Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 909 / 0
No i bardzo dobrze.Mniej zgonów z przedawkowania szczególnie tych analogów fenta.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 4603 / 2211 / 1
Tylko, że ta "jakość" spadnie na skutek przeniesienia produkcji do podziemia. Co będzie skutkowało większą ilością zgonów od analogów.
  • 68 / 4 / 0
Kurna nie kumam jak można było sobie tym zrobić Kuku :D ja za czasów legalności i dostępności tych wszystkiCh analogow, które dane mi było spróbować nigdy nie miałem żadnej niebezpiecznej sytuacji... tęsknię za nimi BARDZOO :(
I barDzo żałuję ze nie spróbowałem Buyr fenta kiedy był jeszcze normalnie dostępny u vendorow jak wszystko inne.. akurat z tym czasie miałem wszywke z naltreksonem i opio nie działało.. A jak wszywki przestała działać butyru już ni3 było...
  • 4603 / 2211 / 1
Było i to bardzo łatwo, bo różnica między życiem a śmiercią, to były mikrogramy. Wiele osób myślało, że to pomyłka i to jednak miligramy. Zero w jedną, zero w drugą, a zakończyło się wielokrotnie dramatem. Na forum w tym temacie był gość, co chciał samemu zrobić na pierwszy raz psikasz do nosa z analogów fenta. Przejrzyj kilka/kilkanaście stron i poczytaj jego świadomość i ile zajęło nam czasu wyperswadowanie tego głupiego pomysłu.
  • 530 / 141 / 0
@czarooodziej rozumiesz czy nie, ludzie przez te substancje umierali. Kosiły przecież znacznie bardziej niż np. różne stimy RC. Albo popatrz, że jakoś bemzodiazepinami RC niemal nikt sobie nie robi kuku. Rozumiesz czy nie, z jakiegoś powodu tak było. Może dlatego, że użytkownicy są głupi. A może jest inna przyczyna. Ale przecież jeżeli ludzie odpieprzają chore rzeczy „po dopalaczach”, to zwykle chodzi o syntetyczne kanna, a jeżeli padają trupem „po dopalaczach”, to zwykle chodzi o RC opioidy. Być może to są fajne substancje tylko ludzie są na nie zbyt głupi. Ale nie da się ustawą zmusić ludzi by byli mądrzejsi, więc zakazuje się „zabójczego” środka.
@DexPL już wyjaśnił, że mikrogramy robią różnicę przy tych substancjach. Cóż więc z czystością produktów? Wiadomo, że niespodziewane pojawienie się wyjątkowo czystego sortu heroiny potrafi wykończyć doświadczonych helupiarzy. A przy analogach fenta takie zagrożenie jest znacznie większe z powodu tych mikroskopijnych dawek. I ten problem nasili się po przeniesieniu produkcji w gorsze warunki i do gorszych producentów. Dobry vendor nie ponoże, gdy wszystkie sorty jakie może kupić są bardziej lub mniej pomieszane z nie wiadomo czym.
Osobiście fenta mam nadzieję nigdy nie tknę (dopuszczam bez żadnych wątpliwości w sytuacji w której byłby podawany przez lekarza), a RC opio tym bardziej. Boję się ich, i wcale nie chcę się tego strachu pozbywać. Na co mi substancja której praktycznie niewidoczne drobiny mogą zabić? Która wchłania się przez skórę? Z którą obchodząc się nieostrożnie mogę niechcący narazić kogoś innego? Wystarczy pomyśleć, o ile trudniej zrobić sobie krzywdę powiedzmy morfiną albo oksykodonem. A narażenie kogoś postronnego jest praktycznie niemożliwe. Jeżeli tylko głupi ludzie mogą zrobić błąd w dawkowaniu, niechcący coś rozsypać, czegoś dotknąć... to pozostaje mi przyznać się przed sobą do głupoty. I nie ruszać fentanylu, a tym bardziej RC opioidów.

Nie zmienia to faktu że nie wierzę by jakiekolwiek delegalizacje przynosiły jednoznacznie korzystne efekty.
  • 3455 / 557 / 2
fentanyl to jest ten najwiekszy, slynny sh1t, ktory powoduje najwieksze skrety zwlaszcza u lekarzy, ktorzy sami sobie (miedzy swoimi znajomymi) wymieniaja sie receptami ? Nosz kur#a mac ja tu za chwile nie wytrzymam. Zamknijcie ten temat jak tematy o morfinie pliska.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 2 / 0
Największe skręty? No nie bardzo, skręty po opioidach jeszcze tak krótko działających są łatwiejsze do przetrwania od tych opiatowych.
Uwaga! Użytkownik Porsche jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 4 / 0
Tak jak pisze kolega wyżej, skręty po tych krótko działających opioidach są B. INTENSYWNE,ale trwają o wiele krócej od tych po standardowych długodziałających opio takich jak nawet brown sugar, majeczka, czy np. makiwara:) od,2016r jej nie piłem ponieważ nie ma już praktycznie słomy a info sprawdzoneod kompociarzy z prohramu
  • 8103 / 909 / 0
Nie radze Wam się brać ze fentanyl ( szczególnie początkującym ), dla starych grzejników to jest substancja psychoaktywna, ale dla raczkujących w opio zdecydowanie nie.Łatwo przedawkować i będzie bieda.Początkujący macie: kode, tramal i tego się trzymajcie póki nie skoczy Wam ostro tolerancja.
Pisze to ze względu, ze się przejmuje o Was kochane ćpuny :* i nie chce nikogo widzieć w temacie zgony.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 183 / 9 / 0
Skończyłem niedawno cały plaster 23 mg żując/trzymając małe kawałki plastra w ustach i nie poczułem nic wielkiego, chyba podszedłem zbyt ostrożnie do tego i powinienem pół plastra na raz żuć, albo nawet cały. Coś największego co poczułem, to może lekkie rozluźnienie tylko, ale o żadnych noddach po tym czy zgrzania nie było mowy. Ktoś by mi pewnie powiedział, żebym to po prostu przywalił w kanał, zamiast się w jakieś ssanie plastra bawić.
Ale to nawet lepiej, że mi nie podeszło, bo przynajmniej się w to nie wjebię, oxy mi się o wiele bardziej podoba.

Jednak nie chcę, by ktoś, kto to przeczyta, zlekceważył tę substancję i poleciał na SOR - bądźcie ostrożni i zaczynajcie od małych dawek.
ODPOWIEDZ
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).