Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 757 / 113 / 0
@up

magiczka mi tak kazała, w moim przypadku 25mg nawet nie smyrało, 50mg ledwo usypiało i dopiero po 100mg daję radę spać 6-8h

no ale ostatnio się zbuntowałem i odstawiłem, bo stwierdziłem, że mam ochotę przez kilka dni po napierdalać benzo, och moja droga autodestrukcjo jak się za tobą stęskniłem...
pies zjadł mi chleb, pierdolnę sobie w łeb
  • 226 / 7 / 0
No to mocny zawodnik, ta Twoja bezsenność. :/
Może zasugeruj mianserynę lub mirtazapinę?
  • 68 / 6 / 0
Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Początkowo zażywałem zolpidem typowo nasennie. Następnie zauważyłem, że działa na mnie anksjolitycznie, więc zacząłem go brać wieczorem celem wyciszenia i uspokojenia głowy. Zaczęło się od jednej tabletki, teraz coraz częściej pojawiają się dwie, raz były trzy. Coraz częściej dołącza się do tego alkohol - piwo albo jakiś drin.

Początkowo rano budziłem się bez żadnym dolegliwości, jednak ostatnio odczuwam znaczny niepokój, zespół niespokojnych nóg, kompulsywne obgryzanie paznokci o niespotykanym dotąd natężeniu.

Być może są to objawy choroby podstawowej - zespół depresyjno-lękowy, zażywam sertraline i buspiron.

Miał ktoś z was podobnie przy nadużywaniu zolpidemu?
  • 570 / 4 / 0
01 lipca 2017neckjeh pisze:
jest tu ktoś na kogo zolpidem przestał działać nasennie? podkreślam że chodzi o działanie nasenne, nie fazę
Na mnie przestał działać nasennie. Nie ma jakiegokolwiek działania niezależnie ile tabl. wezme. Brałem prawie codziennie przez 8 lat. Przestał działać kilka miesięcy temu. Za często go brałem- gdy zauważyłem działanie euforyczne, brałem w ciągu dnia. gdy przestawał działać ładowałem kolejną tabl. itd
  • 2897 / 613 / 10
10mg będzie miało jakiś potencjał euforyczny? Mogę zjeść do tego 5mg (a może 10?) metylofenidatu (Medikinet) żeby nie zasnąć i nie znieść rekreacyjnego działania zolpidemu?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 8103 / 906 / 0
Metylofeidat przebije dzialanie zolpi.Wez 10 mg na sucho.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 2897 / 613 / 10
Okej, w takim razie będę się w razie czego ratował energetykiem. Dzięki
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 519 / 47 / 0
Zolpidem jest dobry jak ma się mało czasu na spanie. Za pierdolisz 2 godziny później budzisz się wyspany
  • 50 / 4 / 0
Zolpidem mi skasował ostatnio film na parę godzin.
Wydawało mi się, że śpię - nie spałam, chodziłam i gadałam.
Sytuacja miała miejsce na imprezie - 3 dniowy plener, no chciałam się chwilę przespać, zarzuciłam 2 tabletki, nie wiem, nie pamiętam nic, z relacji znajomych chodziłam po polu namiotowym (później dojadłam chyba jeszcze 2 tabletki albo gdzieś zgubiłam, ponoć też coś wciągalam - nie wiem).
Nigdy więcej nie wezmę tego na żaden rave :/
Brawo ja.
Dawniej bluecocaine.
Nie, już nie biegam podczas śnieżyc.
MDMA 2CB Kocham Cie :old:
  • 226 / 7 / 0
26 września 2017Mocarny888 pisze:
Zolpidem jest dobry jak ma się mało czasu na spanie. Za pierdolisz 2 godziny później budzisz się wyspany
Moim zdaniem nieprawda. Fakt, że jeśli masz problemy z utrzymaniem snu, to budzisz się po 2-3 godzinach, ale imo na pewno nie jest się wyspanym.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.