Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
Czy preparaty z Sertralina pomogly Ci w leczeniu twoich zaburzen?
Tak, bardzo pozytywnie
364
31%
Tak, ale mialem przy niej problemy
332
28%
Nie, to straszny syf, opoznia orgazm!
129
11%
Nie, nie dziala.
193
17%

Liczba głosów: 1018

ODPOWIEDZ
  • 236 / 17 / 0
Kurację sertraliną zakończyłam po dwóch-trzech tygodniach. Powrócę do niej jak nie będę mieć takiego parcia na ćpanie.
Efekty uboczne nie były dla mnie jakieś straszne. Jadłowstręt wychodził na plus (ostatnio dużo wpierdalałam) i jedynie problem ze snem był denerwujący. Dwa tygodnie to mało żeby określić skuteczność leku, ale był jeden dzień, w którym zauważyłam mocną poprawę. Do sertraliny jeszcze powrócę.
  • 25 / 3 / 0
No ja dzisiaj mówię Sertalinie do zobaczenia bo pokasowała mi emocje. Fakt pomogła na parę rzeczy ale czuję się... no właśnie.. wcale się nie czuję, może jak pizda? TAK to na pewno.
  • 28 / / 0
Ja po tym leku czułem jakby ciągle akatyzje. ciągle mi nogi latały jak siedziałem i ciezko bylo usiedziec w miejscu. Po za tym ślina mi ciekła z pyska i ciągneło do browarków. Bezsenność też dokuczała. Ta akatyzja/bezsenność mija później ? Ja zrezygnowałem po miesiącu.
  • 566 / 27 / 0
Czy mj z sertraliną działa mniej schizujaco na osobę cierpiąca na nerwice lękową?
  • 493 / 105 / 0
Jak myślisz , że masz nerwicę lekową, to zapomnij o mj ... i tak się boisz, a ta ( mj ...) kaze spojrzeć prawdzie w oczy ... mj to dla umiejących się zetrzeć z "prawdą", a jak masz taką "prawdę" , to nie pogarszaj sobie .... (chyba, nże masz kogoś, kto przez Styx przeprowadzi po mj , wtedy nerwica ("prawda" )przestanie być sobą :) )
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 8103 / 907 / 0
06 października 2017Mondeeste pisze:
Czy mj z sertraliną działa mniej schizujaco na osobę cierpiąca na nerwice lękową?
Nie polecam, dostaniesz silniejszych léków, moze nawet i paranoi.Odradzam.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 566 / 27 / 0
Masz doświadczenie z paleniem podczas kuracji sertraliną?
nie cytujemy całości tekstu nad Tobą - aire
  • 8103 / 907 / 0
Nie ale sadze, ze w twoim pryzpadku czyli nerwica lékowa trawa to zly pomysl.Daj sobie spkoj.Wrzuc lepiej delikatne benzo od czasu do czasu.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 96 / 3 / 0
Panowie słyszałem że sertra opóźnia wytrysk ma ktoś z tym jakieś doświadczenia ? Ogólnie niestety mam z tym problem ale w drugą stronę i za szybko dochodzę, wielu z was zauwazylo opóźnienia w wytrysku i jeśli tak to ile czasu potrafi się opóźnić. Ją biorę też metadon i on też opóźnia więc wybranka i tak jest zadowolona ale jeszcze dwie trzy minuty by nie zaszkodziło:) :-D
Ćpun wierzy w to, co mówi, tylko za minutę myśli już całkiem coś innego, bo osaczyło go pragnienie narkotyku, które wszystko niweczy. :strzykawka: :* :ziew:
  • 44 / 7 / 0
Od powiem obu:

1. Nie ma sensu palić mj podczas leczenia się. To jest błędne koło, sam to robiłem przez lata i tylko pogorszyło sprawę.
2. Biorę SSRI i nie ma opcji żebym w ogóle doszedł w trakcie seksu, chociaż bez leków też z tym miałem problem. Nawet czasami trudno mi dojść w trakcie masturbacji na SSRI.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.