twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 43 / 2 / 0
Plesn na topach jest w postaci bialego nalotu? Podobne do pylku THC? Posadzilem semautomata na balkonie ale kichamwarunki mam, slonce przez 3 4h. Na poczatku marca wykielkowal. Prawie w ogole go nie pielegnowalem, podlalem go max 6 razy po litrze wody, no i wyrosl taki karzelek ze, szok. Max po wysuszeniu 20g. Serio :-D. Alemtopki byly ladne, cale w pyle,duzo wlosow i zieloniutkie. Rano wstaje a tu pare topkow jest bialych...

Usunac te "biale" ?? I dac je osobno w pojemnik? Na oko bialych topowmjest zm20 25%..

Susze mala w skrytce pod schodami, szczytem do dolu.

Kurwa zjebalem totalnie ;p
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Wygląda to mniej więcej jak to na zdjęciu poniżej ?

Pleśń zaczyna Ci wcinać kwiatki. Usuń zainfekowaną część kwiatka.
Nadmuch skieruj na kwiaty, lub jak masz większy wentylator, jeszcze lepiej. Suszysz dobrze ( korzeniami do góry ) , ale zadbaj o wentylację i nawiew.

edit:

Widzisz w tle wentylator ? Taki wystarczy. Kwiatki mają to do siebie, że mimo iż z zewnątrz wyglądają na względnie suche - głębiej masz wilgoć.
Pleśń lubi : zaciemnione miejsca , dużą wilgotność. Najlepiej się rozwija i w błyskawicznym , jak nic nie zdziałasz , pozbędziesz się plonów przyjacielu.

Powodzenia i działaj :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
To byla plecha, mialem z 25 g na krzaku, wycialem lekko dyche.. oceniam juz po wysuszeniu, wiem ile traca topy objetosci-w chuj..

Musze zrobic off top bo nie widzialem takiego tematu anie chce zakladac nowego.
Mieszkam w krainie witrakow, dzis doszly do mnie pestki, planty mam na balkonie-bardzo chujowe warunki, slonce pada na balkon 3 4 h dziennie. Sprawdzalem pogode i przez dwa tygpdnie brak slonca, tak wiem zemjestmjuzmw chuj za pozno ale zamuliem....
Zastanawiam sie czy wrzucac je do wodh juz dzis, czy poczekac z tydzien chociaz az sie polepszy pogoda ?? Czas goni nas a ja mam mocne postanowienie ze tym razem bede dbal o dziewczyny... ostatniego planta podlalem max 10 razy przez caly jego zywot.
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Wrzucaj i kiełkuj.
Plonów dużych nie zbierzesz , ale zawsze coś. Przygotuj sobię ziemię uniwersalną , najtańszą, dodaj do niej perlit w stosunku 1/5 ( pięć części ziemi , jedna część perlitu ) - wszystko kupisz w hornbachu.

Nie podlewaj za dużo, pogniją im korzenie - jak dasz radę - wrzuć foty co jakiś czas , będziemy kontrolować czy niczego nie brakuje Panną ;)

Pzdr i z fartem
[ external image ]
  • 12601 / 2437 / 0
Moje na pierwszy rzut oka wyglądają zdrowo.
Martwią mnie jednak małe, pojedyncze, białe plamkami na dolnych liściach.
Z czego to może wynikać i jak temu zaradzić? Ktoś wie?
  • 657 / 93 / 0
takie plamki to mogą, ale nie muszą być oparzenia słoneczne, jeśli na liściu znajduje się kropla wody/rosy, może działać jak soczewka i takie oparzenie może mieć miejsce, ale powtarzam: nie musi; tak czy siak, bez paniki, raczej nic się strasznego nie dzieje; nie za często łazisz na tego spota ;) ??
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12601 / 2437 / 0
To może być faktycznie powód - mieszkam w górach (Małopolska), gdzie pogoda może wyglądać tak - lampa do 14, w ciągu 30 minut nadchodzi burza, pada 10-15 minut, po czym wraca lampa.

Tak, teraz jestem tam prawie codziennie, bo roślinki zaczynają pokazywać płeć i aż mnie korci... Do tego nie było solidnego deszczu od wieeeelu dni. Na szczęście mam blisko górską rzekę z bardzo czystą, miękką wodą.

Jak tylko wszystkie się ujawnią, usunę ew. samce (oby nie było takiej potrzeby) i wracam do systemu raz w tygodniu.
  • 2881 / 301 / 0
A ja wrócę do pierwszego posta cebexa:
psikanie krzaków wywarem z ostrej papryczki jest si? kapsaicyna nie pali krzaków?
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 657 / 93 / 0
kapsaicyna nie spali, w żadnym stopniu nie jest to substancja żrąca, doznanie palenia w ustach powoduje jej bezpośrednie oddziaływanie na receptory nerwowe
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Heya zaloga. Nietypowa sytuacja. W pracy podszedl do mnie starszy gosc, poprosil o rade. Rosliny mu siadaja. Zdjecia w zalaczniku.
20170727_114716.jpg
20170727_114716.jpg
20170727_114613.jpg
[ external image ]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.