Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 158 / 13 / 0
Pytam po raz kolejny o tycie po wenli. Nie jestem pusta dziunia ktorej bardziej zalezy na wyglądzie niz zdrowiu psychicznym.
Prosze o podzielenie sie doświadczeniem w tym temacie :)
:*)

:heart: S&M :heart:
  • 4894 / 853 / 0
2 dni bez tego szitu i już miałem brain zapsy. Cold turkey nie rzucę bo muszę funkcionować, jakbym nie miał nic do roboty i mógł to odstawienie przetrwać w domu to jakoś bym to zniósł ale w pracy się nie da normalnie ogarniać jak co chwilę przechodzą przez ciało te pierdolone prądy. Zredukowałem z 225mg na 150mg i wszystko wróciło do normy, brak uboków . 23 mam wizytę i będę musiał poważnie porozmawiać z psycholką.

[mention]LadyPing[/mention]

Raczej nie tyję się po wenli.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
18 listopada 2017LadyPink pisze:
Pytam po raz kolejny o tycie po wenli. Nie jestem pusta dziunia ktorej bardziej zalezy na wyglądzie niz zdrowiu psychicznym.
Leki psychotropowe działają różnie. Nawet w przypadku tego samego leku objawami ubocznymi (u różnych osób) może być zarówno tycie jak i chudnięcie. Co do wenli, generalnie lek ma działanie stymulujące (zamulenie i udupka występuje u znacznej mniejszości), prędzej schudniesz niż przytyjesz. Można przeczytać o tym w ulotce.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 2 / / 0
Siemanko, mam pytanie. Biorę dopiero czwarty dzień 75 mg wenli rano. Ogólnie to od dwóch nocy nie śpię, nie działa nawet kweta która zawsze nawet w minimalnych dawkach składała mnie do spania, albo śpię płytko i dosłownie godzinę, mam zerowy apetyt i czuję się jakbym był na speedzie <dreszcze, spocone dłonie, pobudzenie, głęboka wczuta w swoje zajęcia i obolała szczena> Miał ktoś coś takiego?

Czy to może być hipomania? Wcześniej miałem dziwnego kopa po długotrwałym leczeniu SSRI (fluwoksamina), i lekarz stwierdził, że to hipomania, że mam ChAD i nie dostanę więcej antydepresantów. Pomyślałem, w pierwszej chwili, że kolo się boi i ma mnie w dupie, więc nie będzie ryzykował i sam ogarnąłem sobie wenlę. Teraz nie wiem, czy to dalej łykać. Czuje się fajnie, ale to chyba nie jest naturalny stan. Czy ChAD z hipomanią wyłącznie po lekach to dalej ChAD?
  • 23 / 2 / 0
Miałam tak samo, do tego jeszcze ciągle mi się chciało rzygać. Przejdzie ci, niestety na wenlafaksynę ciężko się wchodzi.
  • 139 / 13 / 0
21 listopada 2017murakami39 pisze:
Leczenie wenlafaksyną zaczyna się od 37,5mg i dopiero po ok. tygodniu zwiększa do 75mg. 75mg bez tolerancji działa dość silnie stymulująco (dobre do pracy i nauki btw), działanie serotonergiczne też robi swoje. Nawet jeśli masz wersję o spowolnionym uwalnianiu.
  • 1864 / 698 / 0
Ja biorę drugi dzień, od razu 75mg mi kazał brać, a po 2 tyg na 150mg wejść. Jak na razie z uboków to mam lekki ból głowy(czasami), senność tak ok 17 mnie dopada, ciśnienie podwyższone, pikawa daje znać, no i leje jak koń. Apetyt mam nawet większy, wpierdzielam jak dzik, jestem ciągle głodny %-D
Ostatnio zmieniony 22 listopada 2017 przez LOBO87, łącznie zmieniany 1 raz.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 1931 / 316 / 0
18 listopada 2017LadyPink pisze:
twój awatar to potwierdza :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 698 / 0
18 listopada 2017misspill pisze:
(zamulenie i udupka występuje u znacznej mniejszości)
To ja należę chyba, do tej mniejszości 3 dzień 75mg(Symfaxin ER) i leże zamulony w wyrze i chyba dzisiaj tak zostanie. Humor mam dobry %-D W łóżku jest mi tak cieplutko i mięciutko, sam w chacie, spokój, cisza, ulubiona muza, jeszcze dzbanek melisy zaparzę i nie wynurzam się dzisiaj.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 4894 / 853 / 0
Odstawiam wenlę. Brałem 225mg , pierwszy tydzień 150mg braku uboków, dziś drugi dzień na 75mg brak uboków , zamierzam jeszcze ze 2 dni na 75mg zostać i zjechać na 37,5mg kilka dni i odstawka. Mam nadzieję że będzie ok.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.