25 marca 2019trydzyk pisze: Czy w piciu nie chodzi o to, żeby było coraz taniej? Perfumy chyba są tu dość nieekonomicznym rozwiązaniem...
25 marca 2019alkus wiejski pisze:Gdzie tak tanio:o22 marca 2019Jamedris pisze:
Albo spirytus z apteki za 3zł...
i nadaje się on do picia??
\
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
A taki strzał w kabel z tego spirytusu. Jakie to jest uczucie?
30 marca 2019alkus wiejski pisze: Myślę, że picie perfum jest mniej upadlające jak walnięcie dykty. Po dykcie miałem moralniaka, ale perfum wydaje się być bardziej szlachetny
@Jamedris Możesz sobie kombinować jak chcesz i nie ma szans by odseparować etanol domowymi sposobami. Z tego co się orientowałem nawet destylacja nie pomoże. By bylo zbyt pięknie.
Z ciekawości sprawdziłem cene 96% skażony za litr 4,60zł na znanym portalu aukcyjnym. Produkcja samego etanolu na skalę przemysłową jest już w ogóle śmiesznie tania, nie wiem czy 1zł przekracza.
https://www.youtube.com/watch?v=HdF7eByG2Ng
08 kwietnia 2019alkus wiejski pisze: @Jamedris
A taki strzał w kabel z tego spirytusu. Jakie to jest uczucie?
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Chuchnij !
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.