I tutaj potrzebuję Waszej pomocy. Aby byc jak najlepiej przygotowanym muszę wiedzieć czego mogę się spodziewać. Zapewne wielu z Was już takie warsztaty miało i mogłoby mi opisać jakie tematy będą poruszanie.Póki co znalazłem w necie artykuł o tym co mówią na takich spotkaniach o bace, dla ciekawych wrzuce ten plik, warto przeczytać, zebrane są info o chemizowanej trawie.
http://rapidshare.com/files/91048369/bz ... trawie.doc
Po dzisiejszym robię przerwę
Acha i na koniec bardzo wazna sprawa ---> dobrze by bylo jakbys mial odnosniki przy sobie do jakichs badan ktore moglyby poprzec to co mowisz --> mialbys cos czego prowadzący nie mieliby w zanadrzu.
O ile pamietam ten artykul był wporzo :
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,666
Po dzisiejszym robię przerwę
x = x
Powiedz tak: "tak jak panu może smakowć grzybowa tak mi pomidorowa czy komuś innegi zwykły rosuł. Brane narkotyki zależą od człowieka, tego co człowiek oczekuje a nie, że chce \sie bardziej znarkotyzować/".
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
Według badań przeprowadzonych w Hamburgu, wśród niepalących młodych ludzi po narkotykowego skręta sięga dwa procent, natomiast wśród palaczy - aż 38 procent. To - zdaniem ekspertów - może prowadzić do uzależnienia od silnych substancji odurzających, w tym heroiny.
https://hyperreal.info/node/4696
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
hustlin'
Mamy rzekomo zakwaszaną ganje ]
To jest argument przeciw paleniu? Jak dla mnie kolejny powód, żeby przypalić trawę, zamiast wypić piwo na przykład. Niestety to tylko mit ;p
x = x
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.