Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 211 / 12 / 0
Co odpowiadać lekarzowi na pytania czemu mój stały lekarz mi nie wypisał medycznej ? Najlepiej mówić, że mój lekarz mówił , że to nowość i jeszcze mało o niej wie ? Chyba lepiej nie mówić, że jest mało liberalny czy coś w tym stylu.
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Powiedz, że lekarz nie ma recept RPW i skierował Ciebie do innego specjalisty który takie recepty ma. Mów, że chętnie by spróbował terapii, ale nie może wypisać z powodu jak wyżej.
  • 211 / 12 / 0
Jeśli chodzi o powód do wypisania to widzę , że mj pomaga na Parkinsona. Parkinsona wprawdzie nie mam , ale strzęsą mi się ręce i mam mocne pobudzenie psychoruchowe. Czy to jest dobry powód do wypisania ?
Uwaga! Użytkownik kavakawa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2217 / 1
Nie. Odstaw kavę - ręce przestaną się telepać;) A tak serio, to już widzę lekarza co osobie poniżej 30 lat wypisuje mj na "parkinsonizm" Lepiej już powiedz, że masz ochote spróbować, może poprawi samopoczucie. Znam kilku lekarzy którzy jak im byś powiedział prawdę, to by wypisali. Natomiast mają już dość kłamstw i kombinacji.
  • 995 / 104 / 0
Dokladnie ja jak juz bym zainwestowal w psychiatre 250 za wizyte to bym poszedl bez ogrodek i szczerze, ubierajac to w ladne slowa i nie robiac z siebie skonczonego cpuna.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12808 / 2490 / 0
W sumie to najlepsza opcja. Lepiej, żeby pacjent palił zioło z apteki, a nie truł się "uszlachetniaczami" kwiatków (saletry, brixy...) od Sebów. Jeśli będę się ubiegał o recepty, to tylko z takim uzasadnieniem : ) Oczywiście dodam, że zioło pozytywnie wpływa na moje samopoczucie - dużo lepiej, niż leki które brałem wcześniej.
Drżące ręce i parkinson w wieku 30 lat ma prawo nie wypalić.
  • 211 / 12 / 0
15 marca 2019DexPL pisze:
Dodatkowo za jakieś 3-4 tygodnie rusza taka aplikacja która w porozumieniu z Policja i MSW ma ułatwić użytkowanie. Jak zawnioskujesz, to dostaniesz taką kartę, która będzie świadczyła, ze masz medyczną i że możesz ją używać. Karta będzie sprawdzalna z poziomu Policji i innych służb że Ty, to Ty.
Jak wyglądają procedury do nabycia takiej karty ? Po tym jak nam wypisze receptę lekarz.
  • 4603 / 2217 / 1
Nie wiem, projekt jeszcze nie wystartował. Jeżeli ruszy i się o tym dowiem od razu dam znać.
  • 689 / 149 / 2
A to ciekawe z tą aplikacją, to zwykłe zaświadczenie od lekarza już nie wystarczy? Czyżby już przewidziano częste kontakty z policją przyjmujących leczniczą marihuanę? O ile się nie mylę, to w przypadku morfiny czy fentanylu, które to maja większy potencjał uzależniający, takich aplikacji nie ma.
Miłość jest jak opium...
  • 4603 / 2217 / 1
Jak pies ma rozróżnić medyczną od sebiksowskiej? spalić? Papier też można sobie wystawić na zwykłej drukarce. Do czasu ustalenia, że jest to towar medyczny i tak traktują jakby to była niemedyczna. Jak tylko medyczna weszła, na allegro po 50zł chodziły puste pudełka po medycznej, żeby sobie Brajan mógł naładować towarem ok dila i szpanować na mieście. ciekawi mnie ilu tak się wjebie.

Taka karta/aplikacja będzie dla Policji dowodem, że taka to a taka osoba może używac takich to a takich surowców.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.