Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
[mention]badzingla[/mention] - u mnie 400, czasem więcej, morfiny przerabianej z MST to takie minimum na "aktywną" część dnia, jeśli ma być chociaż okej. Jeśli chcę więcej, muszę niestety więcej... Biorę morfinę dłużej niż dwa lata, ale trzymam tolerancję na poziomie "400 = w miarę okej i nie przysypiam stojąc na nogach" ;-) Również chciałabym ją zmniejszyć, jednak jedynie np. miesięczna sinusoida na antagonistach (buprenorfina) minimalnie zmniejsza tolerancję, a i to tylko na pierwsze dwa, trzy - maksymalnie - strzały po "przerwie".
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Hesitate to ask someone else first
I'm too busy acting like I'm not naive
I've seen it all, I was here first"
A nie możesz tego zweryfikować w aptece, skoro jesteś na miejscu? : ) Podejrzewam, że tam prawie każdy mówi po angielsku.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
No oksy wiem że zamawiano i było git, tylko patrz na prywatne ogłoszenia (te białe) bo te płatne na żółto to często kantują. No i jak już to stawiaj na przesyłkę ze sprawdzeniem zawartości - jeśli ktoś będzie kręcił nosem - lepiej sobie odpuścić.
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.