Amizepin, Finlepsin, Neurotop, Tegretol, Timonil
5H-dibenzo[b,f]azepino-5-karboksyamid
http://pl.wikipedia.org/wiki/Karbamazepina
czy tak jak w temacie, ktos tego uzywal w celach wiadomo jakich lub leczniczych?mam tego troche, poczytalem na mp ale chodzi mi o praktyczne stosowanie, moze ktos pomoc? dzieki
Ostrzeżenie dla osób biorących karbamazepinę jako doraźny lek przeciwpadaczkowy
Lek ten potrzebuje kilku tygodni regularnego stosowania, by uzyskać stabilny efekt terapeutyczny. Sam w sobie też może powodować padaczki. Wzięcie leku doraźnie może obniżyć próg padaczkowy, zamiast go podwyższyć, tj. łatwiej o drgawki. Z tego powodu lek nie jest alternatywą dla np. benodiazepin i nie może być używany jako lek doraźny, podwyższający próg drgawkowy w połączeniach np. z tramadolem.
angor animi
dr.Kubeusz pisze: Dostałem 10 pestek Neurotopu powiedzcie o nim coś więcęj? CZy działa podobnie uspokajająco i/lub nasennie jak benzodiazepiny?
Możesz być po nim jedynie z deka senny.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.
Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę
Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.