Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 86 / 0
Nie do konca rozumiem z tym slyszeniem ciszy. Po prostu jak nie ma innych dzwiekow to slysze bardzo niski dzwiek+w tle szum. Snieg optyczny wyglada u mnie dokladnie tak jam na wiki ale bez tego fioletowego podkladu.
Bo to trzeba usłyszeć, by to zrozumieć :-D Cisza to najpiękniejszy z dźwięków. Co do szumu to cynamon stosowałeś i jeśli tak to jaki był wpływ? Również czy na zjazdach z EP ci się to pogarsza?

Co do derealizacji to może to być spadek glukozy w mózgu. Jak poczujesz, że cię znów dopada derealizacja to zrób to co ja opisałem w Anhedonii(link) i napisz efekty.
z czego one wynikają, albo inaczej, jaki jest mechanizm ich powstawania przy okazjonalnym zażywaniu EPH? Jak im przeciwdziałać?
Ból głowy może wynikać z wielu rzeczy. Może to być hiperwolemia(za dużo wody we krwi), a może być też nadmierna wazodylacja. Jeśli sól ani kurkuma nie pomagają to prawdopodobnie jest to coś poważniejszego. Ewentualnie możesz się chronicznie hipowentylować(co jest mało prawdopodobne). CO2 rozszerza naczynia w mózgu. Najpierw wypróbuj kurkume i sól.

Opcje alternatywne to hiperinsulinemia wywołana stymulantem lub stres oksydacyjny.
  • 761 / 13 / 0
JohnyHa,

możesz podać tylko króciutką informację o trwałości ALC i choliny w wodzie? Rano zawsze swoje dawki rozpuszczam w butelce z 500ml wody i piję na 3 porcje. Przez 8-10h nic się tam nie rozpadnie?
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 7 / 0
Witam :-D
Przeczytałem praktycznie cały temat,pomiajając niektóre posty.Skomplikowany ten cały doping mózgu jest :-p
Ale do rzeczy:
Kiedyś pisałem post w temacie "anhedonia,trwałe zmęczenie" niewiem czy ktoś kojaży, w każdym bądź razie zmęczenie,brak nastroju po stymulantach mineły z kolei do teraz jest problem z nerwowością i myslami...
Często czuje sie nerwowy, i mam na codzien problemy z logicznym mysleniem,ciągłe zastanawianie sie nad czymś i powtarzanie sobie ciągle tego samego w myślach.

Planuje wprowadzić w życie taki miks:

Zdrowe odżywianie ;)
Lecytyna 4 x 1200mg
Chelat magnezu + potasu (olimp) - Po 2 kapsułki dziennie (chyba ,że jakiś melanż, lub stymulant pujdzie w ruch to więcej :-D )
Cynamon - 4 kopiaste łyżeczki dziennie + 1 pieprzu
Kurkuma - 3 kopiaste łyżeczki + 1 pieprzu 2-3x dziennie
Imbir - 2 łyzeczki dziennie + 1 pieprzu (rano i wieczorem)
Ginko Biloba
Bodymax plus
Kakao 50g raz dziennie
Rumianek
Aswangadha
Różaniec górski

I myśle o suplemecie Stress Control zamiast aswangadhy i różańca ponieważ oba składniki znajdują się w nim, może być ?

Celem jest poprawienie pamięci,koncntracjii,logiczne myslenie,poprawa sprawności umysłu ;-)

Niechce też wydawać bezsensu pieniędzy więc co dodac/zmienić/wywalić ?

Do tego kilka pytań, głownie do Ciebie Johny, chyba masz tu największą wiedze :cool:

Pozatym...
JohnyHa pisze:
Farmakologia to moje hobby i uwielbiam odpowiadać na pytania :D
Więc licze na odpowiedź :D

- Johny ,jakie Ty masz zdanie o lecytynie ? Bo jedni chwalą inni pisza ,że nie działa ?
- Czy pieprz czarny równierz sie przyda przez urzyciem stymulnatów ? Np.lyzka pieprzu czarnego a puźniej wypicie kawy ? Czy w tym wypakdu to nic nie zmieni.?
- Sklep magiczny ogród.Co o nim sadzisz ? czy te ziółka
faktycznie pomagają ? Opinii na stronce niewiele a jesli juz to raczej pozytywne ( w większości).I czy to taki sklep jak normalny zielarski w miesice ? xD
-
JohnyHa pisze:
Dzisiaj jakoś pare osób już to stosuje i ludzie żyją, do tego ze sprawnymi mózgami(przynajmniej w miarę :P).
Czy to oznacza ,że DXM w małych dawkach ma jednak skutki uboczne.??

Astralny, do Ciebie pytanie co do lecytyny.Bo raz chwaliles raz nie i różnie z dawkowaniem pisałeś.Jak sie nie myle zalecałeś od dawek 2,4g po ponad 10g :D
Jak to wkońcu jest ?
Never give up !
  • 330 / 1 / 0
JohnyHa pisze:

Bo to trzeba usłyszeć, by to zrozumieć :-D Cisza to najpiękniejszy z dźwięków. Co do szumu to cynamon stosowałeś i jeśli tak to jaki był wpływ? Również czy na zjazdach z EP ci się to pogarsza?

Co do derealizacji to może to być spadek glukozy w mózgu. Jak poczujesz, że cię znów dopada derealizacja to zrób to co ja opisałem w Anhedonii(link) i napisz efekty.
cynamonu nie stosowalem w tym kierunku. Na zjazdach, kiedy ide spac duzo pozniej niz powinienem pogarsza sie. W ciagu dnai jest mniej lub bardziej subtelne, a powyzszych wypadakch obrazowo mowiac "nakurwia".

