Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 398 / 24 / 0
Polecam. Dobry na depresje i lęki, pomaga po długim ciągu na benzo.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2934 / 1592 / 35
Zdecydowanie dobry wiec nawet jest szansa aby mogłbyć bez recepty w malym opakowaniu.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 13 / / 0
Cześć wszystkim.

Od miesiąca biorę Mozarin (10mg dziennie) na zaburzenia lękowe i nadmierny stres. Fajerwerków nie ma, ale wydaje mi się, że jakoś tam działa i póki co będę kontynuował leczenie.

Przez to, że ostatnie 10 lat ostro popalałem mj + regularnie piłem alkohol + czasami (rzadko, ale jednak) zarzucałem jakieś dropsy/grzyby/inne wynalazki, to moja pamięć i koncentracja ostro na tym ucierpiała. Po przeczytaniu książki "Zadbaj o mózg" Daniela Amena pomyślałem, że może warto dołożyć do tego leku suplementy polecane w tej książce. Zrobiłem sobie nawet małą tabelę odnośnie dziennych dawek. Wiem, że jest tu dużo doświadczonych w tym temacie osób, dlatego podsyłam mój plan i proszę o opinie i ewentualne rady co zmienić. :) Jutro będę rozmawiał o tym z psychiatrą, ale chciałbym również usłyszeć Waszą opinię.

Z góry dzięki! :)

[ external image ]
  • 4 / / 0
Witam,

Mam pytanie od 3 miesięcy brałem Coaxil 1 1 1 + czasem na sen mirtę 15 mg. Jako, że deprecha i lęki + natręctwa nadal są lekarz dał mi Lexapro... pierw brałem 1/4 potem 1/2 w sumie przez dwa tygodnie teraz biorę od tygodnia całą i jest jazda libido spadło, spię po 2h i budzę się z lękiem... trzęsę nogami i ogólnie czuję się bleee... i mam trzy pytania:

- czy po takim czasie brania może być już ten cały zespół odstawienny? Jak to odstawić jak coś?
- czy razem z Lexapro który jest SSRI mogę brać na noc mirtor? Bo w ulotce jest napisane że może to zwiększyć ten zespół odstawienny czy inne rzeczy.
- generalnie myślę wrócić to Coaxilu + mirtor brać regularnie... bo myślałem że można go brać jak powiedzmy apap gdy gorzej się czuję... a jednak nie.

Z góry dzięki za pomoc.
  • 403 / 79 / 0
zespół odstawienny po czym? SSRI mają to do siebie że zanim zaczną działać mogą wystąpić reakcje paradoksalne, pobudzenie, splątanie, lęki. mija to często po 2 tygodniach jak już receptory się dostosują do leku.

mirtor możesz łączyć ale zacznij od połowy dawki.

lepiej wypróbować ciągnąć te stare leki, najgorzej jest kombinować i dodawać, trudno przewidzieć czy pomoże czy zaszkodzi.

z coaxilem nie bierz paracetamolu, hepatotoksyczny miks, już lepiej ibuprofen jak musisz
  • 4 / / 0
03 września 2017josef pisze:
zespół odstawienny po czym? SSRI
Po Lexapro (biorę od 6 dni całą tabletkę, wcześniej 1/4 i 1/2) ... bo myślałem go odstawić i wrócić do coaxilu... tęsknię jakby za nim ale brałem do z drugiej strony 3 miechy i nie poprawiło się... co prawda miałem wtedy w pip stresów... i brałem wtedy mirtę w kartkę.
03 września 2017josef pisze:
lepiej wypróbować ciągnąć te stare leki, najgorzej jest kombinować i dodawać, trudno przewidzieć czy pomoże czy zaszkodzi.
Stare czyli wrócić do Coaxilu? Czy brać dalej Lexapro? Gadałem dziś z moim psychologiem przez telefon i mówi że ten lexapro mam brać z pół roku... rok... i przez tyle bez alkoholu? Ze słabym libido... itp... najchętniej bym wrócił do Coaxilu ale boję się że aż Coaxil zacznie działać... i odstawienie Lexapro namiesza mi w głowie...
  • 403 / 79 / 0
po Lexapro nie będziesz miał objawów odstawiennych, SSRI zanim się rozkręci to mija 2-3 tygodnie. na moje powinieneś brać Lexapro solo + mirtazapinę doraźnie a ostawiłbym Coaxil jeśli nie ma po nim poprawy po takim czasie

wypróbuj jak działa samo Lexapro, może starczy Ci tylko SSRI
  • 398 / 24 / 0
03 września 2017deprik83 pisze:
Bierze Lexapro z Mirtą i będzie git.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
04 września 2017josef pisze:
po Lexapro nie będziesz miał objawów odstawiennych, SSRI zanim się rozkręci to mija 2-3 tygodnie. na moje powinieneś brać Lexapro solo + mirtazapinę doraźnie a ostawiłbym Coaxil jeśli nie ma po nim poprawy po takim czasie
wypróbuj jak działa samo Lexapro, może starczy Ci tylko SSRI
Nie będę miał objawów odstawiennych teraz z uwagi na krótki czas brania czy ogólnie ten lek dobrze się odstwia? Psychiatra radzi bym pobrał miesiąc i wtedy zobaczył... teraz w sumie jedyny objaw, że jestem po nim taki bez uczuć... i dodatkowo ucisk w klatce cały czas.

Mam pytanie o Mirtę czy trzeba brać ją regularnie? Czy mogę wtedy kiedy czuję się do bani przed snem...

Z góry dzięki za porady!
  • 403 / 79 / 0
ten lek nie powoduje objawów odstawiennych, wkręcasz sobie

psychiatra dobrze ci radzi, musisz brać regularnie przez dłuższy czas żeby stwierdzić czy ten lek ci pomaga

mirtazapinę bierzesz doraźnie do snu kiedy nie możesz zasnąć
ODPOWIEDZ
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.