Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
08 września 2018pampuk pisze:A ja raczej gówniany sort obstawiam niż bycie benzo HeManem. Na rozpierdolone GABA nie ma silnych przy odstawce zwłaszcza przy takich ciagach06 września 2018rcmc pisze: Chyba jestem mutantem. Rok na flubromazolamie, odstawiłem etizolamem w tydzień. Później eti przez rok, odstawiłem po prostu z dnia na dzień. Później pół roku clonazolam, odstawiłem eti w parę dni i jeden dzień zimnego indyka.
Jak się cieszę, że mnie to cholerstwo nie uzależnia. Teraz biorę czasem po 4-5 dni clonazolam na noc, odstawiam z dnia na dzień i trochę jest lipa, ale bez większych problemów. Jak czytam wasze wpisy, to naprawdę mi was żal i z chęcią dałbym wam mój organizm xD Może dlatego tak jest, że nie mam problemów psychicznych, ani finansowych, ani w ogóle raczej nie mam problemów. Z fartem.
Czyli taki skumulowany skret.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Czytałem Wasze, rożne historie, i cieszę się, że byłem uzależniony albo " tylko" albo " aż" od klonow, innych benzodiazepin ( nasennych, uspokajających), miałem dostęp ( praktycznie nieograniczony do tramadolu- nie podpadł mi).
Jednak to z klonazepamem " walczyłem" przez poł roku ( redukcja, detoks, objawy odstawienne).
Było warto.
Musiałem uzbroić się w cierpliwość i silną wolę.
Udało się. Nikt nigdy się o tym nie dowiedział i w samotności musiałem odstawić i klony i całą chemię.
Świat nabrał innych kolorow, ta wolność była tego warta.
Czasem, w ostateczności, ratuję się tylko mianseryną.
Trzymam za innych kciuki, ktorzy mają podobny problem i toczą swoją walkę :)
Jednak jak ktoś sobie nie radzi samemu, to szpitale i odwyki są dobrą opcją, finalnie chodzi o jeden cel - odstawienie. Drogi do tego celu są różne, każdy wybiera swoją, byle by była skuteczna. Nie można też zniechęcać się po nieudanej próbie odstawienia, nie uda się za pierwszym, nie uda się za drugim, uda się za trzecim. Jak to w życiu, nie zawsze wszystko się uda z miejsca.
Jak najbardziej, konsultacja z lekarzem jest jak najbardziej wskazana. Ja wychodziłem za pomocą prob błędow, nikt nie wiedział jak. Może dlatego zajęło mi to tyle czasu...
Jednak zauważyłem jedno zjawisko na tym forum: większość pisze, zarzeka się, że rozpocznie odstawienie, pyta o suplementy, itd ale na dobrą sprawę nie robi nic.
Może się mylę, jeśli tak, poprawcie mnie.
Jedno jest pewne: bez wewnętrznego samozaparcia zmierza to w spiralę kłamstw.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Feralny lot Air India. Dwóch kolejnych pilotów oblało... narkotesty
Ciąg dalszy rozliczania feralnego lotu samolotu Air India z Phuket w Tajlandii do Delhi w Indiach. Po tym, jak kapitan nie przeszedł testu na obecność narkotyków, przewoźnik przebadał ponad trzystu pilotów i w dwóch przypadkach testy dały wynik pozytywny.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.