W ogóle mam wrażenie, że do nas trafiają najgorsze owoce. Jak zobaczyłem pierwszy raz u nas cherimoye (którą wcześniej jadłem wiele razy w Chile - polecam) wielkości gruszki (a nie dużego melona), to zniechęciłem się od razu.
Ostatnio zjadłem tylko pół, nie do końca dojrzałego mango i nie zauważyłem wzmocnienia, więc polecam jeść przynajmniej jedno całe, duże i dojrzałe mango oraz dać mu kilkadziesiąt minut na strawienie.
04 lutego 2019cosmo6 pisze: Po kilku próbach zawiodłem się i jestem wręcz pewien że jest to efekt placebo.
Mango zawiera mircen, który jest obecny także w bace i ma wpływ na intensywność fazy - najprawdopodobniej zwiększa biodostępność THC i sam z siebie ma lekki efekt sedatywny, chociaż jedzeniem mango raczej nie da się naćpać.. Niektóre odmiany konopi mają mało mircenu, więc przyjmowanie go razem z mango pozwala zwiększyć fazę. Inne mają go dużo i wtedy mango nie działa. Mircenu jest na ogół dużo w indicach, a niewiele w sativach.
Poza tym, mango dostępne u nas w sklepie to w większości niedojrzały szit, a mircen jest przede wszystkim w dojrzałym mango. Nie czerwono-zielonym, tylko takim pomarańczowo-żółtym. Dzisiaj widziałem takie mango w Lidlu w cenie 30 pln za kilogram. Te dojrzałe faktycznie działają, te czerwono-zielone nie bardzo. Sprawdzałem jedne i drugie.
Generalnie: dojrzałe mango + zapalenie godzinę później jakiejś sativy lub hybrydy z przewagą sativy, nawet niezbyt mocnej = sroga faza. To nie jest mit.
Czy jeśli dostaje towar np na paczkomat bądź kurier mi przywozi to jak wygląda sprawa sprawdzenia paczki przed zapłata za pobraniem zakładamy oczywiście ze taka opcja jest czy dochodzi do absurdalnej sytuacji w której Kurier Widzi co zamówiłem w sensie Zioło czy jak?
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.