Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
05 lipca 20175ph1nx pisze:
Co do Pregabaliny - jej działanie w dużym uproszczeniu to blokowanie napływu jonów wapnia do neuronów glutaminergicznych, co skutkuje zmniejszeniem wyrzutu glutaminianu do synaps i dalej spowolnieniem przewodnictwa w układzie nerwowym (glutaminian jest głównym aktywizującym neuroprzekaźnikiem, opozycyjnym do GABA). Działanie jest również obwodowe, co przekłada się, mówiąc prosto, na mniejszą ilość sygnałów docierających z receptorów w np. mięśniach, do mózgu. Ponieważ układ nerwowy jest kluczowy w sportach siłowych i trenujesz go mocniej niż mięśnie, może to pogorszyć wyniki. Zmniejszone przekaźnictwo to również problemy z erekcją ale i efekt przeciwbólowy. W moim odczuciu Pre podnosi wyniki wydolnościowe, bowiem sygnały zmęczenia i bólu również są przewodzone słabiej. Zaburzenia libido, mowy oraz równowagi to już bezpośrednio efekt "spowolnienia" mózgu. Przynajmniej dwa ostatnie powinny minąć po jakimś czasie stosowania. Czy lek wyleczy Cię definitywnie po roku brania? Ja mam wątpliwości bo wierzę, że odstawienie Pre powoduje mechanizm odbicia, ale na Twoim miejscu bardziej ufałbym psychiatrze
Od pokoju do planety
Potencjał rekreacyjny jest duży. Jakie dawki brałeś? Tolerancja na efekty rekreacyjne rośnie błyskawicznie, czyli jeśli przez dwa dni brałeś dawki terapeutyczne (np 75, 150) to trzeciego dnia 300 czy 400 może w ogóle nawet nie klepnąć.
Odczekaj miesiąc i zarzuć na raz następnym razem 450mg. Jeśli znowu nie klepnie znowu odczekaj pare tygodni i spróbuj 600mg na raz. Nie oczekuj nie wiadomo jakiej fazy. Idealny trip na predze to euforia, totalna dysynhibicja/lekkomyślność, stymulowanie umysłu, motywacja, chęć do działań, silne efekty empatogeniczne oraz delikatne efekty dysocjacyjne jeszcze bardziej podbijające efekty dysinhibicyjne wśród ludzi.
Substancja marzenie na wszelkiego rodzaju imprezy gdyby nie tak szybko rosnąca tolerancja. Niedawno zabiłem sobie tolerke 2.5 g phenibutu i teraz grzecznie czekam 3 tydzień. Mam szczerą nadzieje, że to jeszcze nie koniec magii jaką pregabalina mnie uraczy.
Oczywiśnie na każdego dana substancja może wpływać zupełnie inaczej. Być może jesteś tym nieszczęśliwcem na którego prega nie ma żadnych pozytywnych efektów.
@DorotaD
Wyjaśnij proszę "cięzko było chodzić". Sprawdzałem bardzo rózne dawki od 75mg do aż maksymalnych 600mg z rózną tolerancją. Fazy złej raczej po tym doznać jest niemożliwe, lek działa przeciwlekowo a przy wyższych dawkach lub niskiej tolerancji wręcz euforycznie. Owszem mogą się pojawić zaburzenia koordynacji, ale i tak nie dorównują efektom chociażby stanu głupiego upojenia alkoholowego.
Chyba, że dawka którą przyjełaś przekraczała 600mg. Tutaj u niektórych bez tolerancji pojawiają się objawy padaczki więc faktycznie robi się zarówno mało przyjemnie jak i bezpiecznie.
07 lipca 2017DorotaD pisze: 10-15 tabletek po 150mg
Większość trip reportów powyżej 1200-1300mg na raz to OIOM i padaczki typu grand mal.
https://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=83232
Potwierdzam. 1500 mg u mnie wywołało padaczkę grand mal. Ale karetce zabrać się nie pozwoliłem, bo jak przyjechali, byłem już przytomny ;-).
Od pokoju do planety
w sumie czuje ból głowy, taki ucisk w czaszce ( wywaliło mi żyły w okolicach czoła na wierzch
Jeżeli chcesz się leczyć tym na co dzień to trzymaj się jak najmniejszych dawek idealnie 300mg na dobę, żeby uniknąć windowania tolerki również na efekty terapeutyczne. Chociaż i to w sumie jest nieuniknione i po paru miesiącach będziesz musiał zapewne wskoczyć na dawkę 450mg na dobę, a ta z kolei z doswiadczen które wyczytałem brana codziennie może powodować problemy z krótkotrwała pamięcią więc będziesz musiał na to mieć oko.
Ja przy zerowej tolerce pierwszego dnia po 150mg miałem mocno stymulującą aktywizacje następnego dnia 300mg porobiło mnie aż nadto. Jeśli 600mg przestaje działać to trzeba przestać cpać i grzecznie czekać na zmniejszenie tolerki i to się tyczy każdej substancji - jak przstaje działać to się powinno na jakiś czas po prostu zrobić stop.
To i tak nic.. Na bluelight'cie ludzie wpierdalają po 2g nawet w skarjnych przypadkach po 3g. Naprawde nie wiem jak do dzisiaj funkcjonują. Możliwe, że jedynie co ich ratuje to maksymalnie wywindowana tolerka. Znaczy się do czasu w którym będą chcieli to odstawić, bo wydaje mi się, że te niesławne legendy o skutkach odstawiennych pregi nie wynikają z terapeutycznych dawek.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"
Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.