Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Jako, że jestem nowy na forum to Witam. Mam zamiar kupić jakiś "stuff" i raczej będzie to właśnie Salvia stąd (http://www.shamanshop.pl/sklep/product_ ... ucts_id=36)
Jako że jestem zielony mam parę pytań
1. Zależy mi żeby palić ją w skręcie. Ile muszę spalić g żeby poczuć trip?
2. Polecili byście mi coś lepszego w strefie cenowej 30zł ?
Pozdrawiam
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Strife »
Walić system, pal ile wlezie =]
Od SD się nie umiera.
Co do palenia, ekstrakt jest lepszy no ale droższy.
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2008 przez Strife, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Wbijaj http://www.salvia.sklepna5.pl/. Sklep przeze mnie polecany, jeżeli chodzi o susz.

Nie marnuj sobie płuc na suszu. Kup go, a potem zrób z niego extrakt :). Wyjdzie najtaniej, poza tym, masz pewność, że moc będzie tyle x, ile chcesz.

Na mnie interesująco działa 0.15 g extraktu 4-7x. Pamiętaj - najpierw wyrób receptory.

A jeżeli szukasz stuffu, to polecam MJ, SD raczej nie zapewni takich efektów ;).
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 200 / / 0
Zapraszam na swoje aukcje - susz importowany najwyższej jakośći.
Extracty najtaniej i również najwyższej jakości ( szczególnie polecam 7x )
http://www.sprzedam.pl/active_auctions. ... _id=116929
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DreemOf »
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Powie mi ktoś albo odeśle do tematu jak zrobić ekstrakt z suszu ? Rozumiem że wtedy ten extrakt palić w skrętach tak ?
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=131
Calutki topic o ekstrakcji. Od siebie dodam, że najlepsza jest ekstrakcja acetonem.
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 5 / / 0
Kto z was palił Salvie w skrętach (susz)? Ile potrzeba Salvi dla nowozapalonego żeby pobudzić receptory i żeby mieć ciekawą podróż :) ? 5g starczy ? (mam mało kasy ;/)
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dutch »
nikt ci nie da gwarancji na tripa stary. to jest twoje ryzyko, twoj gamble :) na niektorych dziala sam susz (ja jestem tego przykladem) i maja ludzie cev'y i oev'y a na innych i x20 nie podziala.
rzecz wysoce indywidualna, ale przygotuj sie na 'strate' 30zl, nie bedzie ci zal jak nie 'wypali' ;)
Uwaga! Użytkownik Dutch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
DreemOf pisze:
Jako, że jestem nowy na forum to Witam. Mam zamiar kupić jakiś "stuff" i raczej będzie to właśnie Salvia stąd (http]zielony[/color] mam parę pytań
1. Zależy mi żeby palić ją w skręcie. Ile muszę spalić g żeby poczuć trip?
2. Polecili byście mi coś lepszego w strefie cenowej 30zł ?
Pozdrawiam
1. Pal z bonga lub z lufki, skręt to marnotrawienie wspaniałego zioła
2. Na początek susz, oblicz tak żebyś się zmieścił :) Nie zaczynaj zabawy z ekstraktami zanim poznasz działanie suszu.

Od wujka pigułożercy:
3. Polecam produkty pana Diviner's Sage

Miłej podróży, jak zamówisz, spalisz i "wrócisz" to napisz nam jak było :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 5 / / 0
Rozumiem czyli spale z lufki znajdę jakąś rurkę (nie może to być wężyk nie ?) Bo nie wiem z czego ją zrobię w każdym razie dzisiaj zamawiam Salvie na dniach opisze moją wyprawę :D pozdrawiam i dziękuje
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.