Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
@radekpies pierwszy raz się z Tobą zgodzę. Wszystko szkodzi.
Co do roztworu - uważam, że filtrowanie 2 razy to po prostu konieczność. Jak roztwór nie jest klarowny i ,,coś” w nim pływa - warto przefiltrować nawet raz jeszcze. Zdrowie najważniejsze, a jak ktoś dba o zapas tematu na skręta, to poniesie mniejsze szkody niż jakby miał złapać ropnia, pirogena czy zakażenie.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
coż, nieraz się otoczkę ścierało przy pomocy śliny biegnąc do domu na zabieg po zakupach, ale się scierało
jako ciekawostkę podam, że podstawowym składnikiem otoczki jest alkohol poliwinylowy, rozpuszczalny w wodzie polimer, a skoro tak to ląduje w żyle
nie jestem chemikiem ani biologiem, ale na moje cos, co sie tak nazywa nie bardzo pasuje do żyły, więc skoro mozna sobie odpuścić wlewanie tego w instalacje, to należy to zrobić
Obstawiam pierwszą opcję, nigdy nie słyszałem o tym żeby z powodu innego niż wieloletnia chujowa filtracja komuś akurat majka na dobre płuca zepsuła, ale lepiej mieć pewność
Odkąd strzelam i liczę 5h (a pukam zawsze na wieczór, bo szkoda dnia na noddowanie) to nic takiego już mi się od tamtej pory nie przytrafiło.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.