Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 537 / 35 / 0
Od 5 marca odstawilem opio (dwa wyskoki z koda po drodze) bupropion biorę 150mg + 300/600 przez cały dzień krusze i w klamkę.
Stim bdb, czuję się zrobiony, choć i tak wolę leżeć / siedzieć niż coś robić. 150mg w klamkę z rana działa jak 3 kawy :)
Chciałem zamiast bupro, zwykłe białko ale przez ciąg na opio kontakty się pourywaly.
  • 2 / / 0
Cześć wszystkim. Dostałam od lekarza Wellbutrin +seronil na bulimię która w tej chwili przybiera bardziej kompulsywne objadanie się bez prowokowania wymiotów. Waga idzie ciagle w górę. Od przyszłego tygodnia zaczynam psychoterapię. Wzięłam dziś pierwsza tabletkę samego Wellbutrin ale szczerze mówiąc nie czuje żeby apetyt był mniejszy tylko lekko ćmi mnie głowa. Czy ten Wellbutrin to dobry pomysł ? Boje się psychotropów. Kiedyś brałam seronil ale kompletnie przestał na mnie działać. Dlatego nie chce go brać chociaż lekarz przepisał mi seronil + wellbutrin. Czy mogę brwc sam wellbutrin ? :zły:
  • 600 / 108 / 0
Wszystko możesz tylko nie wszystko ci pomoże. bupropion hamuje łaknienie ale pełen efekt terapeutyczny nie występuje pierwszego dnia, trzeba czekać. Możesz brać sam ale w monoterapi daje słabe efekty ewentualnie możesz zmienić fluo na sertraline albo jakieś SNRI ale to dopiero jak bupropion będzie działać a działanie będzie za słabe po mimo pełnego efektu terapeutycznego.
Teraz po kolei odpowiem na twoje pytania;
1. Tak, myślę że w twoim przypadku to bardzo dobry pomysł na który wpada niewielu lekarzy więc ciesz się.
2. Możesz ale to zły pomysł schodzenie z SSRI nie jest takie proste.
Na końcu dopowiem tylko, że ja się bardziej boję dostać bulimii niż psychotropów.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 174 / 36 / 0
Jak długo przeciętnie rozkręca się bupropion? Czy jeśli nie pomoże mi do miesiąca czasu, to mogę go odstawić? Czy będę czuł jakieś skutki odstawienne, jeśli odstawię po miesiącu? Pytam, bo krucho u mnie aktualnie z kasą, dlatego chcę kupować leki tylko, jeśli istnieje taka konieczność.
Uwaga! Użytkownik mrwelladjusted nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 177 / 0
Miesiąc powinien zdecydowanie starczyć na zobaczenie czy działa czy nie, chociaż zawsze możesz mieć źle dobraną dawkę. Przedwczoraj odstawiłem 150mg/d po 4 miesiącach brania i czuję się dobrze więc 1 miesiąc nie powinien być chyba problemem.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 68 / 10 / 0
@mrwelladjusted Miesiąc to może być o tydzień lub 2 za mało.
  • 2193 / 365 / 0
Czemu to takie drogie
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1599 / 47 / 0
@Up
Bo jest stosowane w leczeniu nikotynizmu.
  • 577 / 177 / 0
@Up
Co prawda to prawda. Jak przerzuciłem się z fajek na bupropion to wyszedłem na zero przy paleniu jednej paczki na 3 dni.
użyj innego podpisu, ten rozwala stronę - Administratorzy Hyperreal.info.
  • 151 / 7 / 0
Dostałam wczoraj receptę , dzisiaj wzięłam pierwszy raz, ale psychiatra mówił żeby brać połówkę bo nie będzie działała tak długo i nie bedzie probemu z zaśnięciem.
Wzięłam i powiem wam czułam się zajebiście:D
Motor i napęd działał cały dzien. Dołożył mi ten lek do duloksetyny po której spałam :/
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.