W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Kompletny brak motywacji, zero chęci na zrobienie czegokolwiek, nie chce mi się wyjść nawet z domu. Od dwóch miesięcy siedzę w domu i jestem jak warzywo.
Poszedłem do psycho bo dalej nie mogę tak żyć. Teraz pytanie.
-Czy lepiej to brać na pusty żołądek rano czy po południu?
-Mogę to łączyć z lekami przciwbólowymi (Pyralgina / Naproksen / Ibuprofen)?
-Jakoś miesiąć temu odstawiłem opio (cold turkey). Boli jak skurwysyn xD, doktor stwierdził, że mi na bóle też może pomóc (chroniczne bóle od prawie 3 lat).
-Mogę do tego brać L-Tyrosyne? Czy lepiej poczekać z miesiąc na działanie leku i ew. potem dodać tyrozynę?
-Ogólnie po wzięciu wczoraj czułem się dobrze. Nie jakoś zajebiście jak po amfetaminie (xD) ale zrobiłem kilka rzeczy. Protokół na studia, poszedłem na basen (chociaż skurwysyny zamknęli i pocałowałem klamkę).
-Występuje u mnie cały czas bezsenność wieczorem. Mogę leżeć od 22 do 5 rano i nie zasnąć. Nawet kawy / redbulli nie pije tak często jak kiedyś. Załatwić sobie jakąś melatoninę na sen?
2.Możesz z przeciwbólowymi.
3.O bólach to nie mam pojęcia czy pomaga.
4.L-tyrozyne bym odpuścił ale nie jestem specem, wydaje mi się że może być nieprzyjemnie od nadmiaru noradrenaliny dulo+l-tyrozyna.
5. Poproś o hydroksyzynę na sen albo kwetiapine w małej dawce, melatonina to może być za mało . Wydaję mi się że jesteś solidnie pobudzony lekami dlatego ciężko zasnąć.
1. Najlepiej rano. Czy po jedzeniu, czy przed - musisz zobaczyć, jak znosisz lek, ale najlepiej na początek bierz po posiłku.
2. Możesz łączyć, aczkolwiek zarówno NLPZ, jak i leki działające serotoninergicznie zwiększają ryzyko krwawień (np. z przewodu pokarmowego), więc jedna sprawa - rozsądek w dawkach. Druga - coś osłonowego na żołądek, zwłaszcza jeśli bierzesz te przeciwbólowe względnie często, od siebie mogę polecić szczególnie pantoprazol. Najbezpieczniejszy jeśli chodzi o krwawienia byłby paracetamol, ale przy częstym zażywaniu odpada ze względu na wątrobę. Z tych, co wymieniasz, najlepszy Naproksen lub Pyralgina.
3. Tak, na niektóre bóle (zwłaszcza np. neuropatyczne) SNRI rzeczywiście pomagają, ale częściej są w nich stosowane jako leki pomocnicze.
4. Odpuść lepiej l-tyrozynę.
5. Ze względu na bezsenność tym bardziej lepiej brać dulo rano. A na sen lepiej zastosować hydroksyzynę lub np. prometazynę.
No i życzę powodzenia w leczeniu i w rzucaniu opio! ;-)
Mam pytanie, od 1,5 miesiąca biorę duloksetynę, pierwsze dwa tygodnie dawka 30, później lekarz kazał przejść na 60. Po miesiącu nie widziałam żadnej poprawy więc lekarz zdecydował zwiększyć do 90. Jestem na 90 około 2 tygodni. Nadal nie odczuwam żadnych kopów adrenalinowych, ani poprawy samopoczucia. Czuję się tylko bardziej wyluzowana ale nie wiem czy to kwestia duloksetyny czy pregabaliny, którą także biorę w dawce 600 mg. Duloksetynę dostałam od lekarza po 2,5 miesiąca brania SSRI (ELICEA), która nie poskutkowała. Boję się, że duloksetyna po prawie 2 miesiącach też powinna działać a nie czuje żadnych pozytywnych skutków, o których piszą inni biorący SNRI. Powiedzcie proszę, czy na skutki w przypadku SNRI czeka się dłużej, czy znów zmienić lek?
I mam jeszcze jedno pytanie. Tak jak mówiłam, biorę duloksetynę w dawce 90 mg. Jutro skończy mi się opakowanie dulsevi 90 mg, natomiast mam opakowania dulsevi 30 mg i duloxetine 60 mg. Czy mogę je połączyć do 90 mg? wiem, że to ta sama substancja czynna ale nie wiem czy można w taki sposób łączyć leki...
Możesz spokojnie łączyć preparaty, duloksetyna jako substancja czynna preparatu jest tylko w jednej formie uwalniania.
Dopóki działał to zero przyjemności z seksu i masturbacji, jak przestał to się poprawiło bez zmiany dawki. Lepiej znosiłem upały. Ruszyłem dupę. Miałem satysfakcję z własnej roboty. Miałem emocje, smutne i wesołe!
Efekty uboczne to biegunki i gazy. Gazy takie, że by się chciało amputować własną dupę.
Po dutiloxie próbowałem wenlafaksyny i bupropionu (wenla min 2 miechy). Czuć, że pobudzają ale nie odblokowują głowy żeby się ruszyć :-/
Na co działa dutilox na co nie działały, lub po prostu działa mocniej niźli:
fluoksetyna 20mg
wenlafaksyna 75mg
bupropion 150mg
(większe dawki też wypróbowane)
Może być nawet sproszkowany tynk z pałacu kultury o ile zadziała na to samo co duloksetyna :-D
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.