Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
Gość
  • / / 0
14 maja 2018DexPL pisze:
[mention]difgjsd8f89sf [/mention]

https://pl.wikipedia.org/wiki/Stulejka

Takie cuś?
No hej chyba bym nie pisał w 'kryzysowych' jakby to była zwykła stuleja, pozdro.
poza tym stuleję raczej się ma od dłuższego czasu i nie puchnie ci fujarka jak balon kiedy napletek masz opuszczony

tl;dr - nie to nie stuleja

Edi DexPL
No założyłem, że osoba która wali maratony na ręcznym więcej niż 19 lat mieć nie może wiec skąd miała by wiedzieć co to stuleka... WYbacz. Mój błąd. Pokornie wycofuję się.
  • 6 / 3 / 0
Żarłem w ciągu ostatnich 6 miesięcy duużo alpry i rolek, zapijając to piwem, dużo ogólnie chlałem, do tego sporo piguł i leki OTC (raz Sudafed i 2xThioco). Jakieś 3 dni temu zjadłem 10 tabletek thioco i nastąpiły typowe problemy z perystaltyką jelit itp ale jedno mnie niepokoi. Dzisiaj zacząłem srać dosłownie smołą (wiem wiem obrzydliwe :p).Normalnie jakby ktos usmolił cały kibel. Dodam że rzygałem już 2 razy żywą (jasno czerwoną) krwią. Co dziwne nic mnie nie boli ale i tak sie denerwuję.

Ktoś miał coś podobnego?
P.S sorry ze taki dlugi post
  • 322 / 36 / 1
Owrzodzenie żołądka lub pękniecie takowego i zapalenie błony śluzowej żołądka to rzecz, która może się stać niestety w takim przypadku, jakiekolwiek krwawienie do przewodu pokarmowego powinno się kończyć u lekarza, wiele przewlekłych problemów może z tego wypłynąć. Najgorszą możliwością byłoby krwawienie w samych jelitach. Inną możliwością jest zatrucie pokarmowe - jak było w ostatnich dniach z wypróżnianiem i jedzeniem ? Obecna krew w stolcu? Nie są to ilości drugsów po których dostaje się takie problemy, jednak ich źródło może być różne i trzeba to jak najszybciej zdiagnozować. Fakt, że nie boli jest dziwne - przy czymś takim zwykle ludzie skręcają się z bólu. Radziłbym jak najszybciej iść do lekarza, nie musisz wspominać o pigułach, ale układ pokarmowy jest miejscem, który wymaga wspomagania podczas regeneracji. Trzymaj się i pisz jak tam idzie.
What's left of me?
  • 4603 / 2207 / 1
Smolisty stolec poza rzadkimi wyjątkami niektórych chorób i silna suplementacja np żelazem, ZAWSZE jest informacja o domieszce krwi w stolcu(krwawienie z układu pokarmowego - częściej z jelita, rzadziej z żołądka i dwunastnicy). Smolistość stolca oznacza też jej odpowiednio duże nagromadzenie (nie kilka ml a co najmniej kilkadziesiąt, a nawet kilkaset. Tak jak napisał [mention]Muevonir[/mention] - bezwzględnie do lekarza. Na SOR od razu. Przedłużanie tego stanu może skończyć się anemią i koniecznością toczenia krwi.
  • 6 / 3 / 0
@Muevonir
No właśnie spore zaparcia przez te ostatnie dni miałem, i cały czas nie mogę z siebie zrzucić tego ciężaru. Zrobiłem test na krew utajoną i nic nie wyszło ( jedna kreska) co już wgl jest strasznie dziwne. Dodam, że moja dieta to w zasadzie całe życie nieregularne żarcie jakichś shitów i do tego zero aktywności fizycznej + ćpanko. I faktycznie też sobie myślałem że ludzie żrą znacznie więcej różnych syfów i ciągną dłużej. Ehhhhh...
  • 322 / 36 / 1
Na SOR albo do lekarza. JUŹ! Nie ma co się zastanawiać.
What's left of me?
  • 23 / / 0
Na wazokonkstrykcje co lepsze? Aspiryna czy imbir? Czy ogólnie leki takie jak acard są polecane przy rc stimach i eufo?
Uwaga! Użytkownik MedycznyKlefedron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4603 / 2207 / 1
17 maja 2018MedycznyKlefedron pisze:
Na wazokonkstrykcje co lepsze? Aspiryna czy imbir? Czy ogólnie leki takie jak acard są polecane przy rc stimach i eufo?
Zalezy jaka jest przyczyna Wazo... Bierzesz jakieś leki?? Czy to o stimach sie tak robi?
  • 2 / / 0
Hey. Powinienem odstawić mianseryne (biorę od 9dn) i doksepine (biore od 3tyg) (bo escitalopramum raczej nie) jak się leczę antybiotykiem? Mam jakąś grypę chyba, ostre zapalenie gardła, bóle mięśni w nogach, 40 stopni gorączki. Nie wiem czy to też nie skutek uboczny mianseryny (piszą że może rozwalić szpik kostny), ale lekarka nie zleciła rozmazu krwi jak każą w ulotce. I czy mogę brać ibuprofen? Kontrolę u psychiatry po wprowadzeniu nowych leków mam z dwa miesiące, a rodziny kompletnie się nie zna i wzruszył ramionami. Momentami czuję się jakbym umierał.

mianseryna:
Działania niepożądane: Rzadko: zaburzenia czynności szpiku kostnego (granulocytopenia, agranulocytoza)
Równoległe stosowanie z niektórymi lekami przeciwdrgawkowymi, przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi może hamować czynność szpiku kostnego.
W przypadku wystąpienia takich objawów, jak ból gardła, zapalenie jamy ustnej i gardła, gorączka, należy przerwać leczenie i wykonać pełne badanie morfologiczne krwi.
https://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=566
  • 23 / / 0
17 maja 2018DexPL pisze:
17 maja 2018MedycznyKlefedron pisze:
Zalezy jaka jest przyczyna Wazo... Bierzesz jakieś leki?? Czy to o stimach sie tak robi?
Chodzi mi o rc. Noi pewnie po psychodelikach też tak jest a planuje je spróbować. Może inaczej, kiedy wazo staje się niebezpieczne, a kiedy nie ma jeszcze co się stresować?
Uwaga! Użytkownik MedycznyKlefedron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.