Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 993 / 49 / 0
Sry za pytanie ale ile morfiny odpowiada 80mg oxy? I jaka jest tego cena? Dzialanie morfiny bedzie podobne do PST? %-D
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 2372 / 317 / 0
@domino_jachas https://en.wikipedia.org/wiki/Equianalgesic
Oxy jest 1.5 razy silniejsze od morfiny, to sobie policz - oczywiście ROA jest ważne, bo Oxy ma doskonałą biodostępność oralnie czyli odwrotnie niż majka.
Co do działania, to mi osobiście bardziej podchodzi mi PST - jakby nie było to jest opium i ma całą masę różnych alkaloidów oprócz morfiny. Ale majka też potrafi być całkiem fajna ;)
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 993 / 49 / 0
@AlienForms dzieki ale mi chdzilo czy morfina przypomina PST czy dziala inaczej? %-D
  • 2372 / 317 / 0
dla mnie Oxy było bardziej energetyczne, może i nawet euforyczne niż majka ale chyba krócej działało. Trochę ciężko mi jest teraz porównywać te dwie substancje, bo z majką miałem lepsze i gorsze dni. Raz głupie 20mg mnie tak pięknie porobiło, że szok, a kiedy indziej po 100mg tylko spuchłem od reakcji histaminowej. Oxy jest też o tyle lepsze, że działa dobrze i iv i po i sniffem. A z majką to wiadomo.
Cenowo mi wychodziło mniej więcej 80mg Oxy = 200mg MST
  • 993 / 49 / 0
Hehe nadal niezrozumiales %-D chodzilo mi o porownanie majki do PST, bo oxy dziala bardzo mulaco namnie a PST wrecz odwrotnie... a mowi sie ze PST to glownie morfina...
  • 2372 / 317 / 0
mak jak dla mnie ma takie pełniejsze działanie niż sama majka, jakby czuć, że tam jest cała gama alkaloidów które rozlewają sie po ciele a nie tylko morfina. Poza tym działa też dłużej. morfina ma za to lepsze wejście przy podaniu iv - takich igiełek i euforii od maku nigdy nie miałem. To dziwne, że Oxy działa na Ciebie muląco bo dla mnie to jedno z lepiej energetyzujących opio... To samo zresztą słyszałem od innych osób.
  • 1 / / 0
80mg Oxy = 200mg MST jestem w lekkim szoku . biore oxycontin i mst i mam wrazenie ze mst lepiej "robi" 250-300mg mst jest spoko .. .
  • 173 / 10 / 0
ale to jest akurat przy podaniu doustnym i w dodatku przy braniu całej tabletki bez kruszenia rozpuszczania itp chociaż na mnie osobiście MST działa lepiej, ale ja już biorę MST doustnie od dosyć długiego czasu
  • 477 / 77 / 0
Tabletki mst 200 mg można dzielić na np. 5 części i miec równo po 40 mg w każdej?
Uwaga! Użytkownik Seken nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 317 / 0
a czemu nie ? Dlatego, że retardy ? Ja dzieliłem i działały OK
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.