Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / 1 / 0
Jutro pójdzie chyba takie babskie Sommersby i Okocim Radler, ale to tak dla wzmocnienia efektów jarania.
Uwaga! Użytkownik SzamanGowno jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12440 / 2419 / 0
^
Nie pij tego, to syf : ) Dam Ci mały tip - kup sobie jakieś jasne piwo pszeniczne. Nie musi być to Weiherstephaner za 8zl - Ciechan pszeniczny, czy nawet Okocić pszeniczne w zupełności wystarczą. Do tego sok z różowego grejpfruta (najlepiej świeżo wyciśnięty, ale to droższa wersja) i mieszasz pół na pół. Wychodzi świetny, ~2.5% alkoholowy napój. Polecam pić mocno schłodzone.
  • 658 / 53 / 0
O właśnie, a propos takich tipów.

Nie kupujcie radlerów. Kupcie właśnie jakieś pszeniczne jak Jezus mówi i wymieszajcie ze spritem/7upem.
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 3230 / 549 / 0
Również się podpisuje, dobre pszeniczne łoi system :old:
Ale polecam pić tylko regionalne.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 2877 / 266 / 0
jak wiadomo, powszechna i znana zasada mówi, żeby nie mieszać alkoholi, bo bardziej się umiera. to samo zauważyłem też jak się pije różne piwa jednego dnia. zajebałem się ziołem i złapałem taką rozkminę, czy można zredukować tego kaca pijąc różne piwa, ale mające tyle samo procent alkoholu? może i głupia myśl, jednak szukam różnych wpływów na intensywność kaca, bo niewątpliwie ta istnieje
  • 112 / 8 / 0
@jezus_chytrus

Dlaczego w ogóle rozlewa się piwo do zielonych butelek, skoro jest stosunkowo duże prawdopodobieństwo, że dostanie skunksa? Chodzi tylko o wyróżnienie się kolorem butelki na tle konkurencji?
  • 104 / 14 / 0
Ja lubie Licher i Krombacher to szwabskie marki. Mozna tu kupic tez Tyskie i Lecha oraz Łomże ( <3 ukochane piwo weszło do duzej sieciówki niemiekiej Rewe także spory sukces, szkoda ze sprzedali Holendrom jak wszystkie zakłady przynoszace zyski panstwom zachodnim ).

Beck's i Paulaner ( z sokiem bananowym na kazdego rodzaju kaca - alkoholowego i narkotykowego - korsarz). Mozna tez polskie piwo pszeniczne wypic z sokiem bananowym , zajebiste jest.
  • 149 / 18 / 0
Obstawiałbym tak:
- Koszty produkcji. Korpo oszczędza na czym się da.
- Wizerunek. Taki Lech, Heineken, Carlsberg czy inne gówno wyróżniają się na półce.
- Tak jak było napisane wiele osób uznaje to za "wadę premium" bo kojarzy się z mj lub ludzie myślą, że to aromat chmielu.
  • 12440 / 2419 / 0
@h4sher

Wydaje mi się, że właśnie dlatego. Zielona butelka stała się nieodzownym elementem tzw "premium lagera", czyli tego samego piwa, co zwykły jasny lager, ale masowo reklamowanego i droższego.
  • 81 / 4 / 0
A z tymi kolorami to bardzo ciekawe, już ponad 25 lat temu duzo osob mówiło że w zielonych jest gorsze.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.