uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 645 / 3 / 0
sexing
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Weed time swego czasu mnie zapytał: czy przestawiałem rośliny na 12/12 do czasu gdy daje się zidentyfikować płeć.

Nie odpowiedziałem: bo dostałem amoku ;) W związanego z moja walka o zachowanie właściwej terminologii :lol: [ w sumie nawet tego nie zauważyłem..]

Ale do sedna: fragment z OG
GrowFAQ pisze:

Should I force flower my plants to determine sex, then revert them to complete vegetative growth once the sex is known?
Added by: Bongaloid Viewed: 276 times Rated by 15 users: 7.13/10
No, forcing flowering to determine sex, then reverting to vegetative growth stresses the plant, delays the eventual harvest and causes the plant to stretch unnecessarily.

The better course is to either flower numbered clones or to observe preflowers in vegetative growth.
Właśnie : Co wy o tym myślicie ?

...czekać na pojawiające się preflovery w weg [ z moich wspomnień wynika, że.. czasem na święte nigdy..]?

Czy : warto : po krótkim wegu: dać kilka dni 12/12 [ może nawet tydzień..] I następnie powrócić do nie indukcyjnego fotop. Teoretycznie czysto : nawet jeden cykl 12/12 powinien wywołać: pojawienie się pojedynczych kwiatów. [ tego nie sprawdzałem ;) ]

- czy lepiej pozostawić rośliny: w wegu: i zaindukować tylko wzięte z nich klony: jak radzą w faq ?
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 225 / 8 / 0
Moje zdanie jest takie..
Właśnie : Co wy o tym myślicie ?
Jeśli zależy mi na szybkich klonach tracących na swej żywotności/jakości to kilka dni wega wystarczy po czym daje na 12/12- czekam do ujawnienia się płci i daje jeszcze raz na weg'a- 1/2 tygodnie.

Jeśli chce aby klony były naprawdę konkretne jade na normalnym 3-4 tyg. weg'u po czy daje 12/12 i po ujawnieniu się płci rośliny, normalnie pobieram szczepki.
Czy : warto : po krótkim wegu: dać kilka dni 12/12 [ może nawet tydzień..] I następnie powrócić do nie indukcyjnego fotop. Teoretycznie czysto : nawet jeden cykl 12/12 powinien wywołać: pojawienie się pojedynczych kwiatów. [ tego nie sprawdzałem ]

- czy lepiej pozostawić rośliny: w wegu: i zaindukować tylko wzięte z nich klony: jak radzą w faq ?
Moim zdaniem lepiej pozostawić w weg'u..
To wszystko zależy od techniki i sprzętu danej osoby, ale definitywnie lepszym rozwiązaniem jest nie kombinować.

Pozdrawiam!
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dr CoX »
Zdaje się,że kościół tak robił i to z powodzeniem.Najlepiej byłoby go spytać,ale jakoś ostatnio nie widać.Kościół żyjesz?
Nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a później pokona doświadczeniem
POSTULUJĘ O BOJKOT KANABY I PRODUKTÓW PRODUKCJI IRAŃSKIEJ
  • 120 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: TasteOfHaze »
ja swoje planty wegowalem 16 dni po 10 pokazaly plec ale juz nierevegowalem. koledze wyslalem poczta jednego planta i on go zrewegowal i sobie niedlugo przelacza z powrotem na flo i wedlug mnie raczej nic im niebedzie w stylu hermienie sie czy inne krzywe akcje, wiele osob tak robi i nikt nienazeka. fish131 tez mial krotkiego wega i zrevegowal matke na klony z powrotem. o ile mnie pamiec niemyli mial tyle samo swoje ice na wegu co ja swoje kfiatki jego troszke poźniej pokazały płec ale to wachania rzedu 2-3 dni
Uwaga! Użytkownik TasteOfHaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Taste jak przesłałeś klona pocztą? Jedna osoba mi proponuje przesłanie rośliny w taki sposób ,ale nie wiem czy roslina sie nie zniszczy. Co do tematu rewegetacja jest podobno niezdrowa. Lepiej byłoby zrobic jednego klona i to jego dac na flow i czekać na perfloweery.
Peace
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: koyot »
http://haszysz.za.pl/index.php?id=klonowanie tautaj jest metoda na posyłanie klonow...myslicie ze zima da rade przesyłac?
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
btw koscioła: odezwał sie do mnie odrazu jak hyperreal ruszył (ten stary) ale później już była cisza...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 120 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: TasteOfHaze »
butelka plastikowa 2 litry ucinam dno, korzenie z ziemia ida w folie zakladam na to butelke i wkladam do kartonowego pudelka o pozadanych gabarytach wykladam calosc papierem z gazet obkleiam izolacyjna jak sie daa po calosci pozniej w normalny papier jak normalne przesylki. priorytetem wyslana rano paczka bedzie na 2gim koncu polski dnia nastepnego. wiec o ile dogadacie sie z czlowiekiem zeby w domu siedzial nic sie plancie niestanie. takie paczki pozatym jezdza fura z kolesiem z poczty, krotko sa wystawione na czynniki zewnetrzne raczej
Uwaga! Użytkownik TasteOfHaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.