Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Jak przerobić cały listek Sevredoli 20 tak, by ostateczny r-r zmieścił się w jednej pompce dziesiątce, czyli maksymalnie niecałe 12ml płynu? Step by step mile widziany, mam pewne pomysły, ale może ktoś bawi się tu severusami częściej niż ja, czyli raz na rok...
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Na gorąco rozpuszczasz w większej ilości wody np. 30 ml. Filtrujesz. Następnie do klarownego roztwór dodajesz zasade ( węglan sodu, woda amoniakalna) i strącasz z otrzymanego roztworu wolną morfine. (wypada w postaci białego osadu)
Odcedzasz, przesączasz. Otrzymaną w ten sposób morfinke :) możesz z powrotem przeprowadzić w dobrze rozpuszczalną sól dodając odrobinkę kwasku cytrynowego. Puk do łapki.
Lub na etapie wolnej zasady morfiny po wysuszeniu możesz poddać acetylacji do cudownej i lubianej heroinki :)
Tak zwięźle, bo żeś dziewczę rezolutne i wprawione w te smakołyki.
Jeśli chodzi o opiaty/opioidy to zawsze lepiej unikać szybkich przeskoków pomiędzy poziomami
tak wiem morfina brzmi bardziej kumato i w ogóle, ale to nie ma sensu, zwłaszcza jeśli nadal klepią cie słabsze :old:
szukam alternatywy, majka wydaje się najbardziej odpowiednią.
dłuższa przerwa też nie wchodzi w grę (skręta bym nie miał, raczej chodzi o uzależnienie psychiczne)
anyway, jak into kołowanie DHC (metodą legalną, od lekarza)
odnosząc się do tego, że 'morfina fajniej brzmi' - nie zamierzam się tym kurwić na prawo i lewo, że walę po kablach - jak już wspomniałem wcześniej, chodzi i o aspekt praktyczny (klepie albo słabo albo w ogóle), idzie mi na nią masę kasy + mieszkam w średniej wielkości mieście, a wizerunek też się liczy - nie chcę być kojarzony z gościem typu 'patrzcie, znów przyszedł ten ćpun od thiocodinu'
z mojej strony pytania : dlaczego majka najodpwiedniejszą alternatywą? + jakie inne rzeczy brałeś pod uwagę - o ile jakiekolwiek inne?
Serio, nic pomiędzy nie widzisz niczego jako sensowną alternatywę?
Już chociażby PST powinno ciebie zadowolić (i de facto zawiera zarówno morfinę jak i kodeine). A przynajmniej nie rozpierdolisz sobie instalacji, bo to jednak spożywa się doustnie. Sącząc maczkowy napój.
A co do kołowania tematu/recept itp. to-to nie miejsce na tego typu rozmowy, skorzystaj z wyszukiwarki. Na tym forum to tego typu sprawy były poruszane pierdyliard razy, jako że wyobraź sobie że nie jesteś pierwszym ćpunem zastanawiającym się nad tym.
A co do ostatniego akapitu to IV zostaw sobie na koniec, jak już kompletnie tolerka ci pierdolnie w kosmos z mocnymi opioidami. Wtedy odkryjesz nieszczęsną "magię" od nowa w kilkukrotnie mniejszych dawkach
+ jesteś ćpunem, opinia innych o tobie to teraz powinno być twoje ostatnie zmartwienie, uzależnienie jest o wiele chujowsze od opinii osób postronnych.
Gdybym to ja miał się przesiadać na inne opio, celowałbym w oksykodon, a nie morfinę. oxy bardzo dobrze grzeje PO, a morfina nadaje się właściwie tylko IV.
Oczywiście warunek to stały dostęp.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.