Czego objawem sa powiekszone zrenice? (bez wplywu rc)

Bede wdzieczny, jak bys mogl sie do tego odniesc:
protech33 pisze:
Sa jakies proporcje w jakich brac eph/dxm/galantamine?
Bralem 15mg dxm, 10mg eph i generalnie dexa za mocno czuc (w sensie dysocjacyjnym). Jakbym bral pol tabs dxm to bym wtedy tez obcial galantamine o polowe.
Przy malych dawkach MXE bylo jeszcze gorzej niz przy DXM. Przy dxm serotoninowe oczka schodza duzo szybciej niz przy mxe.
Robie tak jak napisalem i nie czuje dexa, wiec z drugiej strony moze byc za slabo.
  • 749 / 86 / 0
- Johny ,jakie Ty masz zdanie o lecytynie ? Bo jedni chwalą inni pisza ,że nie działa ?
Na mnie zawsze działa i polecam.
- Czy pieprz czarny równierz sie przyda przez urzyciem stymulnatów ? Np.lyzka pieprzu czarnego a puźniej wypicie kawy ? Czy w tym wypakdu to nic nie zmieni.?
Pieprz zawsze jest przydatny bo poza polepszaniem biodostępności prawie wszystkiego jeszcze ma działanie stymulujące. 60g pieprzu zjedzone na raz mnie wystrzeliło lepiej niż kreska amfy.

- Sklep magiczny ogród.Co o nim sadzisz ?
Magiczny Ogród to dobry sklep z dobrymi produktami. Trzeba tylko wiedzieć które roślinki kupić.
Czy to oznacza ,że DXM w małych dawkach ma jednak skutki uboczne.??
Może mieć, ale nie musi. W takich dawkach można złapać manię od DXM.
Czego objawem sa powiekszone zrenice? (bez wplywu rc)
Mogą być objawem nadmiernego stresu lub DXM wciąż działa. Ja po DXM już w małych dawkach mam rozjebane źrenice i to na długo.
  • 260 / 5 / 0
Oo pieprzu straszne syfy na twarzy.
  • 749 / 86 / 0
Już to łumaczyłem. Syfy na mordzie to substancja P, agonizm TRPV1 uwalnia substancje P. Dlatego długoterminowo pieprz syfy usuwa.
  • 330 / 1 / 0
Zrenice mam rozszerzone nagle tak o, jak piaslem np na godzine (w dni, ktore nie bralem DXM).

Pierwszy raz w zyciu zamulilo mnie po stymulantach, wrzucilem jakies ~17,5mg (3-FA+EPH), 7,5mg DXM, 100mg huperzine a, 4mg galantaminy.
Na poczatku bylo spoko, pozniej nawet za mocno, a po godzinie-poltorej przeszlo i zlapala mnie taka chujowa sennosc. Niby chcialem wszsytko robic, ale zasypialem w trakcie. Zjadlem obfity posilek (elektrolity, bialko, witaminy, duzo glukozy) i sennsoc przeszla, ale faza nie wrocila do konca.

Widze Johny nie chesz doradzic co do miksu, trudno ;p
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2013 przez protech33, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 749 / 86 / 0
Co do miksu to tu nie ma co doradzać za bardzo. Jak czujesz dysocjacje po 15mg DXM to po prostu dojeb trochę słonej wody podczas brania tej tabletki. Tak samo co do senności na stimach. Miałeś senność bo ci insulina spadła za bardzo i posiłek ją podniósł. Niestety zanim to się stało ci się organizm zakwasił i tutaj właśnie jest siła chlorku. Do tego niedobór insuliny ci wypłukał sód i potas.

Nie ma ogólnych zasad co do stosunku gala do DXM. Po prostu bierz tyle gala na ile ci finanse pozwalają i tyle DXM na ile ci zdrowy rozsądek pozwala :P

Do poczytania:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diabetic_ketoacidosis
  • 2 / / 0
Witam, planuje detox od uzywek ;)
Prosze znawców o jakieś rady.
Ponad pół roku temu rzucilem szmate ktorą walilem 5 miesięcy z czego 3 miesiące wlasciwie caly czas 2dni cpania, dzien odsypiania.
mj pale juz jakies 2 lata, ale od czasu odstawienia szmaty pale wlasciwie codziennie, moze z paroma 2-3 dniowymi przerwami, ostatnio ok 2-3g dziennie.

alko prawie nie pije chyba ze od swieta.
Do rzeczy, Dosc ze mj zupelnie nie dziala to czuje ze otepialem od tego porzadnie.

Do detoxykacji planuje nastepujace cukiereczki:

do sniadania: cholina 650mg, LogIQ 1kaps, Orange Triad 3 kaps, Noopept 20mg,EGCG 1tab, kawa ;)

do obiadu: magnez w chelacie olimpu, LogIQ 1 kaps, cholina 650mg, orange traid 3 kaps, Noopept 20mg

przed snem: inozytol (?), melatonina 10mg, gaba 750mg (?), cholina 650mg

Zastanawiam sie jeszcze nad dorzuceniem ALC
Wszelkie rady co dodac/wywalić mile widziane.
Odstawienie ziola powoduje u mnie bezsennosc, i tak mam bardzo rozregulowane rytmy więc po odstawieniu nie moge spac w ogole dlatego taki zestaw usypiaczy, melatonina jest ok i mi przynajmniej pomaga, co do reszty nie mam doswiadczenia dlatego nie jestem pewny czy to potrzebne i sensowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.