Kurwik pisze:ArkejD pisze: jesteś głupi. Nie ma sensu robić ekstrakcji z thiocodinu bo i tak niczego prócz wypełniaczy się nie pozbywasz, więc wychodzi ci chuj a nie czysty roztwór kodeiny. Czysty roztwor to masz po dobrej ekstrakcji z antidolu.
PS]
Pozbywasz się chyba również sulfogwajakolu, chyba że ten również przesiąka.
Hurra, diese Welt geht unter
A przy okzaji, powiedzmy sobie szczerze drugą rzecz. Sulfogwajakol nie musi być wcale bardziej szkodliwy od tych 'maleńkich' ilości paracetamolu wypijanych codziennie z antka. Jest tu ktoś, kto ma problemy od sulfo? Ja pizgałem cały rok tylko thio i nic mi, kurwa, nie jest.
Rozpuszczalność w wodzie: dobrze rozpuszcza się
Pytanie no i co z tego? To nie oznacza, że można nie szanować swojego żołądka i swojej wątroby.
jacok pisze: a camirelli z tego forum brał antka bez filtracji tez chyba rok i nic mu nie było i żyje (tak mi sie przynajmniej wydaje).
Pytanie no i co z tego? To nie oznacza, że można nie szanować swojego żołądka i swojej wątroby.
KNOWN YOUR MIND, KNOWN YOUR BODY, KNOWN YOUR SOURCE!
Każdy ma inny organizm.
Neuro Snake pisze:On brał Thiocodin.jacok pisze: a camirelli z tego forum brał antka bez filtracji tez chyba rok i nic mu nie było i żyje (tak mi sie przynajmniej wydaje).
Camilleri]
potwierdzam to co pisze opiate (czy raczej erowid ;)):
KNOW YOUR MIND, KNOW YOUR BODY, KNOW YOUR SOURCE!
edit // poprawiłem, to przez codeine'a - skopiowałem od niego z posta i nie zauważyłem błędu ;)
Kierowcy muszą także zachować ostrożność, sięgając po farmaceutyki przeciwbólowe i zarazem przeciwkaszlowe zawierające kodeinę (tj. acodin, antidol, argotussin,ascodan, codespan, coldrex nite, dafalgan-codeine, dexatussin, efferalgan-codeine, gripex, solpadeine, thiocodin, neoazarina)
nvm pisze: Taaa... Ostatnio poprosiłem w aptece o Acodin, farmaceutka powiedziała że nie ma i zaproponowała Thiocodin ze słowami "to też zawiera kodeinę".
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.