Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 766 / 134 / 6
Jak miałem 18 lat, to zjadłem z 20 kwiatków żmijowca. Nogi zrobiły mi się lekkie i tyle. Nawet dobrze smakuje.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 102 / 6 / 0
stosował ktoś?
  • 2960 / 1598 / 35
Żmijowiec zwyczajny (Echium vulgare L.) – gatunek rośliny z rodziny ogórecznikowatych. Swoją nazwę zawdzięcza wystającym z korony pręcikom, przypominającym język żmii, oraz temu, że w przeszłości używany był przeciw ukąszeniom żmii. Występuje w Europie i Azji. W polskiej florze archeofit dość pospolity na całym niżu i w niższych położeniach górskich.
Tak on i ogorecznik lekarski sa silnymi środkami jednak uważać trzeba na alkaloidy gromadzący się m.in w wątrobie i dlatego będącymi na dłuższą metę toksycznymi środkami.oczywiście Chodzi o długotrwałe zastosowanie.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2960 / 1598 / 35
Wplywa na serotonine dopamine i noradrenaline w mozgu wiec podobnie jak ogorecznik i fabrownik mozna stosowac w depresji ponizej 10 dni i przerwa.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 377 / 42 / 0
A idzie to stosowac jako wsparcie dla ssri?
  • 2960 / 1598 / 35
Nie bardzo bo mocno uderza w neuroprzekazniki w mozgu nawet slabe ekstrakty wiec kolejna z seri roslina mocno dziala ale dokonca nie wiadomo ile aktywuje obszarow a napewno sporo wez zrob napar to czuc ale nie z SSRI .
  • 31 / / 0
Odświeżam temat, 30 dojrzałych kwiatostanów wraz z przylistkami dookoła nich+Duże liście koło 20, miąższ wygrzebany łyżką z łodyg( strasznie mi przysmakował, troche jak aloes wg.mnie) + kawał korzenia. W międzyczasie zjadłem 2 cukierki a takto pusty żołądek. Z połowy tego co napisałem zrobiłem napar, ale zjadłem wszystko. Efekty:
lekkie rozluźnienie, mooże troszke lepsze samopoczucie, oprócz tego nic.
Chyba jak kolega wyżej pisał, trzeba strzelić napar z całego krzaczora żeby były jakieś efekty chociaż lekko intensywne, swoją drogą uważajcie, z tego co przeczytałem, między haluxami a dawką toksyczną uszkadzającą wątrobę stoi bardzo cienka granica.
Kanapka mówi jak jest, chill out-owo,
wiedza przed ćpaniem priorytetowo.
  • 62 / 6 / 0
Nalewka z całej rośliny i korzenia zbieranego w wakacje na wódce 40%. Mocne to i efekty na pograniczu psychodeli.
  • 1 / / 0
Spróbowałem napar z ok. 7 suszonych łodyg żmijowca - https://www.youtube.com/watch?v=vSFVUK9 ... e=youtu.be

1. Prof. Łukasz Łuczaj wspomina, że roślina prawdopodobnie jest jadalna, ale może także być trująca. Chodzi przede wszystkim o to, że w smaku jest całkiem niezła, ale coś zawiera.
2. Konkretnie to zawiera PA - alkaloidy pirolizydynowe, które według oficjalnych źródeł mają działanie hepatoksyczne (uszkadzające wątrobę).
3. PA w małych ilościach zawiera całe mnóstwo roślin (w tym także jadalnych, jak chociażby koper włoski)
4. Stężenie PA w Żmijowcu jest jednak o wiele wiele większe, a w szczególności dotyczy to pyłku z kwiatów (pszczoły pewnie mają fazę)
5. Przedawkowanie Żmijowca (dawki leczniczej) prowadzi do wyciszenia wewnętrznego dialogu i uspokojenia. Po ok. 30 min do 1h może pojawić się kręcenie w głowie (jak po wypiciu 2 piw).

Wniosek: działanie głównie uspokajające (przyjemne), odurzenie nieznaczne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.