Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 356 / 2
Mechanizm działania trazodonu jest inny niż hydro i klonów. Jeśli na fluxie zamula bardziej niż normalnie to być może jakoś się wzmacniają ale napewno nie ma to nic wspólnego z zs. Podejrzewam jakąś opcję z wrażliwością receptorów serotoninowych i adrenergicznych.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 993 / 50 / 0
aha ale nna ulotce fluo pisze ze zs moze sie objawiac sennoscia, zmeczennie dllatego pytalem... jadlem kiedys trazadon ze spidem bo gdzies wyczyttalem ze antagonista receptorow dopa jest ale oczywiscie nic niezadzialalo %-D
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 68 / 10 / 0
Da się jakoś przeliczyć dawkę CR na XR, tzn. jeśli wiem, w jakiej dawce działa na mnie dobrze CR, to jaką wziąć XR, żeby był podobnie, a nie za mocno?
  • 948 / 279 / 2
Dawka jest ta sama, ale uwalnianie substancji inne:
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 52 / 1 / 0
puk puk - nieodpowiedzialna panna zgłasza się ze swoim przypadkiem!
trittico zostało mi jeszcze z czasów leczenia, nigdy nie przysporzyło mi problemów ponieważ stosowałam się do zaleceń.

aż do czasu gdy... postanowiłam od tak sobie wziąć około 4, może 5 dawek na noc (czyli jedna noc - jedna tabletka), gdy miałam spore problemy ze snem... więc kilka dni przyjmowałam substancję na noc, a potem ciach, ucięłam.

mój organizm stwierdził, że oszaleje - od niemal tygodnia boli mnie głowa i mam zawroty głowy, lekkie osłabienie - zupełnie jakbym odstawiała wenlafaksynę (zejście z niej było wyjątkowo trudne i musiało być stopniowe)

nie ma innego wyjaśnienia, więc obstawiam trittico.

kurfa mać, egzystuję i czekam... nie pomaga na to ani tabletka na ból głowy ani wystarczająca ilość snu i dobre jedzenie.
Uwaga! Użytkownik Rathy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 10 / 0
Dlaczego trazodon blokuje mi dopaminę? Wystarczy 25mg i 2 dni po ostatniej tabletce mam dopaminową fazę (im dłużej biorę, tym mocniejszą i dłużej trwającą).
Nic nie mogę o tym znaleźć w necie.

Swego czasu wyłączył mi Wellbutrin, teraz widzę, że i Tianeptyna nie dała mu rady.

Jego działanie antydepresyjne jest mega przyjemne, da się coś z dopaminą zrobić (choćbym musiał coś łykać za każdym razem, jak jej potrzebuję)?
  • 1070 / 137 / 0
Co rozumiesz przez to, że masz dopaminową fazę?
  • 68 / 10 / 0
@dash: Jestem mocno pobudzony, chce mi się coś robić, nic nie odkładam na potem, napady euforii też się zdarzają.
  • 52 / 1 / 0
spotkał sie ktoś z bólem głowy i zawrotami po przyjęciu zaledwie kilku dawek (75mg)?
nagłe wprowadzenie i zaprzestanie.
trzyma mnie tydzień i brak mi innych teorii...
Uwaga! Użytkownik Rathy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
Ja chyba u mojej magiczki poproszę o tranzadon z ewentualną zmianą mirtazepiny
Dlatego że tranzadon można jeść w dzień w małych dawkach kwetiapina mi wystarcza na sen.
Zakres dawek tranzodonu jest ogromny od 100mg do 600mg na dobę przy okazji też liczę że poprawi mi funkcje seksualne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.