Nie do konca rozumiem z tym slyszeniem ciszy. Po prostu jak nie ma innych dzwiekow to slysze bardzo niski dzwiek+w tle szum. Snieg optyczny wyglada u mnie dokladnie tak jam na wiki ale bez tego fioletowego podkladu.
Co do derealizacji to może to być spadek glukozy w mózgu. Jak poczujesz, że cię znów dopada derealizacja to zrób to co ja opisałem w Anhedonii(link) i napisz efekty.
z czego one wynikają, albo inaczej, jaki jest mechanizm ich powstawania przy okazjonalnym zażywaniu EPH? Jak im przeciwdziałać?
Opcje alternatywne to hiperinsulinemia wywołana stymulantem lub stres oksydacyjny.
możesz podać tylko króciutką informację o trwałości ALC i choliny w wodzie? Rano zawsze swoje dawki rozpuszczam w butelce z 500ml wody i piję na 3 porcje. Przez 8-10h nic się tam nie rozpadnie?
Przeczytałem praktycznie cały temat,pomiajając niektóre posty.Skomplikowany ten cały doping mózgu jest :-p
Ale do rzeczy:
Kiedyś pisałem post w temacie "anhedonia,trwałe zmęczenie" niewiem czy ktoś kojaży, w każdym bądź razie zmęczenie,brak nastroju po stymulantach mineły z kolei do teraz jest problem z nerwowością i myslami...
Często czuje sie nerwowy, i mam na codzien problemy z logicznym mysleniem,ciągłe zastanawianie sie nad czymś i powtarzanie sobie ciągle tego samego w myślach.
Planuje wprowadzić w życie taki miks:
Zdrowe odżywianie ;)
Lecytyna 4 x 1200mg
Chelat magnezu + potasu (olimp) - Po 2 kapsułki dziennie (chyba ,że jakiś melanż, lub stymulant pujdzie w ruch to więcej :-D )
Cynamon - 4 kopiaste łyżeczki dziennie + 1 pieprzu
Kurkuma - 3 kopiaste łyżeczki + 1 pieprzu 2-3x dziennie
Imbir - 2 łyzeczki dziennie + 1 pieprzu (rano i wieczorem)
Ginko Biloba
Bodymax plus
Kakao 50g raz dziennie
Rumianek
Aswangadha
Różaniec górski
I myśle o suplemecie Stress Control zamiast aswangadhy i różańca ponieważ oba składniki znajdują się w nim, może być ?
Celem jest poprawienie pamięci,koncntracjii,logiczne myslenie,poprawa sprawności umysłu ;-)
Niechce też wydawać bezsensu pieniędzy więc co dodac/zmienić/wywalić ?
Do tego kilka pytań, głownie do Ciebie Johny, chyba masz tu największą wiedze
Pozatym...
JohnyHa pisze:Farmakologia to moje hobby i uwielbiam odpowiadać na pytania :D
- Johny ,jakie Ty masz zdanie o lecytynie ? Bo jedni chwalą inni pisza ,że nie działa ?
- Czy pieprz czarny równierz sie przyda przez urzyciem stymulnatów ? Np.lyzka pieprzu czarnego a puźniej wypicie kawy ? Czy w tym wypakdu to nic nie zmieni.?
- Sklep magiczny ogród.Co o nim sadzisz ? czy te ziółka
faktycznie pomagają ? Opinii na stronce niewiele a jesli juz to raczej pozytywne ( w większości).I czy to taki sklep jak normalny zielarski w miesice ? xD
-
JohnyHa pisze: Dzisiaj jakoś pare osób już to stosuje i ludzie żyją, do tego ze sprawnymi mózgami(przynajmniej w miarę :P).
Astralny, do Ciebie pytanie co do lecytyny.Bo raz chwaliles raz nie i różnie z dawkowaniem pisałeś.Jak sie nie myle zalecałeś od dawek 2,4g po ponad 10g :D
Jak to wkońcu jest ?
JohnyHa pisze:
Bo to trzeba usłyszeć, by to zrozumieć :-D Cisza to najpiękniejszy z dźwięków. Co do szumu to cynamon stosowałeś i jeśli tak to jaki był wpływ? Również czy na zjazdach z EP ci się to pogarsza?
