Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Uwielbiam je. Mogę walic w nadgarstki bo przeguby mam już zorane 0,7 :/
Rewelacja.
Chyba znalazłem perełkę 1 cent i do tego igła 0.45mm dołączona. Oficialnie do insuliny. Ale wydaje mi się że producent pomyślał o tych co walą iv z jednego centymetra. Wnioskuje to po tym że podziałka jednostek jest nieprecyzyjna, a igła też do insuliny za gruba.
Igła: BD microlance 0,4x19mm
Piękno i elegancja.
Na początku przerabiałem i napełniałem puste naboje insulinowe, potem zakupiłem z Chin za grosze karton pustych nabojów. Tego typu
http://www.diabetesinsulinpen.com/sale- ... ridge.html
Pasują do naszych penów doskonale, nic nie cieknie, banalny sposób napełniania. Zdarzało się nawet, że przy braku igieł dostawałem darmową od innego cukrzyka. LOL
Moim zdaniem to wspaniałe rozwiązanie.
Nie wspomnę o bezpieczeństwie prawnym, bo jaki policjant zakwestionuje pena cukrzycowego. No i najważniejsze. Wygoda. Robimy roztwór, nabijamy w naboje i mamy spokój na kilka dni z przygotowywaniem, kruszeniem, podgrzewaniem itd. Wyciągamy i walimy
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.