Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 5182 / 912 / 0
[mention]Stteetart[/mention] demonizuje cały czas benzo do wyłaczania stimów i podłącza pod to Etizolam. Skoro etizolam nie jest klasyczną benzodiazepiną, może mieć inny profil działania ( nie tak destruktywny jak to autor opisuje ). Dużo osób zachwala to benzo do wyłączania stimów. Ja mam dalej pozytywne zdanie o nim.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 4937 / 859 / 0
Ja także , jest po prostu niezawodny i żadna inna benzodiazepina nie wprowadza takiego rozlużnienia mięśni i ogólnego spokoju i harmoinii co eti. Wrzucając ciut więcej utula do snu w 20min.
  • 3406 / 534 / 0
Trzymajmy się ogólniej - diazepiny.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 9431 / 1847 / 2
13 stycznia 2018ledzeppelin2 pisze:
[mention]Stteetart[/mention] demonizuje cały czas benzo do wyłaczania stimów i podłącza pod to Etizolam. Skoro etizolam nie jest klasyczną benzodiazepiną, może mieć inny profil działania ( nie tak destruktywny jak to autor opisuje ). Dużo osób zachwala to benzo do wyłączania stimów. Ja mam dalej pozytywne zdanie o nim.
Nikt tu niczego nie demonizuje.
Pomijajac szereg zmian w ukladzie GABA, wszelakie GABAergiki hamuja neurogeneze, synapsogeneze o blokowaniu wielu czynnikow rozwojowych (np cytokin)) nie wspomne.

Mala ciekawostka- opatentowano pirydo-tieno benzo

https://pl.espacenet.com/publicationDet ... 02A1&KC=A1
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 1484 / 90 / 2
Tienobenzodiazepiny też podpadają pod prawo analogowe bzd?
action movie:gun:
  • 5182 / 912 / 0
Raczej tak, skoro tieno jest np. etizolam .
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.