---------------------------
Ale jeszcze dopytam z ciekawości - ma to potencjał rozrywkowy, żeby sobie zarzucić w ciągu dnia i się zrelaksować?
Scalono. taurinnn
1mg bez tolerancji, dobre piwo i można chillować. Do siedzenia w domu było bardzo fajne. Było.
Ale jakoś nie tęsknię.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Nie zapijaj browarami, weź 2 mg 15 minut przed położeniem się do łóżka i powinnaś zasnąć idealnie.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
scalono - Jamedris
// update:
Poszłam dzisiaj do rodzinnej po skierowanie na tarczycę. Ta się złapała za głowę, jak usłyszała co mi ten dochtór zapisał i szybciuchno wypisała zolpidem. Oczywiście, ponieważ jest king kongiem wypisywania recept to bez dawki substancji czynnej, co w przychodniowej aptece zrealizowali bez mrugnięcia okiem :)
To nawet w sumie dobrze, bo jednak chcę spać a nie fazować, a estazolam się przyda, choć zabaw z RCkami nie planuję w najbliższym czasie, bo jednak chwila na kurację noopeptem, a żarcie benzo by mi konfliktowało z leczeniem się.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.