Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12617 / 2439 / 0
Mogen David Concord to wino dla "religijnych żydów" : D
Ja ani żydem, ani specjalnie religijny nie jestem, to piję "normalne". Najbardziej lubię wina z tzw. nowych rynków - Chile, Argentyna. Tam jeśli wino kosztuje dużo, to musi być zajebiste (w przeciwieństwie np do francuskich kwasów).
  • 515 / 71 / 0
Halo, mógłbym ktoś polecić jakieś dobre słodkie wino w granicach 80-100 zł? Jutro są urodziny koleżanki, o których dzisiaj sie dowiedziałem i musze kupić coś na szybko. Najlepiej jakby było dostępne w zwykłym spożywczym/sieciówce
  • 2429 / 580 / 155
@Kosmaa Chateau de Terrefort-Quancard Bordeaux Superieur, francuskie. Cena koło 70 zł. Czerwone wytrawne.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 515 / 71 / 0
@taurinnn a wino musujące:
- Terra Serena prosecco valdobbiadene
  • 2429 / 580 / 155
@Kosmaa Prosecco jest świetne, zwłaszcza do obiadu/ kolacji czy na kameralny wieczorek. Zawsze w lodówce. ;) Ale nie pamiętam, jak z ceną, bo dość dawno nie kupowałam.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / 1 / 0
Bardzo smakował mi bułgarski Targovishte Muscat, ciekawe białe wino.
  • 1180 / 399 / 0
ostatnio piłem grzańca; Christkindl Gluhwein, wino słodkie z przyprawami GRZANIEC z Lidla, całkiem dobre i nie trzeba przyprawiać
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 3 / 0
No cóż wino w moim wypadku nie chodziło by smakowało tylko kopało, dlatego najtańsze typu: wiśniowe lub żołądkowa-gorzka to był dla mnie standardowy trunek tego typu, oczywiście na drugi dzień człowiek zdycha przez żołądek.
  • 8103 / 909 / 0
W ogóle mi nie smakują te wytrawne, półwytrawne czy jakie tam jeszcze są.Tylko tanie jabole typu BYK, Amarena.Lubie jak wino jest słodkie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2104 / 465 / 37
@up spróbuj Bomby wiśniowej albo Gorzkiego, powinno Ci zasmakować w takim razie xd, choć ani to co wymieniłem ani amareny winem bym nie nazwał.
Moja mama zawsze pije takie masakrycznie wytrawne czerwone wina, im bardziej taniczne i ściągające tym lepiej. Ja z win lubię tylko Prosecco, ale max 1 kieliszek do obiadu na przykład.
Lubisz koks?
ODPOWIEDZ
Newsy
Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.