Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 288 / 43 / 0
Od jakiegoś roku prześladuje mnie dziwny problem: gdy zadzwoni budzik i się obudzę to czuję się bardzo śpiący niezależnie od tego ile godzin przespałem (czy 6 czy 9 jeden chuj :-/ )
Ta zamuła trwa zazwyczaj około pół godziny i stopniowo się zmniejsza ale przez parę minut zaraz po przebudzeniu jestem praktycznie niezdolny do myślenia %-D
Najgorzej w weekend jak wstanę i stwierdzam, że nie ma nic ciekawego do roboty to od razu dalej walę w kimono (sen wydaje się wtedy taki przyjemny...) i tak z 8h snu robi się np 12.
Nie zażywam żadnych leków czy suplementów na sen, jedynie niedawno zdarzyło mi się testować trazodon w malutkich dawkach bo miałem też problemy z zasypianiem ale już udaje mi się normalnie zasnąć bez żadnego wspomagania.
Nie jem też żadnych antydepresantów, benzodiazepin, neuroleptyków ani stabilizatorów nastroju.

Kiedyś dawno temu wspomagałem się diazepamem w miksie z melatoniną (spałem po tym jak złoto!) i może to spowodowało ten problem? Tyle, że wtedy moim zmartwieniem było zasypianie a nie wstawanie :wall:

Ktoś ma jakieś pomysły jak to naprawić?
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 762 / 38 / 0
Mnie po przebudzeniu męczą inne natręctwa. W ogóle, gdyby nie fizjologia, przez co trzeba się załatwiać w wucecie.
Mógłbym się nie wybudzać ^_^

Fizjologia człowieka - nauka zajmująca się procesami życiowymi organizmu ludzkiego (czynnościami i funkcjami jego komórek, tkanek i narządów oraz prawami, które tymi funkcjami rządzą). Podstawowym pojęciem fizjologii jest homeostaza – równowaga fizykochemiczna w organizmie umożliwiająca jego funkcjonowanie.
  • 567 / 53 / 0
Ja jestem wiecznie zmeczony. Niezaleznie od tego ile spie - 5 czy 15 godzin, czy ( jakims cudem uda mi sie zasnac ) na trzezwo czy nie...
Predzej martwy niz slaby
  • 510 / 110 / 0
nie daj sobie spać za długo, 7/8h wystarczy, po prostu wstajesz, zjedz zdrowe śniadanie, masz jakąs pracę/szkołę? ogarnij ją. zacznij uprawiać jakiś sport, trzymaj dietę, to zadziała ;)

nie ćpaj w ciągach, nie pij, odstaw szlugi, nie zasypiaj porobiony ;-)
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 33 / 1 / 0
Wez no zacznij brac magnez ale jakiej dobrej firmy olimp czy cos takiego i do tego d3 po jakis 2 tyg powinno byc lepiej po magnezie jak wstaje to mam clear head i banan.na twarzy

Sent from my SM-A510F using Rozmowy Hyperreala mobile app

• 288 / 43 / 0
Mam sporo nowych informacji, może komuś się przydadzą...
Tydzień temu zjadłem 5 mg diazepamu na noc w celu porządnego wyspania się. Rano zamułka była niewielka i szybko przeszła. A więc problem najpewniej leży gdzieś w układzie GABA...
Teraz testuję Ashwagandhę przed snem i stwierdzam, że zamuła rano jest mniejsza (prawie jak wtedy przy diazepamie).
Niedługo dorzucę do tego Gotu Kola. Dam znać co i jak.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 9660 / 1903 / 2
11 listopada 2017Szponciciel pisze:
Od jakiegoś roku prześladuje mnie dziwny problem: gdy zadzwoni budzik i się obudzę to czuję się bardzo śpiący niezależnie od tego ile godzin przespałem (czy 6 czy 9 jeden chuj :-/ )
Ta zamuła trwa zazwyczaj około pół godziny i stopniowo się zmniejsza ale przez parę minut zaraz po przebudzeniu jestem praktycznie niezdolny do myślenia %-D
Najgorzej w weekend jak wstanę i stwierdzam, że nie ma nic ciekawego do roboty to od razu dalej walę w kimono (sen wydaje się wtedy taki przyjemny...) i tak z 8h snu robi się np 12.
Nie zażywam żadnych leków czy suplementów na sen, jedynie niedawno zdarzyło mi się testować trazodon w malutkich dawkach bo miałem też problemy z zasypianiem ale już udaje mi się normalnie zasnąć bez żadnego wspomagania.
Nie jem też żadnych antydepresantów, benzodiazepin, neuroleptyków ani stabilizatorów nastroju.

Kiedyś dawno temu wspomagałem się diazepamem w miksie z melatoniną (spałem po tym jak złoto!) i może to spowodowało ten problem? Tyle, że wtedy moim zmartwieniem było zasypianie a nie wstawanie :wall:

Ktoś ma jakieś pomysły jak to naprawić?
Ad 1 pijesz kawe?
Ad 2 badales trzustke i/lub insukawe i/lub kortyzol?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 54 / 6 / 0
Jak pracowałem w systemie nocki,dniówki,to tak miałem,a w systemie 5 dni w tygodniu po 8 godz było już ok...Powodów może być wiele,ale jak funkcjonujesz przy sztucznym świetle,to nie naturalne jest,a wszytko co mózg wytwarza,bierze się z przetrwania...Człowiek chwile temu inaczej żył,za szybko,ale może zdolności adaptacyjne,będą miały więcej znaczenia.
  • 288 / 43 / 0
Jest o wiele lepiej, teraz się przerzuciłem z tych ekstraktów ziołowych na olejek CBD 3% łykany przed snem w ilości 3-6 kropel (jeszcze kombinuję z dawkowaniem).

Tak piję kawę a dokładniej łykam tabsy z ekstraktem guarany 80 mg kofeiny. Bez tego zamuła. Szkoda, że modafinilu nie sprzedają u nas w aptekach, wziąłbym na testa.
  • 9660 / 1903 / 2
[mention]szponciciel[/mention] porob badania hormonow.
Bez tego to wrozenie z fusow:)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.