Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siema
Fukałem ostro fete troche rzadziej metaamfetamine i kilka razy hexen praktycznie bez przerw przez 1-1,5 roku i aktualnie nie biore nic od polowy roku
, rzuciłem ten syf definytywnie,a ciagle mam praktycznie ciągle mimowolny szczekościsk i szczena lata mi jak łopata czasem , nie wiem jak temu zaradzić juz mi się wygląd twarzy zmienił przez ciągle zaciskane zęby i wyglądam jak dalej bym walil ... do tego bardzo słaba pamięć , czasem jak wstaje to sie czuje jakbym nie wiem jak to określić dopiero sie urodził?Mimo ze nie biore juz pol roku to czasami si czuje jak bym walił... :huh: Jakieś rady?
  • 1545 / 1586 / 0
u mnie z pamiecia bylo ok ( no chyba ) a szczekoscisk mam do dzis, tzn. nie taki jak kiedys, ale zuje gume jak wychodze z domu, mam tez specjalna szyne na zeby na noc. nie wiem czy to nawyk, czy cos sie na stale ´poprzestawialo´ bo nie cpam juz od X lat.

jeszcze dopisze, ja na szczecie dosyc duzo mowie i tak tego nie widac...ale jak ktos kiedys lecial na stimach to pozna :blush:
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 623 / 0
Nie dawałem po nosie od grudnia 2010r. i szczękoscisku nie mam ale pamięć to wogóle u mnie jest upośledzona i sprawia mi problemy w codziennym życiu. Tak jakbym się zawiesił na fazie i cały czas był zgrzany.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 748 / 39 / 0
To są raczej przyzwyczajenia które ciężko przezwyciężyć. Przez te 1.5 roku intensywnego orania wytworzyły się mocne połączenia nerwowe.

Możesz spróbować magnez bo to on jest odpowiedzialny za rozluzowywanie mięśni.
W konkretnych sytuacjach agonisci gaba-b jak baclofen mogą pomóc, no ale wiadomo to jest wpierdalanie sie w kolejne bagno.
  • 27 / 1 / 0
Podpinam się do pytania, zeżarłem w życiu tylko pare tablet, ( w krótkich ciągach 2-3 dniowych) i szczękościsk też mi został, szczególnie się na tym łapie gdy pale szlugi, to jakiś nerwicowy objaw?
Minie to czy się przyzwyczajać, w sumie już się przyzwyczaiłem, ale z cichą nadzieją że kiedyś minie, choć mam krzywy zgryz, i nie domyka mi się ryj od urodzenia, więc stwierdzenie szczękościsk samo w sobie tu jest paradoksem XD
  • 1545 / 1586 / 0
@

krzywy zgryz jak najbardzej moze powodowac szczekoscisk, zwlaszcza w nocy, wiec mogles wczesniej nie zauwazyc problemu. ja nie mam krzywego zgryzu, ale rozmawialam z dentystka o przyczynach szczekoscisku zanim dostalam szyne na zeby na noc. oczywiscie nie podalam jej powodu, dlaczego mam te dolegliwosc :-) mysle, ze u Ciebie minie to troche z czasem, ale warto ten problem przedyskutowac z dentysta.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8 / 2 / 0
Radze o tym zapomniec po jakims czasie moze przejdzie... a jak nie to przynajmniej masz pamiatke... ja np mam tak se jak słysze jaki utwor typu amsterdam dance mision.. ze starych czasow fukania i tablet.. to od razy mam ciary po głowie szczekoscisk i wykreca mi usta... nawet zona zwraca mi uwage.. zdarza mi sie to tez jak opije sie za duzo redbulli i kawy... nie fukam juz pare lat ale rysa została...

Sent from my SM-A510F using Hyperreal / Talk mobile app

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.