Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Jeżeli ktoś jest ciekawy, jak to w praktyce wygląda, to wystarczy przeczytać stare posty Oxana, aby mniej więcej móc to sobie wyobrazić.
Skręt od metadonu trwa natomiast najdłużej i mimo, że nie musi być szczególnie ciężki, to wykańcza człowieka po prostu samą długością trwania, dlatego nie dziwię się, że również został wymieniony.
Little_Jack pisze:Dobra, to mi jeszcze coś powiedzcie specjaliści: niektórzy nie lubią fenta, jak sprawdzone_info, ale inni, jak taki Oxan, fenta uwielbiają (mało powiedziana). Co człowiek to faza. Dlatego czemu miłośnik fenta z wyśrubowaną tolerancją nie mógłby polubić sufentanylu? To już normalny lek w szpitalach itp - mocniejszy po prostu niż fent. Jeśli można się naćpać cudownie fentem, sufentem powinno się również móc. I tak dalej, w górę drabinki.
Blue_Berry, nie obraź się, ale skoro fent ci przestał wystarczać do ućpania, to dziwi mnie, że nie myślałaś o przypierdoleniu sufenta lub czegoś z jeszcze mocniejszej beczki (jeśli nie myślałaś). Właśnie - jeśli nie - to czemu nie?
Swoją drogą, podobnie jak sprawdzone_info, też nie wyobrażam sobie brania fenta w ciągach kilkumiesięcznych, jak np. morfine. Nie odpowiada mi ten stan, lubię za to motywujące (czy jakkolwiek to nazwać) działanie majki, oksy po których wszystko zdaje się być takie, jaki być powinno. Poza tym musiałbym chyba non stop z wkłuciem chodzić, bo zabrakłoby mi żył po tygodniu strzelania 4-5x dziennie. Ostatnio mając nawet możliwość wolałem wykupić DHC, niż pakować się w to bezdenne piekło.
Przepraszam za zboczenie z tematu. Przechodząc wielokrotnie skręt z morfiny, nawet nie próbuje wyobrazić sobie zejścia z wielomiesięcznego fenta czy metadonu... tego ostatniego jako jedynego opio dostępnego w Polsce nawet nie próbowałem i jakoś nie mam ochoty.
twojego upadku
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.