Co do derealizacji to może to być spadek glukozy w mózgu. Jak poczujesz, że cię znów dopada derealizacja to zrób to co ja opisałem w Anhedonii(link) i napisz efekty.
Czego objawem sa powiekszone zrenice? (bez wplywu rc)
Bede wdzieczny, jak bys mogl sie do tego odniesc:
protech33 pisze: Sa jakies proporcje w jakich brac eph/dxm/galantamine?
Bralem 15mg dxm, 10mg eph i generalnie dexa za mocno czuc (w sensie dysocjacyjnym). Jakbym bral pol tabs dxm to bym wtedy tez obcial galantamine o polowe.
Przy malych dawkach MXE bylo jeszcze gorzej niz przy DXM. Przy dxm serotoninowe oczka schodza duzo szybciej niz przy mxe.
- Johny ,jakie Ty masz zdanie o lecytynie ? Bo jedni chwalą inni pisza ,że nie działa ?
- Czy pieprz czarny równierz sie przyda przez urzyciem stymulnatów ? Np.lyzka pieprzu czarnego a puźniej wypicie kawy ? Czy w tym wypakdu to nic nie zmieni.?
- Sklep magiczny ogród.Co o nim sadzisz ?
Czy to oznacza ,że DXM w małych dawkach ma jednak skutki uboczne.??
Czego objawem sa powiekszone zrenice? (bez wplywu rc)
Pierwszy raz w zyciu zamulilo mnie po stymulantach, wrzucilem jakies ~17,5mg (3-FA+EPH), 7,5mg DXM, 100mg huperzine a, 4mg galantaminy.
Na poczatku bylo spoko, pozniej nawet za mocno, a po godzinie-poltorej przeszlo i zlapala mnie taka chujowa sennosc. Niby chcialem wszsytko robic, ale zasypialem w trakcie. Zjadlem obfity posilek (elektrolity, bialko, witaminy, duzo glukozy) i sennsoc przeszla, ale faza nie wrocila do konca.
Widze Johny nie chesz doradzic co do miksu, trudno ;p
Nie ma ogólnych zasad co do stosunku gala do DXM. Po prostu bierz tyle gala na ile ci finanse pozwalają i tyle DXM na ile ci zdrowy rozsądek pozwala :P
Do poczytania:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diabetic_ketoacidosis
Prosze znawców o jakieś rady.
Ponad pół roku temu rzucilem szmate ktorą walilem 5 miesięcy z czego 3 miesiące wlasciwie caly czas 2dni cpania, dzien odsypiania.
mj pale juz jakies 2 lata, ale od czasu odstawienia szmaty pale wlasciwie codziennie, moze z paroma 2-3 dniowymi przerwami, ostatnio ok 2-3g dziennie.
alko prawie nie pije chyba ze od swieta.
Do rzeczy, Dosc ze mj zupelnie nie dziala to czuje ze otepialem od tego porzadnie.
Do detoxykacji planuje nastepujace cukiereczki:
do sniadania: cholina 650mg, LogIQ 1kaps, Orange Triad 3 kaps, Noopept 20mg,EGCG 1tab, kawa ;)
do obiadu: magnez w chelacie olimpu, LogIQ 1 kaps, cholina 650mg, orange traid 3 kaps, Noopept 20mg
przed snem: inozytol (?), melatonina 10mg, gaba 750mg (?), cholina 650mg
Zastanawiam sie jeszcze nad dorzuceniem ALC
Wszelkie rady co dodac/wywalić mile widziane.
Odstawienie ziola powoduje u mnie bezsennosc, i tak mam bardzo rozregulowane rytmy więc po odstawieniu nie moge spac w ogole dlatego taki zestaw usypiaczy, melatonina jest ok i mi przynajmniej pomaga, co do reszty nie mam doswiadczenia dlatego nie jestem pewny czy to potrzebne i sensowne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/psychodeliki-medytacja-wplyw_0.jpg)
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania
Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sw_police_force.jpg)
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę
Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.