Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 306 / 15 / 0
Ile tak na oko wynosić czystość typowego średnio mocnego browna?
  • 173 / 10 / 0
10-15%
  • 2372 / 317 / 0
z "czystością" browna panuje trochę zamieszania i dezinformacji. Freebase (#3) ma po prostu taką charakterystykę, że zawartość czystej diacetylomorfiny w produkcie z prosto z fabryki oscyluje w granicach 60-70% i dodatkowo aktywne metabolity 6MAM/3MAM.
W chlorowodorku heroiny #4 który można wciągać i walić po kablach ale nie nadaję się za bardzo do palenia zawartość diacetylomorfiny jest wyższa i sięga 92-94%.
Tak, że brown jest "czysty" tylko z natury posiada mniej heroiny w heroinie. Oczywiście mowa o takim produkcie z fabryki, bo dodatki Sebixa i wszystkich przed nim, te wartości znacznie zmieniają ;)
Próbowałem obu i powiem, że bardziej podchodził mi brown....a miałem naprawdę wysokiej jakości hel #4 (92%). Czysta diacetylomorfina nie ma takich walorów euforyzujących jak mogłoby się wydawać. Nawet Oxaś kiedyś dawno temu pisał, że w brownie najbardziej euforyzują właśnie te "dodatki" ;-)
Bywam pod mailem hyperalien@yahoo.com
  • 173 / 10 / 0
to chyba jak wychodzi z Afganu masz taką czystość, statystyki są jasne i jakość browna oscyluje między 5% a 15%, gdy jest więcej to ludzie zaczynają się przekręcać. kolega pytał o średnio mocny, więc 10-15% (bliżej 10)
  • 2372 / 317 / 0
nie zrozumiałaś o czym pisałem. Nawet jak Afganski talib ugotuje świeżą i pachnącą nowością partię browna i dasz do analizy to też ktoś może napisać, że chujowy i nie czysty bo ma tylko 60% zawartości heroiny. Dopiero przy następnym stopieniu konwersji do postaci soli dostajemy praktycznie czystą diacetylomorfinę. Ale to, że brown ma "tylko" 60% hery w sobie i MAM'y nie oznacza, że nie jest czysty czy gorszy. Chodzi mi o to, że w powszechnym rozumieniu pojęcia czystości browna, on zawsze będzie "mało czysty" A to, że w osiedlowym towarze, w ogóle mało jest "towaru" to co innego
  • 9 / / 0
Od wczoraj jestem w posiadaniu 1g browna. Ile na pierwszy raz, żeby było w miarę mocno, ale żeby nie obudzić się w szpitalu? (i.v)
  • 26 / 2 / 0
tak z czystej ciekawości zapytam - waszym zdaniem jest możliwe bycie uzależnionym od heroiny i marihuany jednoczesnie?
nałogi krzyżowe opiatów z alkoholem czy stymulantami są powszechnym zjawiskiem ale z konopiami?
odpowiedzi twierdzące bedą dla mnie sporym zaskoczeniem
  • 2372 / 317 / 0
04 lipca 2017Whatever0 pisze:
Od wczoraj jestem w posiadaniu 1g browna. Ile na pierwszy raz, żeby było w miarę mocno, ale żeby nie obudzić się w szpitalu? (i.v)
Jak dobry sort itp i nie masz tolerki na opiaty, to nie radziłbym więcej niż 100mg. Nawet mniej bym spróbował, żeby tolerki nie zwiększać bez sensu. Ale to wszystko zależy jaki masz towar.
  • 12759 / 2466 / 0
Powiedzmy, że ktoś bierze rok dzień w dzień heroinę i pali mj. Nagle zabrakło jednego i drugiego. W tym momencie uzależniony skupia całą swoją uwagę na załatwieniu heroiny - o mj w ogóle nie myśli.

Kiedy ja się uzależniłem od opio, straciłem zainteresowanie mj - tzn paliłem, kiedy miałem. Jak nie miałem, to nie paliłem...
  • 3686 / 609 / 1
Ja też. mj przestała być dawno najatrakcyjniejsza używka. Nawet jej nie ogarniam w czasie posuchy, jako zastępstwa
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.