Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 443 / 55 / 0
Gdy masz operacje to wystarczy ze powiesz lekarzowi ze niechcesz stosowania pochodnych fentantylu bo.np. jestes na programie metadonowy. Zaden problem. Uspia Cie czym innym bez zadnego ale. Stosuje sie kombinacje lekow.
Tak samo jak w onkologii na ludzi chorych juz same dawki.morfiny w ilosciach wierzcie mi kosmicznych nie dzialaja. Wtedy robi sie mix lekow i wszystko razem zaczyna dzialac.
Wiedza nie teoretyczna - mam znajome pielegniarki z oddzialu onkologii bo pracowalem tam.
Zeby nie bylo: nigdy w zyciu nie tknalem zadnego leku ze szpitala dla tych ludzi - to jest kurestwo najwyzszych lotow.
  • 1509 / 223 / 0
Mój kolega po "wyjściu z domu przez okno" (próba samobójcza, ale on to tak nazwał) był utrzymywany w stanie śpiączki zdaje się fentem właśnie, wiedzieli o jego tolerancji na opio na podstawie stężenia opio we krwi z badań toksykologicznych, jakie mu na szybko wykonali jak tylko przywieźli do szpitala.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 443 / 55 / 0
Lekarze to mądrzy ludzie chociaz czasem zdazaja sie przypadki obciazane wrodzona glupotaa.
  • 1794 / 124 / 0
21 lutego 2018Jamedris pisze:
Z taką tolerką na opio, to jednak ja bym poleciała po pompkę gdziekolwiek, no ale jak już poszło w paszczu... ;-)
22 lutego 2018Hexe pisze:
C'nie? %-D Ja mam teraz zerową na opio (chyba z 5 tygodni temu ostatnie resztki pyłu heli), gnałabym gdziekolwiek po sprzęt. Kilometry bym przeszła!
22 lutego 2018Zgienty pisze:
Żebyście się nie zesrały czasem.
%-D %-D %-D
No miszczostwo. Chyba rozśmieszyło mnie to bardziej, niż faktycznie powinno, ale i tak dziękuję za te rzadkie chwile śmiania się do monitora :cheesy:.
30 stycznia 2018hupyn pisze:
Jak zmnieszyc tolerke na tramca i kode? Ostatnio coraz wiecej musze brac zeby cokolwiek poczuc jakies sugestie?
Przestać brać tramadol. On strasznie wypierdala tolerkę, niezdrowo wręcz :|.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1889 / 72 / 3
Rozmawiałam z chirurgiem onkologicznym kiedyś i powiedział, że na utrzymanie efektu przeciwbólowego u uzależnionych, lub po prostu rakowców z wysoką tolerancją używa tylko Suboxone.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 201 / 64 / 0
Mnie zastanawiala zawsze ta fala zgonow wsrod gwiazd mlodego pokolenia ( muzykow, aktorow) zwiazana z przedawkowaniem hery a glownie speedballla na poczatku lat 90. Dlaczego akurat w tym okresie taka fala przeszla. Czy to sie wiazalo z popularnoscia heroiny jako uzywki, czy tez z szerszym jej dostepem, a moze jedno i drugie ??

A moze tak mi sie tylko wydaje, i heroina byla zawsze i nosila trupy yulko tego nie naglasniali wtedy.
HERBU BAKALI vel NACIĘTA MAKÓWKA
  • 1425 / 81 / 0
Może byc też tak ze nie nagłaśniali, ale czesto jest tak, ze ludzie kupują słaby towar i sa przyzwyczajeni do danej ilosci, a pojawia sie mocniejszy, albo nawet bardzo mocny, a oni walą tyle co tego słabego i tak to sie konczy, ze padają jak muchy.
  • 1794 / 124 / 0
Albo chodzi też o to, że wśrod 'gwiazd' bardzo popularne jest benzo - a wiadomo jak to sie kończy w miksie z opio.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1889 / 72 / 3
W latach 90 o wiele bardziej sławne były opiaty+barbiturany.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 1509 / 223 / 0
12 marca 2018drmjp pisze:
No chyba to jednak skręt, albo skręt i gorączka, co byłoby lepsze, bo można sobie wtedy wmawiać, że to nie skręt. Tak czy inaczej trzymaj się :hug:
Otóż to, dlatego utrzymuję się w przekonaniu (podobnie jak kolega, z którym siedziałam cały weekend), że to przez gorączkę i temperaturę na dworze jest mi (nam) na zmianę zimno i gorąco oraz że on, łażąc wczoraj po mieście w celu załatwienia kilku spraw, zapacał się jak świnia dlatego, że za grubo się ubrał, ale za chwilę powiało i to dlatego było mu zimno. %-D
Z okazji obawy o to, że to skręt, zajebaliśmy jeszcze 200 mg wczoraj. :-| "Gorączka" zeszła, ale powróciła wieczorem. Na noc strzeliłam 50 mg kwety i dzisiaj póki co jestem wypoczęta i gotowa do działania, które zwę uczelnią. Czekam na rozwój wydarzeń...
Dzięki bardzo. :hug:
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
ODPOWIEDZ
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.