Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 2879 / 101 / 0
Chyba we wszystkich szkołach średnich, technikach, liceach itd są prowadzone warsztaty które mają "uświadamiać biedne młode umysły jakim złem są narkotyki"- na których to warsztatach następuje poszerzanie ciemnogrodu, karmienie kłamstwami wyssanymi z palca. Mnie też czekają w niedalekiej przyszłości takie warsztaty, i zamierzam się do nich przygotować jak najlepiej, a dokładniej planuje przygotować sobie materiały, aby zburzyć wszelkie kłamstwa jakimi będzie karmiła mnie i moją klase dobra pani nadkomisarz.
I tutaj potrzebuję Waszej pomocy. Aby byc jak najlepiej przygotowanym muszę wiedzieć czego mogę się spodziewać. Zapewne wielu z Was już takie warsztaty miało i mogłoby mi opisać jakie tematy będą poruszanie.Póki co znalazłem w necie artykuł o tym co mówią na takich spotkaniach o bace, dla ciekawych wrzuce ten plik, warto przeczytać, zebrane są info o chemizowanej trawie.

http://rapidshare.com/files/91048369/bz ... trawie.doc
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 1198 / 10 / 0
Na Twoim miejscu skupiłbym sie na trawie - poszukaj raportu WHO na temat marihuany i wybierz odpowiednie cytaty(ale to tak na wszelki wypadek bo to całe WHO nie jest tez do konca obiektywne); obalenie mitu o chemizowaniu trawki to bardzo dobry pomysł; bedzie tez zapewne o pojawieniu sie trawki mocnej co ma milaird% THC - tu tez pasuje napisac ze to sa normalne odmiany tylko dobrze wychodowane; musisz podac przykłady szkodliwości alkoholu i nikotyny w porównaniu do thc; dodawaj rowniez ze alkohol z punktu widzenia naukowego jest narkotykiem(bo zapewne warsztaty beda dotyczyc narkotykow z wyjatkiem alkoholu); mozesz rowniez powolac sie na pogwałcenie wolnosci osobistej - co komu szkodzi ze palisz lub chodujesz roslinke dla siebie to Twoja sprawa - analogicznie - czy tłustego jedzenia trzeba by zakazac skoro powoduje choroby u ludzi ?. Generalnie to bardzo ciezki Cie boj czeka na tych warsztatach - prowadzący go bedą sie bronić bardzo mocno. Btw. wazna sprawą jest czy masz juz 18 lat - chyba nie trzeba tlumaczyc dlaczego.

Acha i na koniec bardzo wazna sprawa ---> dobrze by bylo jakbys mial odnosniki przy sobie do jakichs badan ktore moglyby poprzec to co mowisz --> mialbys cos czego prowadzący nie mieliby w zanadrzu.

O ile pamietam ten artykul był wporzo :
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,666
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2008 przez prawie_martwy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Istotne jest też, w jakiej formie będą odbywać się te warsztaty. Jeśli będzie to spotkanie kilkudziesięciu osób (kilka klas np.) i monolog policjanta, z możliwością zadawania pojedynczych pytań, to za dużo nie zdziałasz. Po pierwsze, będę także inni chętni do zadania pytania [przez co zmniejsza się szansa, że zostaniesz dopuszczony do głosu] oraz same zajęcia będą ograniczone czasowo. Inaczej sprawa wygląda gdy takie zajęcia są robione dla kilkunastoosobowych grup, bądź powszechniej dla jednej klasy. W takich warunkach można już coś zdziałać.
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
To będą warsztaty dla ok 25 osób i będą trwały ok 5-6 godzin.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2008 przez Syn Bozy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
Polecam wykorzystać postaci Alberta Hoffmana( bo mogą ściemniać, że kwas jest szkodliwy, w końcu sklasyfikowany jako silna trucizna) i Williama Burroughsa( gość ćpał na potęge i dożył 83 lat ;p)
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 907 / 8 / 0
Albo to, że (eskalacja?) chce sie brać mocniejsze narkotyki jest nieprawdą, bo napewno sie ten temat poruszy.Ta teoria nie jest podbudowana nakowo, a pozatym każdy człowiek jest inny i każdy czegoś innego oczekuje; jak chce sie odprężyć, pośmiać to mj, jak chce sie zabawić na imprezie to extaze, jak chce polatać po innych światach to grzybki czy LSD.
Powiedz tak: "tak jak panu może smakowć grzybowa tak mi pomidorowa czy komuś innegi zwykły rosuł. Brane narkotyki zależą od człowieka, tego co człowiek oczekuje a nie, że chce \sie bardziej znarkotyzować/".
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Ja mogę otworzyć warsztat, w którym wszyscy przed pracą się naćpają a później do roboty %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 907 / 8 / 0
Badania przeprowadzone we niemczech we 2004r.:
Według badań przeprowadzonych w Hamburgu, wśród niepalących młodych ludzi po narkotykowego skręta sięga dwa procent, natomiast wśród palaczy - aż 38 procent. To - zdaniem ekspertów - może prowadzić do uzależnienia od silnych substancji odurzających, w tym heroiny.
link do tego arty:
https://hyperreal.info/node/4696
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 83 / 2 / 0
Miałem ostatnio warsztaty na temat profilaktyki uzależnień od alkoholu i narkotyków. Prowadzili je rzekomi byli narkomani. Pieprzyli takie głupoty, że w połowie wstałem i powiedziałem, że są śmieszni i wyszedłem. Mamy rzekomo zakwaszaną ganje :nuts: . Od początku też czekałem, aż pojawi się mit dziecka z piekarnika... i doczekałem się.
'gdy wchodzę na scenę mam synu charyzmę i klasę, a ty możesz grać za bramką i plexi glass'em!'
hustlin'
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
[quote="greenLov3r"]
Mamy rzekomo zakwaszaną ganje ]

To jest argument przeciw paleniu? Jak dla mnie kolejny powód, żeby przypalić trawę, zamiast wypić piwo na przykład. Niestety to tylko mit ;p
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.