Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2116 / 634 / 0
[mention]werq[/mention] - nie jest to takie znowuż dziwne, ja dla przykładu - ale jestem niestety mocno wjebana - po strzale z wyższej dawki na początku, zaraz po wjeździe, doznaję bardzo dużego pobudzenia, gadatliwości, dosłownie jak po stimach; potem to stopniowo zanika na rzecz sedacji, której peak następuje po ok. godzinie. Oczywiście przy tym rozgadaniu również zamykają mi się oczy i zastygam to na krześle, to w dziwnej pozycji siedząc na tapczanie z kimś; mówiąc o dawkach wyższych mam na myśli coś więcej niż ilość potrzebną do normalnego funkcjonowania, odgonienia skręta. Być może masz podobnie, jak ja. Ba - zawsze słyszałam, że po majce nie chce się jeść, a u mnie po strzale żołądek dopiero przypomina o swoim istnieniu. Być może jest to związane z innymi kłopotami zdrowotnymi, a na pewno ze stopniem uzależnienia; na trzeźwo czy na substytucji mam olbrzymie problemy z utrzymaniem w nim wody czy jedzenia. Niemniej, takie opiatowe gastro mocno mnie zdziwiło przy pierwszych razach wystąpienia. Bardzo, ale to bardzo nasila się ono przy zupce.

[mention]badzingla[/mention] - u mnie 400, czasem więcej, morfiny przerabianej z MST to takie minimum na "aktywną" część dnia, jeśli ma być chociaż okej. Jeśli chcę więcej, muszę niestety więcej... Biorę morfinę dłużej niż dwa lata, ale trzymam tolerancję na poziomie "400 = w miarę okej i nie przysypiam stojąc na nogach" ;-) Również chciałabym ją zmniejszyć, jednak jedynie np. miesięczna sinusoida na antagonistach (buprenorfina) minimalnie zmniejsza tolerancję, a i to tylko na pierwsze dwa, trzy - maksymalnie - strzały po "przerwie".
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 691 / 54 / 0
Wkurwia mnie ganianie po mieście i płacenie obłędnych sum za to "dziadostwo". Kontakt mi się urwał poza tym, więc bym musiał się naszukać w huy, a helu u mnie w mieście nie ma (P-Ń). Czy ktoś używał do ogarnięcia portalu ogł24?
Where is your god, where is your god, where is your fuckin GOD!?
  • 5 / / 0
Cześć. Niedawno wyjechałam do Islandii i udało mi się wreszcie skołować Contalgin - odpowiednik Polskiego MST. W kurwę drogi, jakbyście się zastanawiali. Wiem, że męczę dupę tym pytaniem już w którejś nitce na forum, ale czy ktokolwiek tu orientuje się, czy strzykawki i igły są tu na reckę? Googluję i jedna strona mówi to, drugą tamto... #help
"If you ever need anything please don't
Hesitate to ask someone else first
I'm too busy acting like I'm not naive
I've seen it all, I was here first"
  • 12800 / 2488 / 0
^
A nie możesz tego zweryfikować w aptece, skoro jesteś na miejscu? : ) Podejrzewam, że tam prawie każdy mówi po angielsku.
  • 8103 / 914 / 0
Jak to strzykawki i igly na recke, pierwsze slysze.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 173 / 10 / 0
w USA np chyba można za posiadanie strzykawek iść do pierdla więc to nie jest głupie pytanie. ja bym poszła do apteki i spytała czy dostanę np insulinówkę bo mam cukrzycę (wymyśl coś) a ze swojego kraju zapomniałam wziąć i jeśli są na receptę to do jakiego lekarza masz się udać itp po prostu udawaj nieogarniętą turystkę która wcale nie chce ćpać i naprawdę jest nieogarnięta a nie powinno być problemu
  • 691 / 54 / 0
W zawodzie narkusa to czasami taki bajki potrafiłem wcisnąć, że w jednej aptece gdzie pracowała anty narkotykowa babka sprzedawała mi naraz 4 paczki Antka xD Ale to dawno było, teraz się z tego śmieję jakim wrednym narkusem byłem :D Ponawiam pytanie, czy na ogł24 ktoś zamawiał? Jest przypał/wyjebki/podstawki?
  • 326 / 54 / 0
[mention]Sinner_[/mention]

No oksy wiem że zamawiano i było git, tylko patrz na prywatne ogłoszenia (te białe) bo te płatne na żółto to często kantują. No i jak już to stawiaj na przesyłkę ze sprawdzeniem zawartości - jeśli ktoś będzie kręcił nosem - lepiej sobie odpuścić.
Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
  • 651 / 63 / 0
ja tylko sprzedaje i nikogo nie oszukuje zawsze wysyłam ze sprawdzeniem zawartosci na przykład za op mst 100chce 600zł wiec cena nie jest chyba duza jak widze ze niektórzy płaca za listek mst200 nawet po 400zł,gdy sprzedaje na listki chce 150zł plus koszt wysyłki .jezeli ktos niechce wysłac ze sprawdzeniem to na 99% to wał bo jesli sprzedawca jest uczxciwy to nie bedzie kombinował i wymyslał ze nie moze wysłac ze sprawdzeniem ,bo sam gdybym kupował napewno nie kupił bym od kogos kto wysle pake pobraniowa bez spr zawartosci i stracił 500zł czy wiecej kasy i po otwarciu paki zobaczył pociete gazety
  • 691 / 54 / 0
Wiecie może, jak wpływa morfina i ogólnie opiaty na cykl sterydowy? Konkretnie chodzi o Testosteron Propionat. Wiadomo, że nie będę pizgał opiatów w ciągach jednocześnie chodząc na siłownie i waląc testosteron, chodzi mi o okazjonalne branie raz na 3 tygodnie. Jak ma mi coś spierdolić to odpuszczę, bo już zaczynam od jutra kuracje :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.