Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Witam, mam lek wysokości, panikuj już od 4 metrów. Mam obowiązek wykonać lot samolotem. Czy ktoś zna substancje/leki które stlumia ten lek/strach na 3godziny wzwyż?
  • 8103 / 914 / 0
Benzodiazepiny.Wrzuc 2 mg - 4 mg klona i w najlepszym wypadku przespisz lot albo bedziesz mega uspokojony.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 40 / 7 / 0
alprazolam ludki biorą w dawkach 0.5mg.
Energia kosztuje.
  • 85 / 3 / 0
Przy dużym strachu spokojnie celuj w 1 mg.
0.5 w mocno stresowej sytuacji to za mało.
Uwaga! Użytkownik viktoreg jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / 12 / 0
Polecacie mu benzo na wysokości? Pojebało? Idź człowieku na terapię, bo benzo powodują zaburzenia równowagi jeszcze dobrze jak spadniesz i tylko nogę/rękę złamiesz albo mały palec...

eddie: sorki, nie doczytałem że chodzi o lot samolotem :nuts: :wall: %-D
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 288 / 43 / 0
Stary trzaśnij sobie setę wódki... albo dwie %-D

Na chuj ma iść do lekarza po paczkę benzo? Potem nauczy się podjadać w stresowej sytuacji i kolejny wpierdolony w benzodiazepiny...

BTW benzo długo działają - kilkanaście albo kilkadziesiąt godzin... a on chce tylko 3 godziny spokoju...
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 40 / 7 / 0
Nie rozumiem Twojego oburzenia. Pytał o substancje, która może pomóc mu przetrwać lot z wywaloną na ladę sztangą, to piszemy swoje narkomańskie pomysły by chłop nie chciał żadnej rurki wrzucać czy coś.

alprazolam to dobry lek, w małej dawce wcale go nie zwali z nóg.
Energia kosztuje.
  • 8103 / 914 / 0
12 stycznia 2018klucz ptakow pisze:
alprazolam to dobry lek, w małej dawce wcale go nie zwali z nóg.
a nawet jak go zwali z nóg to przespi lot i obudzi sie w wyznaczonym miejscu a raczej obudzi go piekna stewardessa ;]
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12830 / 2500 / 0
Sam mam lęk wysokości i też okropnie bałem się pierwszego lotu samolotem. Okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Wspaniałe przeżycie - serio.
Nie kuś losu i nie próbuj benzo, jeśli ich jeszcze nie znasz. Walnij sobie banię "na odwagę" (tylko nie przesadź, bo Cię nie wpuszczą).
  • 19 / / 0
czesc, mam ten sam problem.. Chyba alpra, czyli xanax jak się nie myle jest na receptę, czy każdy lekarz to wypisze? Bo raczej powiedzą, żeby wziąć melisy i tyle.. Chyba, że się myle. W razie gdyby to było dość trudne to zdobycia to jest jakiś zastępczy bez recepty?

Dopiero sobie przypomniałem, że jest coś takiego jak łatwo dostępna benza z tantum rosa.
Nadaje się ona po ekstrakcji na lęk wys.? Jeżeli tak to ile opakowań?
Jeżeli to ma znaczenie jakiekolwiek, mam 190cm 80kg i kilka lat temu 2 razy po 1 opakowaniu zjadłem, stan był nie do opisania, po prostu po niczym nie miałem tak dobrego stanu, więc jakiś zjazdów czy coś raczej nie będę miał.

scalono/thermo
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.