Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 14 / 0
@Stteetart

Z suplementów czy z diety, jeśli można spytać? Widziałem, że najlepszym źródłem pokarmowym są móżdżek i serca, co prawdę mówiąc średnio mi odpowiada.
  • 1444 / 76 / 0
Jest dokładnie odwrotnie, niż ktoś wyżej pisał :D
Cukier pobudza, co zresztą można zobaczyć czasem po dzieciach, które przesadzą ze słodyczami.
Jednak wysoki poziom cukru we krwi powoduje wydzielanie insuliny i to ona działa "zamulająco".

Naprawdę nietrudno na to wpaść :D
Po jedzeniu nasz organizm daje nam sygnał, żebyśmy posiedzieli trochę na dupie i odpowiednio strawili posiłek. Insulina jest też anabolikiem, co oznacza, że sprawia, że ciało lepiej przyswaja substancje odżywcze - wszystko to jak widać się logicznie ze sobą wiąże.

Wiele mechanizmów działania naszego organizmu można zrozumieć zadając sobie pytanie o ich ewolucyjny sens.
LSD - Piękna i Bestia
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.