Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 133 / 5 / 0
Faktycznie, dzisiaj wziąłem 2x16 + 8 tabletek z 10tki i też mnie mocno pogrzało. To nie wiem dlaczego tak jest, ale oby tak zostało. Może kwestia pogody. Tak czy inaczej jestem pod wrażeniem bo od 2 lat co najmniej tego nie czulem. Jest pieknie. ^_^
  • 415 / 55 / 0
Sam spróbuję trochę kodeiny, leki kupione. Tylko muszę z 2-3 dni poczekać bo aktualnie jadę na trampku. Wolę nie ryzykować, aby wszystko ze mnie zeszło.
  • 1683 / 126 / 0
ja tam mieszlame 600 trama z 300 kody i nic nie bylo
  • 1106 / 221 / 0
25 września 2018mariusz9984 pisze:
Sam spróbuję trochę kodeiny, leki kupione. Tylko muszę z 2-3 dni poczekać bo aktualnie jadę na trampku. Wolę nie ryzykować, aby wszystko ze mnie zeszło.
Czego nie ryzykować? Zmiksuj dawkę jaką aktualnie bierzesz w stosunku 70:30 / 65:35 na korzyść kody i zobaczysz, czy nie będzie lepiej. W jakiej postaci ten tramal? Jak zwykłe nie-retardy, to 10-15minut przed kodą (rozgryzione, jeśli kodę też rozgryzasz). Ja dawniej sobie taki mix bardzo chwaliłem.
  • 415 / 55 / 0
Dzięki za porady, ale wolę nie ryzykować. Poczekam, może zrobię to później, jak będę wiedział jakie jest moje zachowanie po kodeinie.
  • 1916 / 335 / 2
Miksowanie różnych opio ze sobą jest bardzo dobrym pomysłem, ale już dla bardziej wprawionych użytkowników. Na początek możesz sobie wyliczyć ekwiwalent swoich dawek, spójrz na tabelę:

https://en.wikipedia.org/wiki/Equianalgesic

Wg. niej 100 mg kodeiny odpowiada MNIEJ WIĘCEJ 100 mg trampka (bardzo ważne słowo: mniej więcej, jest to uśredniona wartość ze względu m.in. na kapryśność kodeiny, która raz zadziałała mocniej, raz słabiej), ale załóżmy że bierzesz 300 mg trampka. Rozkładając to na 150 mg kody i 150 mg trampka wszystko będzie ok. Uwzględnij również to, że po trampek jest "drgawkowenny", ale to już wiesz skoro masz jakieś doświadczenie z tą substancją.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1959 / 203 / 0
Utrzymuję trzeźwość od kodeiny już bardzo dłuuugo. Do tego biorę paroksetynę, więc nawet nie kusi kupienie paczki, bo nie poklepie! Wpadłem w benzo, ale jak to mówią z deszczu pod rynnę. Jak skończę się leczyć, co może i potrwać kilka lat, to wrócę do kodeiny i mam nadzieję, że dalej będzie taka sytuacją jak jest obecnie.
Take DXM and Be Happy
  • 301 / 44 / 0
Jak łączyć DXM z kodeiną?
30-45mg 1,5h-2h przed kodą?

