Szkodzi w takim samym stopniu jak wszystko co spalasz w bletce. Na pewno nie ma nikotyny, więc taka mieszanka jest idealną alternatywą dla osób rzucających palenie papierosów, a niekoniecznie chcących rzucić palenie jointów. Jeśli chcesz pozbyć się całkowicie substancji smolistych zainteresuj się waporyzacją.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Też borykałem się kiedyś z tym problemem - nie lubiłem palić w towarzystwie słabo znanych, lub w ogóle nieznanych osób. Odkąd jednak mam wyje***ne na to, co o mnie ludzie myślą, problem zniknął całkowicie. Nie pamiętam tylko, co sprawiło że przestałem się tym przyjmować - może samo przyszło z wiekiem...
Dokladnie.Z tymi ziomkami co palic lubie najbardziej,to potrafilismy sie smiac doslownie z niczego,albo nawet z tego, ze ktos zle jakies slowo powiedzial i nawet sam do siebie sie smiac ,badz z tego ze niewiem dlaczego nie chce tej wodki i beka
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
@Karolrdm99
Kiedyś, jak miałem najlepszą ekipę do palenia ever (dwaj kumple z identycznym jak ja poczuciem humoru - to bardzo ważne), to za każdym razem szukaliśmy sobie innej miejscówki do jarania. Pamiętam raz siedzimy sobie w krzakach nad rzeką, gdzie kąpali się ludzie, bo pogoda piękna. Akurat trwała cisza, kiedy nagle wpada w krzaki jakaś laska, ściąga majtki, kuca, zaczyna sikać, podnosi głowę i... widzi 3 zjaranych typów w równie wielkim szoku, co ona. Wstała jak poparzona i sikając sobie jeszcze po nogach uciekła z krzaków... : D To było udane posiedzenie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.