Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
Już niebezpieczniejsze jest walenie opio z midazolamem. Zresztą walenie jakiegokolwiek opio nawet pod same klony, to jest bardzo duże ryzyko wpisane w ten zawód i chyba każdy to kuma.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Gloryfikujecie zło i niedobro ;)
Klonazepam nie jest złem. Jest zbawieniem dla osób chorujących na schorzenia wymienione w ulotce, a czasowym zbawieniem także dla osób, u których wywołuje paradoksalną i które zapominają o swoich lękach. Szkoda, że u tych drugich potem jest to okupione takim cierpieniem.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
https://www.drugs.com/drug-interactions ... essional=1
MONITOR: A single study has suggested that combination therapy with clonazepam and valproic acid may cause severe drowsiness [1] and decreased seizure control. Other studies have not supported this finding. Several case reports have suggested that the combination of clonazepam and valproic acid may precipitate absence status [2]; however, this combination has had beneficial effects in the treatment refractory absence seizures. The mechanism and causality have not been determined. In addition, valproic acid may decrease plasma levels of clonazepam by inducing its hepatic metabolism [2].
[2] - nie wiem o co chodzi, strzelam że takie niedojebanie umysłowe jak po neuroleptykach
[3] - tu nie wnikam zbytnio, ale chyba oba wymienione związki są metabolizowane przez ten sam enzym (enzymy) w wątrobie i o nie konkurują a kwas walproinowy ma większe powinnowactwo do nich blokując dostęp do nich klonazepamu, przez co zmniejsza się jego stężenie w osoczu
To tylko jedno badanie było, nie stawiałbym tego co napisałem powyżej jako pewnik a raczej jako prawdopodobna możliwość.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.