Jestem przekonany że to jest właśnie ta "data ważności" rejestracji, zobacz co jest w tym polu w innych lekach.
edyta \ nc
Hmm, wszyscy zaczęli pisać na temat recept, a mi chodziło o samą nielegalność Niemniej jednak rozumiem, że elvanse ma taki sam status prawny jak Modafinil, tzn. na receptę, ale posiadanie bez recepty jest legalne.
Wyobraźmy sobie takie sytuacje:
1)Mam Elvanse (powiedzmy 1-2 opakowania po 30 tabletek), nie mam recepty
2)Mam Elvanse, mam recepte, opinie o ADHD, ale kupiłem je nielegalnie za granicą.
Czy sytuacja 2) jest dla mnie lepsza niż 1)? Co grozi mi za posiadanie tego leku bez recepty?
Jeśli ktoś zadzwoni i się dowie, niech da znać.
@Panoramiks
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.