Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 265 / 19 / 0
Mam strasznego smaka na morfinę, kodeina coraz słabiej klepie. Pytanie nowicjusza- są vendorzy na o24 którzy sprzedają np takie 200mg na sztuki xD? Raczej w grę by wtedy wchodził odbiór osobisty. Nie chcę kupować od razu całego liścia.
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2017 przez Chevalier, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2116 / 634 / 0
Pytanie techniczne, zawsze przerabiałam tylko MST 100 lub 200.

Jak przerobić cały listek Sevredoli 20 tak, by ostateczny r-r zmieścił się w jednej pompce dziesiątce, czyli maksymalnie niecałe 12ml płynu? Step by step mile widziany, mam pewne pomysły, ale może ktoś bawi się tu severusami częściej niż ja, czyli raz na rok...
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 5 / 1 / 0
@up,
Na gorąco rozpuszczasz w większej ilości wody np. 30 ml. Filtrujesz. Następnie do klarownego roztwór dodajesz zasade ( węglan sodu, woda amoniakalna) i strącasz z otrzymanego roztworu wolną morfine. (wypada w postaci białego osadu)
Odcedzasz, przesączasz. Otrzymaną w ten sposób morfinke :) możesz z powrotem przeprowadzić w dobrze rozpuszczalną sól dodając odrobinkę kwasku cytrynowego. Puk do łapki.
Lub na etapie wolnej zasady morfiny po wysuszeniu możesz poddać acetylacji do cudownej i lubianej heroinki :)
Tak zwięźle, bo żeś dziewczę rezolutne i wprawione w te smakołyki.
Uwaga! Użytkownik mst100 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 265 / 19 / 0
Próbował ktoś kołować morfinę od... weterynarza? Jakbym symulował jakieś bóle kręgosłupa, to co najwyżej dostałbym tramal. Może bajeczka o zdychającym na raka psie coś by podziałała.
  • 1931 / 318 / 0
jeśli jesteś ciągle na poziomie kodeiny to daruj sobie morfinę (tym bardziej, że p.o. to marnotrastwo sromotne, z początku jakieś 30% się jedynie wchłania). A jak już musisz/chcesz lecieć wyżej to skołuj sobie DHC continus. W innym wypadku rozjebiesz sobie szybko tolerancje i nie będzie powrotu do kodeiny, trust me bitch. :old:

Jeśli chodzi o opiaty/opioidy to zawsze lepiej unikać szybkich przeskoków pomiędzy poziomami

tak wiem morfina brzmi bardziej kumato i w ogóle, ale to nie ma sensu, zwłaszcza jeśli nadal klepią cie słabsze :old:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 265 / 19 / 0
kodeina już coraz słabiej klepie (o ile w ogóle), chodzenie po aptekach, choć nie ukrywam, że przeważa tutaj aspekt ekonomiczny. koda jest cholernie droga, a jestem na dawkach 500-600mg

szukam alternatywy, majka wydaje się najbardziej odpowiednią.

dłuższa przerwa też nie wchodzi w grę (skręta bym nie miał, raczej chodzi o uzależnienie psychiczne)

anyway, jak into kołowanie DHC (metodą legalną, od lekarza)

odnosząc się do tego, że 'morfina fajniej brzmi' - nie zamierzam się tym kurwić na prawo i lewo, że walę po kablach - jak już wspomniałem wcześniej, chodzi i o aspekt praktyczny (klepie albo słabo albo w ogóle), idzie mi na nią masę kasy + mieszkam w średniej wielkości mieście, a wizerunek też się liczy - nie chcę być kojarzony z gościem typu 'patrzcie, znów przyszedł ten ćpun od thiocodinu'
  • 1931 / 318 / 0
no ok, to normalne że coraz słabiej coś klepie, bo ćpuny mają to do siebie że to skrajnie tolerancyjne istoty %-D

z mojej strony pytania : dlaczego majka najodpwiedniejszą alternatywą? + jakie inne rzeczy brałeś pod uwagę - o ile jakiekolwiek inne?

Serio, nic pomiędzy nie widzisz niczego jako sensowną alternatywę?

Już chociażby PST powinno ciebie zadowolić (i de facto zawiera zarówno morfinę jak i kodeine). A przynajmniej nie rozpierdolisz sobie instalacji, bo to jednak spożywa się doustnie. Sącząc maczkowy napój.

A co do kołowania tematu/recept itp. to-to nie miejsce na tego typu rozmowy, skorzystaj z wyszukiwarki. Na tym forum to tego typu sprawy były poruszane pierdyliard razy, jako że wyobraź sobie że nie jesteś pierwszym ćpunem zastanawiającym się nad tym.

A co do ostatniego akapitu to IV zostaw sobie na koniec, jak już kompletnie tolerka ci pierdolnie w kosmos z mocnymi opioidami. Wtedy odkryjesz nieszczęsną "magię" od nowa w kilkukrotnie mniejszych dawkach
+ jesteś ćpunem, opinia innych o tobie to teraz powinno być twoje ostatnie zmartwienie, uzależnienie jest o wiele chujowsze od opinii osób postronnych.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 317 / 0
a ja Ci maku i PST nie polecam - jeśli ciąży Ci bieganie po aptekach i ogarnianie kody, to dopiero poznasz co to "bieganie" właśnie przy maku, szczególnie, że skręty po nim są naprawdę przejebane i można przejechać się po mieście z gilem z nosa 30km i jeszcze wrócić z pustymi rękami bo nic nie będzie. Jak się wjebiesz, to dużo z fazy i całego ćpania zabiera niepewność, czy będzie jutro mak czy nie będzie, bo najlepsze czasy PST już dawno za nami, nie działają czeskie ziarna i większość czasu trzeba się nieźle nalatać, żeby coś trafić. Ceny poszły w górę, moc spadła, więc i na to też idzie kasa. Naprawdę nie polecam upgrade z kody na mak. Najlepiej zrobić przerwę, zbić tolerkę i zostać przy kodeinie.
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 1931 / 318 / 0
to co uważasz, że naierdalanie zwykłej morfiny to lepsza alternatywa dla gostka bez większej tolerki na mocniejsze opaity, jedynie na kodeine? serio?
  • 12803 / 2488 / 0
Gość napisał tylko, że nie poleca maku : ) Ja też bym go nie polecał właśnie z tego powodu, które przytoczył AlienForms - brak pewności, że znajdzie się asortyment.

Gdybym to ja miał się przesiadać na inne opio, celowałbym w oksykodon, a nie morfinę. oxy bardzo dobrze grzeje PO, a morfina nadaje się właściwie tylko IV.

Oczywiście warunek to stały dostęp.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.