Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1008 / 203 / 2
Ja też podbijałem opio za pomocą prebabaliny i potwierdzam, że bardzo dobrze się komponuje, ale na wszelki wypadek zalecam obniżenie początkowej dawki opio.

@up, jeżeli długo bierzesz to lepiej schodzić stopniowo.
O skrajnych przypadkach możesz sobie poczytać tu:
naduzywanie-pregabaliny-w-oczach-lekarz ... 62667.html
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 316 / 0
[mention]eth0[/mention] u mnie tak bardzo nie podbija - z resztą nie działa jakoś wyczuwalnie mocno, podobnie jak silne benzo typu klonozepam czy klonozolam. Ale ja osobiście nie obniżałbym dawek, bo w końcu chodzi o upierdolenie, a nie o zawód. Nie będzie zwiększenia mocy o jakieś astronomiczne sumy, może jakieś 5-10 % najwyżej (w moim przypadku przynajmniej - każdy jest inny pamiętajmy)
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1008 / 203 / 2
W moim przypadku prawie 50% podbijała, tylko ja startowałem od 300mg bez tolerki. %-D
Raz wziąłem 450mg pregabaliny, byłem mocno ujebany (bardziej jak po gieblu, niż po benzo) no i strzeliłem morfinę iv, gdzie 15mg zadziałało jak 30mg. Gdybym nie zmniejszył dawki to by było słabo. Potem zawsze używałem pregaby do podbijania majki, ale szybko się ta pregaba skończyła i musiałem zwiększyć dawki opio dwukrotnie.
Ale ja w ogóle dziwnie na pregabalinę zareagowałem, w moim przypadku nie ma mowy o braniu tego leczniczo, już bardziej umiem kontrolować alprazolam, nawet jak mam go dużo, niż pregabę, którą dorzucam jak cukierki.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 316 / 0
[mention]eth0[/mention], ano tak jak wspomniał - co człowiek to i reakcja inna. Dla mnie osobiście zarówno benzo jak i pregabalina nie mają właściwości rekreacyjnych, także nie stanowi to dla mnie problemu.

A co do podbijania, to też pewnie związane z tym że ja to zażywam jak już inne dawki. Gdzie Ty 30mg iv to ja 300 mg iv morfiny, przy czym ledwo ją odczuwam.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 477 / 77 / 0
Czy pregabalina ma jakiś wpływ na seks? Skoro jest w dziale modulatorów GABA (nawet jeżeli chodzi o to uwalnianie jonów wapnia), a jak wiemy taki GBL niesamowicie wpływa na seks czyniąc go bardziej "zwierzęcym". Niskie-średnie dawki alkoholu również mają pozytywny wpływ na stosunek seksualny. Baklofen na mnie nie działał specjalnie mocno, ale mimo wszystko też czułem swego rodzaju plusy.
Zastanawiam się czy biorąć dziennie 150-0-0 czasem 150-0-150 gdybym tak wziął 300 mg jednego dnia to czy miałoby to jakikolwiek wpływ na jakość stosunku?
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1008 / 203 / 2
[mention]GG Allin[/mention]
Ja te miksy robiłem kilka miesięcy temu jak nie miałem jeszcze zbyt dużej tolerki na morfinę ani na pregabalinę. Tylko potem już jej nie brałem, po prostu jechałem tylko na opio, a teraz to już ze wszystkiego zszedłem jakiś czas temu.
Może rzeczywiście jest tak jak piszesz - branie pregaby w ciągu obniża jej potencjał do podbijania opio, tak jak to ma miejsce z tymi skutkami ubocznymi, które wszyscy lubią, bo można się tym ućpać, ale tylko na początku lub biorąc doraźnie.

[mention]Seken[/mention]
Myślę, że musisz sam spróbować, żeby się przekonać. Sam jestem w sumie ciekaw tej kwestii, ale na tych dawkach na których byłem wcale nie odczuwałem zwiększonego libido, tak jak po gieblu czy alkoholu.
  • 172 / 12 / 0
ile brałeś?
Pare miesięcy (poniżej 6) średnio raz na tydzień. Po całkowitym odstawieniu pregi po około miesiącu zacząłem czuć się znacznie lepiej dlatego obecnie stosuję ją tylko z przymusu gdy nie chce brać benzo a muszę się uspokoić.
  • 377 / 7 / 0
Jakie skutki uboczne/objawy odstawienne mogą wystąpić przy zaprzestaniu brania pregabaliny jeśli biorę ją od miesiąca w dawce 1050mg 2x dziennie a ostatnio zszedłem na 750mg 2x dziennie, i teraz chce przestac brac w ogole, jakie objawy moga sie pojawic ?
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 1931 / 316 / 0
Tak z ciekawości:
o dżizas, takie dawki to na poważnie? To rekreacyjnie czy leczniczo to brałeś? o.O
  • 1008 / 203 / 2
^ raczej rekreacyjnie, pamiętam jak rozmawiałem z [mention]Morfineusz [/mention] o tym na czacie, ale nie spodziewałem się, że dojdziesz do takich dawek. Morf, przeczytaj dokładnie pierwszy post Dexa w tym temacie, jest tam wszystko wyjaśnione:
naduzywanie-pregabaliny-w-oczach-lekarz ... 62667.html
Miesiąc to nie jest jakoś bardzo długo, więc nie powinieneś mieć jakiś większych problemów. Chociaż dobrze by było zrobić redukcję.

Ja mam inny problem - bóle brzucha po pregabalinie. Wcześniej mi się to nie zdarzało, a miałem ten sam lek (Pregabalin Zentiva 75mg, kapsułki twarde). Miał ktoś jakieś problemy żołądkowe po tym leku? Czuję jak mi wszystko jeździ w brzuchu, takie uczucie trochę jak po thiocodinie bez coli (kodziarze powinni wiedzieć o co mi chodzi).

Ogólnie miałem już tego nie brać, ale akurat lekarz zapisał to nie wybrzydzałem. %-D Tylko, że teraz startuje od 150mg i raczej będę brać tylko doraźnie. Oprócz tego dostałem klomipramine na silne natręctwa, ale najpierw muszę odstawić inne leki.. Ktoś się wypowie na temat miksów TLPD + pregabalina? Z tego co mówił lekarz to nie powinno być zgrzytów. Nie mam zamiaru w tym czacie brać opio, ani żadnych innych dragów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".