Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
nie wiem, jak przeciwutleniacze działają na mózg, ale teraz jest sezon na jagody, borówki i inne niebieskie owoce ;-)
  • 1 / / 0
"Między innymi poprzez usprawnienie syntezy neuroprzekaźników piracetam poprawia metabolizm neuronów ośrodkowego układu nerwowego. To działanie jest szczególnie widoczne w stanach zmniejszonej aktywności OUN. Skutkuje to usprawnieniem zapamiętywania i przypominania, koncentracji uwagi oraz poprawą sprawności psychofizycznej. Inny mechanizm działania to zmniejszanie lepkości krwi oraz usprawnianie mikrokrążenia bez poszerzania naczyń ani zmiany ciśnienia krwi." hmm może i brzmi w miejscach niektórych jak przeciwutleniacz. Ale borówki czy inne owoce niebieskie mają tyle przeciwutleniaczy co pokarm kreatyny. Więc lek działa na takiej zasadzie chyba jak kreatyna na kulturystów. Z pokarmu tyle jej nie uzyskają a syntetycznie skumulowana w tabletkach daje widoczne efekty. Więc ile jesteś w stanie zjeść borówek aby uzyskać takie stężenie jak w jednej tabletce? Czerwone wino też posiada przeciwutleniacze a jestem pewien że po dwóch butelkach będziesz jeszcze bardziej otępiały ;)
Uwaga! Użytkownik foxfire nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Z przeciwutlenianiem raczej piracetam ma niewiele wspólnego. Ale chroni neurony przed uszkodzeniami, może też przed wolnymi rodnikami.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 148 / 13 / 0
Choroba Parkinsona niszczy układ nerwowy, a jako pierwsze są nią dotknięte te części mózgu, które produkują dopaminę – związek chemiczny odpowiedzialny za przekazywanie impulsów nerwowych między komórkami nerwowymi. W chP ilość dopaminy produkowanej przez mózg okazuje się być niewystarczająca dla jego potrzeb. W takim przypadku nawet prosta czynność jak chodzenie może być utrudniona. 
Roślinne alternatywy przy leczeniu parkinsona

skocz do strony >
http://www.parkinson.bydgoszcz.pl/wortal/bob.html
  • 127 / 1 / 0
OMG. Piracetam daje niewielkie efekty, jadłem go w większych dawkach niż zalecane 1200-1200. Wasze mózgi nie zaczną pracować 2* szybciej co najwyżej 1,1-1,2*. Lepiej te pieniądze wydać na coś innego ;))
Jadłem również pramiracetam, terapia trwała 3 m-ce, patrząc wstecz myślę że nie powinna trwać dłużej niż miesiąc i przerwa 45 dniowa. Największe efekty zauważalne są po odstawieniu nootropów (wg. mnie).
Uczyć się, uczyć i jeszcze raz uczyć!! To najlepsza metoda na doping mózgu;))

POZDRAWIAM
  • 0 / / 0
Z metod manualnych na poprawe pamieci zalecam proste cwiczenie z ktorego sam korzystam.
Jadac do pracy, z muzyka na uszach (mpk nie auto, taniej no i kontakt z ludzmi), staram sie zapamietywac wyrywkowe rzeczy, nazwy przystankow, szyldy, rzeczy ktore bede mogl pozniej zweryfikowac.
Jako ze dlugoletnia przygoda z weedem, amfa i cala galaktyka pigul, pigulek i piguleczek zniszczyla pamiec, do tego stopnia ze przez pierwszy tydzien ze swoja dziewucha dawna, nie moglem sobie zwizualizowac w glowie jej twarzy.

Jesli chodzi o podstawowe procesy mysleniowe, rozgarniecie, myslenie (czesto zdarzalo sie zapychac) i ogolny orient, sam nie wiem jak to utrzymac w formie. Zdarzalo sie ze szukalem telefonu przez 20 minut po mieszkaniu, w koncu krzyknalem do dziuni swojej zeby dzwonila na moj numer, po czym wryl mnie w ziemie fakt ze dzwoni mi dlon, a dokladniej tel. ktory w niej caly czas trzymalem. Szukanie zapalniczek kiedy leza wprost przedemna. Chowanie chleba do lodowki, a wedlin do chlebaka. ehh szkoda gadac.
Doszlo mi z czasem wiecej obowiazkow, firma, narzeczona, ludzie ktorzy sa pod moja opieka i wobec ktorych mam zobowiazania. To chyba wymusilo na mnie 120% skupienia, i z czasem zazegnalo wieksza czesc problemu, ogarnelo mnie. Aczkolwiek czasem zdarzy sie syndrom pana hillarego.
  • 38 / 2 / 0
DOBRE SAMOPOCZUCIE , SPRAWNY UMYSŁ , ZDROWIE =

wysypianie sie , sport ( 30 min dziennie lub intensywniej 3 razy w tyg ( silka , aeroby , BASEN )
omijanie stresu ( no nie da sie :P ) , SAUNA , spacery , sex , ograniczyc tłuste żarcie ( czyli ciezkostrawne potrawy) , ograniczyc hujowe zarcie ( sól , FAST FOODY WSZELKIEJ MAŚCI ), jesc owoce i wazywa , pic wode ( mineralna , nie zrodlana , omijac ZYWIEC ), nie pic gówna ( cola , fanta , oranzada itp itd ) , joga , medytacja , nie ćpaćnajlepiej , przynajmniej ograniczyć( raz na 2 tyg ?? ) , od czasu do czasu wakacje , urlop ( dla tych c pracuja )

farmaceutyki :

piraceteam ( memotropil chyba najlepiej wychodzi , cos kolo 30zł na miesiac 1200mg)
vitaminy ( komplex Olimp najlepiej , ful wypas zestaw koszt 11zl allegro , 16zł skelp 30sztuk )
omega 3 ( olimp 60sztuk ok 12zł )

mozna dozucic lucetam , miloząb (placebo ? ) , żeń-szeń , magnez - ale to jest w tym zestawie witamin prucz zenszenia

wszsytko w temacie , nie ma co wiecej wymyslac :P
pozdrawiam
  • 1709 / 11 / 0
Ja ze swojej strony polecam rozwiązywanie krzyżówek :-p najlepiej z rana zaraz po przebudzeniu by mózg się załadował no i można dużo wynieść z tego ;-)
  • 27 / 3 / 0
olimp vita-min multiple sport - cena / jakość najlepsze na rynku, stara wersja była jeszcze lepsza (z sylimaryną)
chodzi o formę witamin - to są chelaty( formy organiczne)+ bajery typu wyciąg z karczocha itp.
po chuj do piracetamu dorzucać lucetam?
  • 329 / 9 / 0
No tak ale ja tez moge wypisac te srodki na doping mózgu wraz z opisami ,problem polega na tym ze tu nikt tego nie stosuje i niewiadomo ktory najlepszy;/// jeden środek trzeba stosowac co najmniej 5 miesiecy zeby stwierdzic czy on działa czy nie.wiec zanim przekopie się przez wszystkie podane w tym temacie to będe już chyba babcią;/ ludzie czy wy naprawdę stosujecie tylko piracetem na pamięć i koncentrację i nic wiecej?? Przecież w dobie internetu mozna dostać wszystko,jesli ktos ma jeszcze kasę to już wogóle.
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.