Jeszcze apropo bromozepamu na mnie dział słabiej niż diazepam, ale może dlatego że go brałem po alprazolamie.
Chce Wam tylko wyjasnic, skad pewne trendy.
To co napisalem, opieram na artykulach z portalu Vice.
I na koniec zapamiętaj jedno: między benzodiazepinami a z-drugs ( czyli m.in. tym Twoim zolpidemem) występuje tolerancja krzyżowa. Tyczy się to KAŻDEJ benzodiazepiny.
02 czerwca 2018Vratislav pisze: [mention]Oniri[/mention] Tak, alprazolam to świetne prospołeczne/anksjolityczne benzo i tylko w takim celu powinno być stosowane. Co do tolerki na broma to mogę napisać jedynie z autopsji, że tolerka rośnie w miarę wolno jeśli trzymasz się określonej dawki, ale za to wolno też spada. A jego działanie jest nieco zbliżone do alprazolamu, niektórzy nazywają go "młodszym bratem alpry", ale nieco się różni. Jest bardzo "pluszowy", czuć benzosowy kocyk owijający całe ciało. Anksjolityczne działanie ma imo nieco słabsze niż alpra, ale za to prospołeczność na wysokim poziomie. Ogólnie przyjemne benzo, jak najbardziej warte polecenia. Tylko musisz mieć niską tolerancję, żeby poczuć moc bromka. Tak więc jak chcesz się bawić ze słabszymi benzodiazepinami, to odstaw na razie alprę a zainteresuj się bromazepamem/diazepamem. Alprę zostaw sobie jako ostateczność, to silnie uzależniająca benzodiazepina. Dawkowanie bromazepamu zacznij od 3 mg, a w przypadku braku oczekiwanego działania 6 mg.
I na koniec zapamiętaj jedno: między benzodiazepinami a z-drugs ( czyli m.in. tym Twoim zolpidemem) występuje tolerancja krzyżowa. Tyczy się to KAŻDEJ benzodiazepiny.
Dziękuje za rady. To spróbuje bromazepam. A czy stosowanie xana (póki nie mam bromazepamu, wysepie receptę na kolejnej wizycie za ok. 3tygodnie) powiedzmy raz na tydzień w dawce 1-1,5mg może już wpłynąć na tolerancje? Czy to za czesto i lepiej zarzucać raz na ok. 2tyg? Bo nie do końca rozumiem jak rośnie tolerancja krzyżowa, rozumiem co to jest (ze jak rośnie na alpre to tez na zolpi) ale jak przeliczać te dawki? Czy jak biorę powiedzmy 1mg alpry a zolpiego tylko 10 (1 tabletka) to mam się bać, ze po 1mg xana tygodniowo nagle będę musiała brać 30mg zolpi? Czy to aż tak nie podbije. Bo póki co 10mg Z przed snem kopie mnie bardzo mocno i nie chce tego zmascic. Mam nadzieje, ze nie zdałam pytania zbyt chaotycznie i ktoś rozszyfruje o co mi chodzi.
+ planuje wyjść z koleżankami i zastanawiam się czy to dobry pomysł zarzucić 0,5 xanaxu a później wypić kilka drinków? Czy może mi się urwać film? Bardzo nie lubię alko, ale wiadomo, ze w takich sytuacjach społecznych i tak nie odmówię. Po prostu zastanawiam się czy połówka to bezpieczna dawka, żeby nagle nie zaczac zachowywać się jak Courtney z American Psycho na kolacji
https://www.benzo.org.uk/manual/bzcha01.htm
Na podstawie tej tabeli łatwo oszacujesz, że np. 0,5 mg alprazolamu = 20 mg zolpidemu, czyli biorąc dawkę 1 mg alpry to tak, jakbyś wrzucała jednorazowo 40 mg zolpi. Automatycznie więc tolerka na zolpidem pójdzie w górę przy dłuższym zażywaniu alprazolamu. Ale to tylko teoria, w praktyce często wygląda to inaczej (np. kogoś nie rusza dawka 6 mg klona, a 6 mg bromazepamu działa dobrze). Ta tabela z przelicznikiem też jest traktowana przez wielu z przymrużeniem oka, jednak nie ma zbytnio innego punktu odniesienia jeśli chodzi o przeliczanie dawek benzodiazepin.
Co do benzo + alko to generalnie często używany miks, jedna substancja podbija działanie drugiej wprowadzając w stan błogiego chilloutu i generalnie totalnej wyjebki na wszystko. 0,5 mg alpry to nie jest duża dawka, ALE jeśli wcześniej nie próbowałaś tego miksu i nie wiesz jak na Ciebie zadziała to nie radzę "debiutować" podczas spotkania ze znajomymi. Istnieje ryzyko zerwanego filmu i odpierdalania głupot, sprawdź najpierw w spokojnym zaciszu domowym jak zareagujesz na takie połączenie a dopiero później baw się w ten sposób w towarzystwie.
A tak na marginesie to możesz się trochę wysilić i poszperać na forum, wszystkie pytania które zadajesz były już wałkowane nie raz.
Mi na przykład ciężko butle odciągnąć od ust po alprze więc to dodatkowo stwarza zagrożenie :)
Ja Bromka wspominam jak miks Alprazolamu z Diazepamem.
Jakiś koncern powinien zrobić miks tych 2 substancji (nazwać to Alprazepam), by wyjść na przeciw oczekiwaniom użytkowników. Proporcje 50 na 50.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.