...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 698 / 172 / 0
@misspill: Oczywiście, wiele sklepików z e-papierosami ma na stanie takie liquidy. Podpowiem tylko, że jeśli chce się poczuć działanie CBD, to warto wybierać płyny o wyższym stężeniu, nie pamiętam już jakie to są konkretnie wartości, ale niektóre płyny mają tak niską zawartość CBD, że można to w zasadzie nazwać "homeopatią" ;)
  • 837 / 78 / 0
Przejebane uzależnienie. Jak ktoś gdzieś tu napisał łatwo to rzucić wiem co mówię, bo rzucałem kurwa 7 razy.
Nie paliłem lata, a teraz znów nie wiem jak się zabrać do przestania.
Who Jah bless, let no man curse
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
  • 377 / 42 / 0
Te pycha fajeczki, do kaff czy piff... Miodzio. Latwo nie jest, najgorzej ze jak nie pale kilka miechow to przecierz 1 przy piff to zapale dla smaku tylko[emoji23]
  • 182 / 29 / 0
Kiedyś i do dziś uważam fajki za najbardziej głupią używkę, sam nie wiem po chuj palę, gdy kiedyś tym gardziłem i tak po alko, mocy się chce palić... Albo jak jesteś w towarzystwie palących, no wpływa co z czasem na Ciebie.

Fajki najchujowsza rzecz 4ever... Zaczyna się palić najczęściej jako gimbus, ani pizdy po tym, ani czegoś tam konkretnego. Taki zabijacz czasu, czyściciel portfela i psucia zdrowia. Szlugi powinni po 100 zł kosztać jak nie więcej, niesamowite bezsensowne gówno. Jeszcze jak palisz to tłumaczysz sobie to rytuałami, do kawy, przerwa w pracy na fajka, pogadać, po jedzonku, do piwka i takie tłumaczenie sobie. Jebać szlugi po 100 kroć.
  • 198 / 22 / 0
06 września 2018misspill pisze:
To mogę w swoim Volish Tense palić liquid z CBD?! Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona istnieniem takich liquidów do e-waporyzacji.
Oczywiście, że tak.

Ze swojej strony też polecam kupować liquidy CBD o dużym stężeniu (ja kupuję 250mg w 10ml). Mój faworyt jeśli chodzi o smak to herbata konopna & mięta :) Na prawdę bardzo pomocna rzecz przy rzucaniu papierosów.

Poprawka w kodzie. misspill
  • 698 / 172 / 0
O właśnie, 250 mg to będzie bez wątpienia to odpowiednie stężenie, o którym wspominałem. Odkopałem swoją ostatnią buteleczkę i mój płyn miał 200 mg/10 ml, przy takiej mocy też już czuć było wyraźnie 'czilautujące' działanie CBD.
  • 376 / 43 / 0
Jarałem paczke dziennie. Nie pamietam ile, ale gdzieś na oko z 4-5 lat. Długo się nosiłem z zamiarem żeby rzucić. Czytałem na necie o jakiś gumach do żucia, tabletkach, e-papierosach, o tym jak rzucać stopniowo i "schodzić z dawki"... Aż pewnego pięknego dnia wkur**lem się sam na siebie bo fajek wypadł mi z łapy i przyjarałem fotel w nowym aucie - mówie głosno sam do siebie "pier**e, nie pale" :)
Mineło już 1,5 roku bez fajki :)
Rzuciłem tak z buta, z dnia na dzień.
U mnie to był bardziej nawyk, jakiś dodatek niż uzaleznienie. Fajka do kawy, fajka do muzy, fajka po kresce, fajka po piwie...
Wogole mi tego nie brakuje a na chacie w końcu nie jebie fajurami.
nie wierzcie w farmazony...
i dzieciakom piszącym "XD" w co drugim zdaniu... :kotz:
  • 2 / 1 / 0
Siemka, dopiero się zarejestrowałem. Ciężko mi się przekopać przez całe 180 pare stron tematu, więc zapytam wprost. Czy i Wasze babeczki robią Wam wykłady? Moja to ciągle mi powtarza, że palenie szkodzi, truje gorzej, niż te papierosy. Rot, nie rot, powiedziałem jej , że rzucę. W pewnym sensie chciałbym, ale sami wiecie, że to się ot taki nie da.. No to mi kazała z tabexem probówać, by mieć wsparcie.. Patrzę na to z powątpiewaniem, ale od jutra zaczynam brać. Co możecie mi o nim powiedzieć? Działa, czy to placebo dla takich zdesperowanych żon?
  • 1543 / 197 / 0
[mention]Devil93[/mention] Powiem ci tak jak sam nie chcesz rzucic to zadne tabexy srabeksy czy desmoksany za ciebie nie rzucą ponoc dziala bo blokuje jakies tam receptory ale to dopiero poczatek dlugiej i ciezkiej drogi aby rzucic to ma tylko ci pomoc więc najpierw sam musisz tego chciec i dopiero probowac malymi kroczkami :P

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 5839 / 1210 / 43
Ja zastąpiłem tabaką.
Nie pale od czerwca, od ostatniego usuwania kamienia nazębnego.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.