Zaczne od tego , że nie jestem ani rekreacyjnym konsumentem substancji psychoaktywnych, ani tym bardziej ćpunem. Zero przeszłości narkotykowej. Z racji przewlekłego bólu od wielu lat (ponad 10) jestem na Tramalu w dawce 300mg/dobe. Nigdy nie biorę dawek większych, czasem mniejsze. NIezależnie od efektu przeciwbólowego to sądze, że jestem od tego uzależniony po tylu latach, chodciaż to bez znaczenia. Od jakiegość czasu pojawiły mi się u mnie narastające lęki , wszystko w czarnych barwach, i jakiś rodzaj fobii scenicznej, która mnie mocno blokuje, a zawód który wykonuje nie znosi takich przypadłości. Lekarz przepisał mi asentre . Biorę ją od kilku dni w dawce 50/dobe. Idzie dostać świra, jestem rozbity , że masakra i dopiero teraz wiem co to stany lękowe. Co proponujecie do tego zestawu żeby jakoś przetrwać te pierwsze tygodnie zanim asentra zadziała? Jak wchodzenie na ssri ma tak wyglądać przez miesiąć to raczej nie napawa mnie to optymistycznie.
Na następnej wizycie pogadaj z psychiatrą też o tym Tramalu. Myślę, że jak powiesz dawki i że brałeś to tylko przeciwbólowo, na pewno Cię nie zbędzie, jak ćpuna i nie skieruje na detoks. Powinien pomóc Ci to stopniowo odstawić w asyście innych leków.
[mention]MaszMaila[/mention] Bez przesady. Te leki też pomagają naprawdę wielu osobom, ale kluczem jest tu dobranie odpowiedniego leku (tudzież kombinacji) oraz dawki. I danie sobie czasu, bo bywa, że na efekty trzeba czekać nawet kilka miesięcy. Ja od ponad 3 lat jestem na SSRI na przemian z innymi antydepresantami i celuje się tutaj metodą prób i błędów, niestety.
Także benzo tylko sporadycznie i doraźnie, taka moja rada. Absolutnie nie mówię, że te leki to zło wcielone, wręcz przeciwnie - odpowiednio stosowane potrafią zdziałać cuda, ale trzeba być z nimi bardzo ostrożnym i naprawdę uważać. Zdrowia życzę!
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.