Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2372 / 315 / 0
Pytasz się, czy cital będzie się uzupełniał z buprą czy ją blokował w jakimś sensie psychoaktywnym ?
citalopram to się wkręca tak z tydzień minimum albo i lepiej. Raczej po tygodniu Twoje lepsze samopoczucie tym antydepresantem nie jest spowodowane. bupra to bardzo silne opio i niektórzy ćpają to rekreacyjnie nawet. Z tych plastrów akurat uwalnia się dawka stopniowo rozłożona w czasie, więc uwalić się tym nie uwalisz, ale podejrzewam, że dla osoby bez żadnej tolerancji na opio, może być nawet przyjemnie.
A np. na mnie bupra działa bardzo pobudzająco..... bardziej jak stymulant niż opioid. Może więc dla kogoś z depresją, bez chęci do ruszania się, taki zastrzyk energii może podziałać bardzo motywująco
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 4 / / 0
No właśnie nie wiem. W zasadzie dwa pytania.

1. Czy może się uzupełniać w działaniu [a) przeciwbólowym, b) antydepresyjnym]?
2. Czy esci zniesie całkowicie psychiczne działanie opioidowe buprenorfiny?
  • 2115 / 629 / 0
U mnie wszelkie SSRI/SNRI osłabiają znacznie działanie opiatów i na nie same reaguję (nie opio ;-)) bardzo źle, po escitalopramie przytyłam i dostałam koszmarnej cery, nie polecam; ale znam osobę której życie zmieniło się o 180 stopni po terapii. Brała escitalopram i uczęszczała na behawioralną. Nie warto, imho, tego zaniedbywać. No i albo się leczysz, albo ćpasz; często to cienka linia, ale warto o tym pamiętać, gdy dawki rekreacyjne bupry kuszą przy tych detoksowych... Ja już buprą się nie umiem ugrzać ZA NIC, mogę plaster duży iv podać i nic, metoda "less is more" też nie działa; za każdym razem za to B jest mniej przewidywalna, potrafi wpieprzyć w precip. w/d, ech.

Aha, to ja odrzuciłam Twój poprzedni temat - dziękuję za zastosowanie się do prośby i zwrócenie z problemem w wątku ogólnym. :-) Szacunek!

Należy pamiętać, że B jest tyle specyficzna w działaniu i strukturze chemicznej, że jednak nie możemy traktować jej jak zwykłego opio, tzn. agonisty...
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 4 / / 0
W tym sęk, że ja się leczę. Oba leki stosuję na swoje problemy medyczne - w dawkach terapeutycznych. Po prostu nawinęły mi się takie pytania.
  • 4 / / 0
06 września 2017Jamedris pisze:
potrafi wpieprzyć w precip. w/d, ech.
To znaczy?
  • 2372 / 315 / 0
że dostajesz natychmiastowego skręta
  • 2115 / 629 / 0
Z takimi objawami, że skręt "zwykły" się chowa - bo on nadchodzi powoli, lecz nieubłaganie. Tutaj buprenorfina jakby wyrzuca opio z receptorów i natychmiast masz skręta "na pełnej kurwie", pardon my French.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 117 / 10 / 0
bupra z tego co wiem jest jest na zwykłą receptę, a nie różową jak majka. Ale czy wypisane na lewo recepty własnoręcznie przejdą równie łatwo jak recepty na benzo czy tramal, który wykupowałem bez problemu? Wiem, że znajomy, od którego dostawałem zawsze paczuszki ma niekiedy problem samemu wykupić i farmaceuci rzucają wzrok spode łba.
Don't surf
  • 2372 / 315 / 0
na zwykła są chyba tylko plastry a przynajmniej Transtec. Co do recept to powodzenia :)
  • 117 / 10 / 0
Aye, aye. O transteki mi chodziło.
Don't surf
ODPOWIEDZ
Newsy
Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.