Wieloscian pisze:Pytanko..Skoro 1p-LSD jest obecnie legalne w Polsce, to grozi mi coś za jej zakup z jakiś internetowych sklepów? Albo...skoro substancja jest legalna to mogą mi ją zatrzymać na granicy i zabrać bezpowrotnie?
xD -bg
Co do izby celnej... Ziomkowi kilka lat temu zatrzymali paczkę, chyba z Chin. W paczce były calkowicie legalne rzeczy - nie były to nawet RC tylko jakieś medykamenty. No ale jak zobaczyli biały proszek to od razu przekazali paczke psiarni w WWA. Teraz po latach ziomek dostał list od izby celnej, że X lat temu zatrzymali jego paczkę, przekazali ją policji, policja po zbadaniu tematu odmówiła wszczęcia postępowania bo nie było to nic nielegalnego i po tych X latach informują go, że jego towar zostanie zabrany na rzecz skarbu państwa a on ma miesiąc czy dwa miesiące na to by się od tego odwołać.
Jaki oni kurwa mają problem żeby zwyczajnie zwracać ludziom ich rzeczy? :D
Niezły tam muszą mieć młyn skoro po kilku latach sobie przypominają, że kiedyś coś im tam wpadło w łapy i wypadało by wysłać pismo, że zostało to zagrabione - bo tak.
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
29 maja 2019lolek1928 pisze: Ogólnie mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego zamawiając 5g # z za granicy na nie swoje dane, dostałem 5 razy awizo ? Listonosz próbował dostarczyć list polecony przez 1,5 miesiąca. Ostatnio przyszło awizo ostateczne, ze list polecony zostanie odesłany i wyślą potwierdzenie adresatowi, ze został odebrany( nie odebrałem, bo nie na moje dane ). Zobaczymy czy w najbliższym czasie będą jakies odwiedziny. Czyścić kompa ?
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.