Jak się mają wyższe dawki DXM (np. 150mg) do standardowych dla użytkownika dawek kody? W sensie jak zmieniają działanie kodeiny w takim mixie.
  • 169 / 31 / 1
Kurczę dobrze że bierzecie kodeinę tylko sama to nie ma większego sensy. Proszę was jeśli chcecie odkryć prawdziwe szczęście. Zróbcie mały wyjątek i zróbcie mały miks. Zjedzcie w piątek o godzinie 11 dokładnie 6 lub 7 orzechów gałki muszkatołowej. Poczekajcie do godziny 18 wtedy gałka się będzie rozkręcać weźcie odpalcie muzę i zadbajcie o klimat i dosłownie muzyka was porwie trip mentalnie was rozjebie. W okolicach 21 weźcie tak jak zjedzcie 1 świeżego grejpfruta na pusty żołądek odczekajcie 40 min a potem weźcie 16 tabsów thiocodinu. Jak wam wejdzie kodeina jak jesteście pod wpływem gałki to totalna ekstaza tak was porobi będziecie tak nagrzani że jasny gwint. Ja odkryłem ten sposób i go stosuje od 4 miesięcy Pozwala naprawdę zrelaksować się ponieważ kodeina sama w sobie mnie nie kopie tylko dzięki połączeniu gałki+grejpfruta+kodeiny mogę się w końcu nagrzać. Ogólnie rzecz biorąc napisałem o tym na dziale gałka muszktałowa wątek ogólny( na końcu) zapraszam poczytać. Dla nie wtajemniczonych zdradzę wam sekret dlaczego to działa tak a nie inaczej. kodeina jest nie aktywnym związkiem chemicznym w sama sobie nie posiada żadnych właściwości narkotycznych ponieważ Grupa metylowa nie pozwala się połączyć z receptorami opioidowymi natomiast kodeina w organizmie jest przetwarzana we wątrobie na 2 główne metabolity są to morfina oraz norkodeina żeby one powstały jest potrzebne pewne białkowe enzym które się zwią CYP2D6 oraz CYP3A4. Skupmy się na 1 w moim przypadku on w ogóle nie występuje dlatego kodeina nawet w ilości 1 Gram + nie działa. Ale co ma gałka wspólnego z kodeiną? O tuż cały myk polega na tym że gałka pewne boskie substancje które są inhibitorami cyp2d6 czyli hamują ten enzym który właśnie powoduje że koda przekształca się morfinę. Natomiast jak weźmiemy dodatkowo wcześniej wspomniany grejpfrut on też zawiera inhibitorem cyp2d6 ale on ma konkretną nazwę zwie się naryngina. Te dwa inhibitory wykazują działanie synergiczne względem siebie czyli mówiąc łopatologicznie kodeiną można nieźle się nagrzać bo grejpfrut z gałką bardzo wpływają na enzym dzięki czemu koda przekształca się w morfinę. gałka zawiera też trimyristycyne która ma właściwości sedatywne czyli nasila depresyjny wpływ kodeiny w OUN. Zauważyłem że dla wielu ludzi gałka jest męczącym psychodelikiem ale mam prośbę weźcie wytrwajcie max 3 godziny na tripie a potem grejpfruta zjedzcie odczekajcie potem kodeinę i obiecuje że może faza gałki będzie trudna ale potem jak wejdzie kodeina to coś pięknego. kodeina wam wynagrodzi ciężki trip gałki. Spróbujcie i zmieńcie swą mentalność gałka nadaje się do kodeiny ona wykazuje pełną senergie. Nagrzanie jest bardzo mocne i trwa długo możecie całą noc być nagrzanie. Bardzo długo działa koda nawet do 10h. Jeśli chodzi o zwałę gałkową chciałbym rozwiać wszystkie niejasności kodeina redukuje nie przyjemną zwałę następnego dnia. Natomiast możecie wytrzymać nawet pół nocy bez snu tylko delektując się opiatowym szczęściem . Ale teraz pewnie się zastanawiacie ? Ale kodeina jest zamulaczem a sama gałka obniża ciśnienia więc zawsze senność dopada że zasypia się nawet na siedząco więc jak mamy po tym miksie pół nocy nie przespać ?! O tuz problem tkwi w tym że gałka w huj zamula ale kodeina podnosi mi ciśnienie redukując tym samym okropną senność połączoną z totalnym zmęczeniem. Jest to pojebane ale jest to sprawdzone na sobie przecież nie pisałbym wypocin wyssanych z palca. Ktoś jeszcze pisał na hajpku że kodeina nieźle kogoś porobiła z gałką ale tylko w miksie. AHA kodeina NIE ZNOSI NARKOTYCZNEGO ODURZENIA PSYCHODELICZNEGO PO gałce !! ONA KOMPONUJE SIĘ MAMY POPRZEPLATANĄ PSYCHODELE Z TYPOWO OPIATOWYM NAGRZANIEM I UMIARKOWANĄ SEDACJĄ. kodeina MOŻE ZNIEŚĆ BAD TRIPA ALE WIELE ZALEŻY OD MYŚLI, OCZEKIWANIA ORAZ KLIMATU W KTÓRYM BĘDZIEMY PRZEBYWAĆ W CZASIE TRIPU. halucynacje i urojenia zostają zredukowane.
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 1683 / 126 / 0
to nie dla mnie, nienawidze laczyc opio z psychodelikami, nawet z glupim ziolem
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.